Újabb tűzeset, újabb halálos áldozat Törökszentmiklóson

Kiégett egy lakóház melléképülete péntek délelőtt Törökszentmiklóson a Móra Ferenc utcában, a tűzoltók egy holttestet találtak - tájékoztatott a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője.

S. Tóth Anikó közölte: a felnőtt áldozat holttestén talált sérülések arra utalnak, hogy valószínűleg a tűz okozta a halálát. A lángok átterjedtek a főépület padlására is, amelyet a szolnoki hivatásos és a törökszentmiklósi önkormányzati tűzoltók eloltottak, de a melléképület még ég.

Szerző

Rendőrgyilkosság - Vallomást tesz a gyanúsított, aki megúszta a lebénulást

Publikálás dátuma
2016.11.04. 10:48
A győri kórházból a tököli rabkórházba szállították a gyanúsítottat október 27-én. MTI Fotó: Krizsán Csaba
A bőnyi rendőrgyilkossággal gyanúsított Győrkös István sé­rü­lése még­sem olyan sú­lyos, mint hitték, úgy tűnik, hogy megússza a lebénulást - írja a Bors. A férfi ügyvédje a lapnak azt is elmondta, hogy védence részletes vallomást kíván tenni, az ügyészség jövő hét elején hallgatja ki.

Katonai tiszteletadás mellett, ma kísérik utolsó útjára Pálvölgyi Pétert, a bőnyi tragédia áldozatát. A hősi halottá nyilvánított rendőrt Pilisszentkereszten temetik. 

Közben a bulvárlap a múlt heti házkutatás során szintén megsérült gyanúsított állapotáról is beszámolt, ami az utóbbi időben sokat javult. Bár Gy. István bal lába a lövés következtében lebénult, úgy tűnik, a sérülése mégsem lesz tartós - legalábbis ügyvédje szerint, aki a lapnak azt mondta: "mostanra már tudja mozgatni a bal lábát, úgy tűnik, nem ért ideget az őt eltaláló lövedék, nem szenvedett maradandó károsodást. Szerdán jártam nála, kifejezte, hogy együtt kíván működni az ügy vizsgálóival, és részletes vallomást kíván tenni. Az ügyészség jövő hét elején hallgatja ki védencemet" - nyilatkozta Győrkös ügyvédje.

A rendőrgyilkossággal kapcsolatban továbbra is nagy kérdés, hogy a TEK miért nem vett részt a házkutatáson, főleg azok után, hogy a hvg.hu kiderítette, hogy a határozatban azt írták: gépfegyver is lehet a házban, így a vonatkozó kormányrendeletek alapján eleve a TEK-nek kellett volna eljárnia. Múlt szerdán azonban csak reggel nyolc után értesítették a TEK-et, amikor Nemzeti Nyomozó Iroda kiemelt főnyomozója, Pálvölgyi Péter már halálos fejsérülést szenvedett.

A TEK győri műveleti egységei fél óra alatt értek a helyszínre, Győrkös eddigre már elbarikádozta magát a házban. Szintén kérdés, hogy a fejbelőtt rendőrt miért csak a TEK emberei hozták ki, fél órával később, amikor a helyszínen rajta kívül volt még három tűzszerész és három nyomozó, illetve további rendőrök is befutottak.

Szerző

Korrupcióval bukott le a NAV-os vezető

Több mint félmillió forintért cserébe a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egyik osztályvezetője  egyes cégekről adótitoknak minősülő adatokat adott ki, ellene és két társa ellen eljárás indult - közölte Keresztes Imre, a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) vezetője pénteken.

A NAV egyik megyei adóigazgatóságán a végrehajtási osztály vezetőjeként dolgozó férfi elleni nyomozást a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján indították. A megalapozott gyanú szerint a férfi összesen több mint félmillió forint ellenében vállalta, hogy két társa által megjelölt cégekről adótitoknak minősülő adatokat szolgáltat ki, és az adóvégrehajtási eljárás jogellenes befolyásolása útján közreműködik abban, hogy a cégekkel szembeni adóvégrehajtási eljárás eredménytelenül záruljon, így az adótartozást végül töröljék - áll a közleményben.

A KNYF október 26-án - egy pénzátvétel után - elfogta az osztályvezetőt, akit vezető beosztású hivatalos személy által az előnyért hivatali helyzetével egyébként visszaélve elkövetett hivatali vesztegetés elfogadása bűntette miatt hallgattak ki gyanúsítottként, és őrizetbe vették. A gyanúsított két társát is kihallgatták ugyanazon a napon. A gyanúsítottak beismerték a bűncselekmények elkövetését, szabadlábon védekeznek.

Szerző