Storck keretet hirdetett - Négy újoncot hívott be

Publikálás dátuma
2016.11.03. 16:59
Fotó: Népszava
Bernd Storck szövetségi kapitány 28 játékost, köztük négy újoncot hívott be az Andorra elleni világbajnoki selejtezőre készülő magyar labdarúgó-válogatott keretébe.

A magyar szövetség (MLSZ) honlapjának csütörtöki beszámolója szerint a korábban kihirdetett 16 légiós listáját 12 itthon játszó játékossal egészítette ki a kapitány, ehhez a 28 főhöz csatlakozik majd a Svédország elleni felkészülési találkozón búcsúzó Király Gábor és Juhász Roland november 14-én, vagyis a búcsúmeccsüket megelőző napon.

A válogatott összetartásán korábban már részt vett Botka Endre (Budapest Honvéd), Berecz Zsombor (Vasas), Hangya Szilveszter (Vasas) és Nagy Dominik (Ferencváros), ám az A válogatott meccskeretében először kapnak lehetőséget az U21-es válogatottban bizonyított fiatalok.

"Küzdelmes meccsre számítunk, Andorra igen kemény stílusban játszik. A vb-selejtező az első számú prioritás számunkra, először kizárólag erre a mérkőzésre kell koncentrálnunk. A második - Svédország elleni - meccset mindössze két nappal a vb-selejtezőt követően játsszuk, így a megszokottnál több játékost kellett meghívnom, így ezúttal meglehetősen bő keretünk van" - idézte az MLSZ oldala a kapitányt. Bernd Storck hozzátette, a felkészülési mérkőzés lehetőséget adott arra, hogy több fiatal játékost is meghívjon, aki most először csatlakozhat az A válogatott keretéhez.

"Ők az utóbbi időszakban mindannyian kiválóan teljesítettek klubjaikban, illetve bizonyították már tehetségüket az U21-es válogatottban is. Szeretnénk megmutatni nekik az A válogatott hangulatát, és felmérni, hogyan tudunk együtt dolgozni velük. Az is előfordulhat, hogy a jól teljesítők megmutathatják, mire képesek a felnőttek között nemzetközi szinten. Azonban maga a tény, hogy az utóbbi időben mutatott teljesítménye alapján több fiatalt is meghívhattam, mindenképpen biztató a jövőre nézve."

A magyar válogatott kerete:

kapusok:
Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig), Király Gábor (Swietelsky-Haladás), Megyeri Balázs (Greuther Fürth)

védők:
Botka Endre (Budapest Honvéd), Bese Barnabás (Le Havre), Fiola Attila (Videoton FC), Guzmics Richárd (Wisla Kraków), Juhász Roland (Videoton FC), Kádár Tamás (Lech Poznan), Korhut Mihály (Hapoel Beer-Sheva), Lang Ádám (Dijon), Pintér Ádám (Ferencváros), Hangya Szilveszter (Vasas)

középpályások:
Berecz Zsombor (Vasas), Elek Ákos (DVTK), Gera Zoltán (Ferencváros), Gyurcsó Ádám (Pogon Szczecin), Kleinheisler László (Darmstadt), Lovrencsics Gergő (Ferencváros), Nagy Ádám (Bologna), Nagy Dominik (Ferencváros),Vida Máté (Vasas)

támadók:
Böde Dániel (Ferencváros), Dzsudzsák Balázs (al-Vahda), Németh Krisztián (al-Garafa), Nikolics Nemanja (Legia Warszawa), Priskin Tamás (Slovan Bratislava), Stieber Zoltán (Kaiserslautern), Szalai Ádám (Hoffenheim)

Szerző
Frissítve: 2016.11.03. 17:27

Újpesti belviszály a stadionfelújítás miatt

 Az Újpesti Torna Egylet (UTE) vállalhatatlannak nevezte az Újpest FC által az elmúlt napokban, a Szusza Ferenc Stadion felújításával kapcsolatban megjelentetett sajtóközleményeket, amelyektől elhatárolódik.

Az UTE hivatalos honlapján csütörtökön azt írták: örülnek annak, hogy a stadiont 2002-ben, az elsők között felújították, s annak is, hogy ennek ellenére további pénzösszegek jutottak a szurkolók magasabb színvonalú kiszolgálására. Hozzátették, annak is örülnek, hogy a stadion rekonstrukciójával kapcsolatban a Nemzeti Sportközpontok (NSK) és az Újpest FC "nagyfokú együttműködési készségről tett tanúbizonyságot, a döntéseket mindig konszenzusos alapon, a szurkolók magasabb színvonalú kiszolgálása érdekében hozták".

Kiemelték, minden tőlük telhetőt megtesznek azért, hogy az NB I-es újpesti futballcsapat mielőbb hazai környezetben játszhassa meccseit. Közölték: az UTE "nem örül ellenben annak, hogy az Újpest FC a felújításokkal kapcsolatban valótlan tényeket állít, valós tényeket hamis színben tüntet fel, jogtechnikai csúsztatásokat tesz közzé hangulatkeltés céljából, melyek alkalmasak az UTE hírnevének csorbítására".

Az UTE álláspontja szerint az Újpest FC honlapján október 27-én megjelent, Gyarmati Eszterrel, az Újpest FC ügyvezető igazgatójával készített interjúban "számtalan téves, a közönséget súlyosan félrevezető információ" jelent meg. Az UTE szerint Gyarmati Eszter kijelentéseivel szemben az Újpest FC képviseletében Gyimesi Kende elfogadta a projekttervet, a felújítási munkák egyeztetésén, s a beruházás megkezdésétől kezdve a heti "kooperációk" jelentős részén is részt vett.

Az Újpest FC szerdán arról számolt be honlapján, hogy az általa felkért szakértő számos kivitelezési hibát állapított meg a Szusza Ferenc Stadion felújításával kapcsolatban. Az Újpest FC leszögezte, nem a futballklub rendelte meg a munkálatokat, illetve nem áll szerződéses kapcsolatban a kivitelező Mester Építő Kft.-vel. A szakértő 63 pontban fogalmazta meg a nem elfogadható fejlesztéseket a Szusza Ferenc Stadionnal kapcsolatban, amelynek a jelenlegi tervek szerint november 22. az átadási időpontja.

A Nemzeti Sportközpontok (NSK) az MTI-hez szerda este eljuttatott állásfoglalásában azt írta: "A Nemzeti Sportközpontoknak legfontosabb célja a beruházással kapcsolatban az, hogy a vonatkozó jogszabályoknak és szakmai szabályoknak megfelelő, de a létesítményt használók igényei szerint átalakított létesítmény kerüljön átadásra. Ezért mind az Újpest FC-t működtető Újpest 1885 Labdarúgó Kft., mind az Újpesti Torna Egylet a tervezés minden fázisáról tájékoztatást kapott, és a koncepció tervek általuk történt jóváhagyását követően az engedélyezési, valamint kiviteli tervdokumentáció is átadásra került részükre, sőt a Nemzeti Sportközpontok, a projekt kapcsán minden fontosabb mérföldkőnél széleskörű egyeztetést tartott a labdarúgóklub és az UTE bevonásával."

Az NSK közölte, mivel a kivitelezés jelenleg is zajlik, a kivitelező a beruházást nem jelentette készre, a műszaki átadás-átvétel nem kezdődött meg, így az Újpest 1885 Labdarúgó Kft. által felvett "hibalista" nem értelmezhető. A kivitelezésen jelen lévő műszaki ellenőrök folyamatosan nyomon követik a beruházás megvalósítását, a jogszabályoknak való megfelelőségét.
A közlemény szerint több olyan tétel is szerepel a közzétett listán, mely az Újpest 1885 Labdarúgó Kft.-vel és az Újpesti Torna Egylettel egyeztetett tervekben nem szerepelt feladatként.

Szerző

Kassait nem igazán érdekli a kritika

Publikálás dátuma
2016.11.03. 11:34
Kassai egy korábbi, hazai meccsen FOTÓ: Népszava
Kassai Viktor labdarúgó játékvezető szerint tevékenységük megítélése szubjektív mind a szurkolók, mind a média részéről, számukra a nemzeti, kontinentális és nemzetközi ellenőrző testületek, játékvezetői bizottságok értékelése számít igazán.

A 41 éves magyar bíró csütörtökön, az M4Sport műsorában azt mondta, az életéhez hozzátartozik a kritika, a mérkőzések közben kialakult helyzetek egy részét többféleképpen is lehet értelmezni, de az ellenőrök minden találkozó után "kivesézik" munkájukat.

Kassai kedden este a 3-1-es hazai sikerrel zárult Manchester City-Barcelona Bajnokok Ligája csoportmérkőzést vezette, de az összecsapás után több szakértő és az angol sajtó is arról írt, hogy a magyar játékvezető sok hibát követett el.

A tesztelés fázisában lévő videobíróról Kassai azt mondta, a decemberben, Japánban sorra kerülő klubvilágbajnokságon - amelyen egyetlen európai bíróként ő is ott lesz - szintén kipróbálják majd az újítást. "A technikának nincs hátránya, inkább meg kell találni azt a módszert, amellyel előnyösen és hatékonyan használható" - mondta a technológiai vívmányról a játékvezető, s hozzátette: a legfontosabb kérdés, hogy mikor alkalmazzák a videobírót, illetve hogy ki fogja alkalmazni.

A klub-vb-ről azt mondta, Ring Györggyel és Tóth Vencellel együtt egy olyan feladatot kaptak, amit eddig még nem, s mivel ők is készülnek a 2018-as oroszországi világbajnokságra, a felkészülés részeként kezelik ezt az eseményt.

Szerző