Hat lakó, köztük egy kislány halt meg gázrobbanás miatt

Hatan életüket vesztették és további négy ember súlyosan megsérült a vasárnap a Moszkvától 250 kilométerre északkeletre fekvő Ivanovóban, egy lakóházban történt gázrobbanásban.

A robbanás következtében a kétemeletes ház nagy része összedőlt. A halottak között van egy négyéves kislány is. Az orosz Nyomozó Bizottság vizsgálatot indított az ügyben.

Vlagyimir Putyin orosz elnök éppen a szerdai kormányülésen utasította az építésügyi minisztériumot, hogy vessen véget a háztartási gázberendezések rendszeresen, nem szabványszerűen alkalmazott bekötésének, s hogy dolgozzon ki egységes biztonsági szabályrendszert az építőipari vállalatok számára. Putyin azután intézkedett így, hogy egy október 23-i rjazanyi gázrobbanásban heten meghaltak és 14-en megsebesültek.

Szerző

USA-elnökválasztás -Terrortámadásra figyelmeztetnek

Publikálás dátuma
2016.11.06. 11:37
Illusztráció/Getty Images
A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) és a titkosszolgálat az elnökválasztás előtti napon történő terrortámadás veszélyére figyelmeztetett.

Az FBI szerint hétfőn New York államban, Virginiában és Texasban várható terrortámadás. Erről - a New York Post értesülései szerint - a titkosszolgálat már korábban értesítette a terrorelhárító egységeket. Arról azonban nem adtak tájékoztatást, hogy melyik államban milyen célpontoknál számítanak támadásokra. "A terrorelhárítás és a belbiztonsági illetékesek felkészültek arra, hogy megvédjék az Egyesült Államokat" - idézett a CBS televízió híradója nevük elhallgatását kérő FBI-tisztségviselőket. A New York Post információi szerint New York városában erőteljes készültség van, a választás napjára láthatóan megnövelik a rendőri jelenlétet. A hatóságok annál is inkább komolyan veszik a jelzést, mert mindkét elnökjelölt New Yorkban rendezte be főhadiszállását a választás napjának estéjére, és mindketten azt tervezik, hogy ott ünnepelnek. 

Andrew Cuomo, New York állam kormányzója nem kívánta sem megerősíteni, sem cáfolni a terrorellenes készültséget, de azt közölte, hogy a választás napján több rendőr és több nemzeti gárdista lesz az utcákon.

Szerző

Trump életveszélyben? - Videó a hisztérikus kampányrendezvényről

Publikálás dátuma
2016.11.06. 10:20
Fotó: Chip Somodevilla/Getty Images
Le akarták lőni egy kampányrendezvényen Donald Trump amerikai elnökjelöltet, legalábbis ezt hitték a republikánusok jelöltjét védő ügynökök, akik egy pillanat alatt leteperték védencüket, és levitték a színpadról- írja a Blikk a Daily Mail cikke alapján.

Trump a nevadai Renóban vett részt egy rendezvényen, éppen az emelvényen szónokolt,  amikor a titkosszolgálat emberei "gyerünk, gyerünk!" felkiáltásokkal rávetődtek, és levitték a színpadról. A közönség soraiban számos Trump-ellenes tiltakozó volt, egyiküket nézhették merénylőnek, miután valaki felkiáltott: fegyver van nála!

Az FBI terrortámadás veszélyére figyelmeztet
A titkosszolgálat is jelezte: nem zárható ki az elnökválasztás előtti napon történő terrortámadás lehetősége. Az FBI szerint hétfőn New York államban, Virginiában és Texasban várható terrortámadás. Erről - a New York Post értesülései szerint - a titkosszolgálat már korábban értesítette a terrorelhárító egységeket. Arról azonban nem adtak tájékoztatást, hogy melyik államban milyen célpontoknál számítanak támadásokra. 

 A kiáltás Austyn Crites-ra, a rendezvény egyik résztvevőjére vonatkozott, aki épp a kabátja alá, a derékszíja felé nyúlt és ezt valaki úgy látta, mintha fegyvert akarna rántani. Az illetőt leteperték, majd állig felfegyverzett rendőrök őrizetébe helyezték. A férfi nem adta magát egykönnyen, hírek szerint próbált ellenállni, eközben rugdosott is. A nézők között pánik tört ki, sikoltozás és kiabálás hallatszott minden felől - derül ki a Daily Mail cikkéből.

Később kiderült, hogy az elfogott férfinál nem volt fegyver, helyi sajtóinformációk szerint mindössze egy papírt akart feltartani, a "republikánusok Trump ellen" szöveggel. Donald Trumpnak ugyanis pártja táborán belül is sok ellenzője van. Critest végül elengedték, később pedig azt nyilatkozta, hogy valójában nem Trump, hanem ő volt életveszélyben. Amikor rámrohantak,  az életemet féltettem - mondta felháborodva a The Guardiannak.

Szerző