Van, ahol már felgyúltak a karácsonyi fények - Fotó

Publikálás dátuma
2016.11.05. 16:19

Anglia, Manchester 2016 november 4 - A brit nagyvárosban már égnek a karácsonyi fények, azok bekapcsolása társadalmi esemény, amelyre összegyűlnek a lakosok. Akkor is, ha rossz az idő, esik az eső, mint történt ez pénteken  - Fotó: Matthew McNulty / Getty Images

Ezek pedig a Rockefeller Center fényei Manhattanben, tavaly januárban. ( Fotó: DeAgostini/Getty Images)

 

Szerző

Tragédia! - Holttestek az autópályán, húsz(!) autó ütközött

Legalább húsz gépjármű - köztük két mikrobusz - ütközött egymásnak a sűrű ködben a romániai A2-es autópályán szombaton, négy ember meghalt, a sebesültek száma meghaladja a harmincat.

A tömegkarambol - eddig tisztázatlan okokból - a Bukarestet a tengerparttal összekötő sztráda 67-es kilométerszelvényénél, Lehliu térségében történt, a Konstanca felé vezető oldalon. A Calarasi megyei katasztrófavédelem (ISU) vörös riasztást adott ki, ami lehetővé teszi, hogy három megye - Calarasi, Bukarest és Konstanca - valamennyi bevethető rohammentőjét és tűzoltóegységét a térségbe irányítsák. Kilenc ember kiszabadításához feszítő-vágót kellett igénybe venni. A baleset helyszínére küldték a ISU egy mobil-kórházát, a SMURD rohammentő-szolgálat mentőhelikoptereit azonban - éppen a balesetet is okozó sűrű köd miatt - nem lehetett bevetni. A sérülteket egyelőre a legközelebbi - Calarasi, Slobozia és Fetesti - kórházakba szállították. A forgalmat a mentés és helyszínelés idejére a 64-es kilométerszelvénynél a Lehliu Gara - Drajna szakaszon a DN3A országútra terelik.

Szerző

Basescu elveszítheti új állampolgárságát

Frissen szerzett moldovai állampolgársága visszavonásával fenyegette meg Traian Basescu volt román államfőt Igor Dodon, a november 13-i Moldova Köztársaságban sorra kerülő elnökválasztás favoritja. 

A moldovai baloldal oroszpárti szocialista elnökjelöltje azt követően nyilatkozott, hogy Basescu és felesége csütörtökön letették az állampolgársági esküt. A román politikus egyáltalán nem titkolja, hogy szavazni készül a második fordulóban, voksát pedig nem Dodonnak, hanem Európa-párti ellenfelének, Maia Sandunak adja. Dodon azt állítja, tudomása van arról, hogy Basescu nem jogszerűen nyerte el a moldovai állampolgárságot (Nicolae Timofti államfő júniusban írta alá a rendeletet, amely lehetővé tette, a szocialisták azonnal megtámadták azt az alkotmánybíróságon) és mint fogalmazott, ő hatalomra jutása esetén azonnal, már november 14-én orvosolni fogja az eljárásbeli hibát.

Szerző