Rendőrgyilkosság - Végső búcsú Pálvölgyi Pétertől

Katonai tiszteletadás mellett temették el a bőnyi támadás hősi halottját. Pálvölgyi Pétert múlt héten lőtte le egy idős férfi Bőnyben, amikor házkutatásra érkeztek hozzá. Pintér Sándor belügyminiszter posztumusz alezredessé léptette elő. 

 Most az egész állomány gyászol, gyászszalagot kötöttek a rendőrautókra, és fekete zászlók vannak az épületeken. A rendőrt felesége valamint 14 éves lánya gyászolja - írja az atv.hu.

A cikket és a videót itt találja!

Szerző

Nemzetbiztonsági ügy lett a jobbikos Gyöngyösi találkozójából

Az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága a bőnyi rendőrgyilkosság minden szálát kivizsgálja, így Gyöngyösi Márton jobbikos országgyűlési képviselő és Szalai Gábor újságíró találkozójának ügyét is napirendre tűzi jövő hétfői ülésén - közölte a bizottság MSZP-s elnöke.

Molnár Zsolt hangsúlyozta: az összes szempontot elemzik majd, amely idegen titkosszolgálatokhoz és a Magyar Nemzeti Arcvonalhoz kötődik, és megvizsgálják az egyes pártok politikusainak kapcsolatait a szélsőséges szervezettel.
Tisztázandó kérdésként említette, hogy milyen hálózattal és mekkora "fegyverarzenállal" rendelkezik a Magyar Nemzeti Arcvonal, valamint hogy mit tettek a magyar titkosszolgálatok az elmúlt évtizedekben a bőnyihez hasonló esetek megelőzéséért.

Hollik István, a KDNP országgyűlési képviselője pénteki sajtótájékoztatóján arra szólította fel a Jobbik elnökét, hogy tisztázza az ellenzéki párt körüli "egyre zavarosabb" ügyeket. Ezek közé sorolta, hogy a Népszava olyan fotót tett közzé, amelyen Gyöngyösi Márton, a párt külpolitikusa egy az orosz titkosszolgálathoz köthető hírportál, a Hídfő munkatársával, Szalai Gáborral tárgyal egy kávézóban. Ez több okból is figyelemre méltónak nevezte, kifejtve: Szalai Gábor meghatározó alakja annak a Jobbikhoz kötődő szélsőséges félkatonai szervezetnek, amelyet Magyar Nemzeti Arcvonalnak hívnak, és amelynek alapítója a bőnyi rendőrgyilkos, Győrkös István.

A kereszténydemokrata politikus arra kérte a nemzetbiztonsági bizottságot, hogy vizsgálja ki Gyöngyösi Márton "rejtélyes találkozóját". Molnár Zsolt erre az MTI-nek úgy reagált: téma lesz az ügy, de elsősorban nem azért, mert a KDNP kérte, hanem mert a Magyar Nemzeti Arcvonal tevékenysége és "egy idegen titkosszolgálat felbukkanása" olyan kérdések, amelyekkel foglalkozni kell.

Mirkóczki Ádám Jobbik-szóvivő az üggyel kapcsolatban péntek délelőtt azt mondta: aljas támadássorozat érte párttársát, Gyöngyösi Mártont. Az ellenzéki képviselő kétszer találkozott a férfival, aki magát a Hídfő újságírójának adta ki - tájékoztatott. Hozzátette, hogy Gyöngyösi Márton a parlament külügyi bizottságának alelnökeként nemzetbiztonsági védelem alatt áll, így ha az Alkotmányvédelmi Hivatal (AH) megfigyelte az illetőt, akkor az első találkozó után kötelessége lett volna figyelmeztetni a képviselőt, hogy idegen hírszerző tevékenység kockázata áll fenn. Szerinte a képet nem egy járókelő készítette, hanem az egy titkosszolgálati operatív akció része.

Szerző

Hétvége: sokfelé eső, de még kibukkan a nap

Publikálás dátuma
2016.11.04. 19:22
Fotó: Jeff J Mitchell/Getty Images
Eleinte változóan, majd többnyire erősen felhős lesz az ég, eső, zápor is lehet. A déli szél időnként megélénkül. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 0, a legmagasabb +12 fok körül alakul.

VASÁRNAP
Túlnyomóan borult lesz az ég, jelentős mennyiségű eső, zápor várható. A déli szél megélénkül, időnként megerősödik. Hajnalban 10, napközben a15 fok körül alakul a hőmérséklet.

HÉTFŐ
Eleinte túlnyomóan borult idő lesz, majd felszakadozik a felhőzet, de lehet eső, zápor is. A nyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 8, a legmagasabb 10 fok körül várható.

KEDD
Eleinte változóan felhős, majd túlnyomóan borult lesz az ég. Eső, zápor valószínű. Az északkeleti szél megélénkül, helyenként megerősödik. Hajnalban 2, napközben 8 fok körül alakul a hőmérséklet.

SZERDA
Túlnyomóan borult lesz az ég, eső, zápor is lehet. Az északkeleti szél időnként megélénkül. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 4, a legmagasabb 6 fok körül várható.

Szerző
Témák
időjárás