Dél-koreai siker a Hokihéten

Publikálás dátuma
2016.11.07. 06:51
Nagy csatában ezüstérmes a magyar válogatott FOTÓ: MTI/KOVÁCS TAMÁS
Másodikként zárt a magyar jégkorong-válogatott a Tüskecsarnokban rendezett, Hokihét elnevezésű felkészülési tornán, miután a tegnap lejátszott fináléban 3-2-es vereséget szenvedett Dél-Korea nemzeti csapatától.

A döntő korai szakaszában, már a hetedik percben előnybe kerültek a dél-koreaiak, Sin Hjung Jun lőtte a korongot Hetényi Zoltán lábai között a hálóba. Talán a bekapott gól következtében magasabb iramra váltottak a magyarok, akik közül Csányi Karol az első negyedóra végén egyenlített.

A gól nélküli második harmad után a harmadik döntött a tornagyőzelemről, ekkor az iram is méltó lett az aranyéremről döntő mérkőzés színvonalához. Az adok-kapokból végül a vendégek jöttek ki jól: előbb Cso Min Ho révén megszerezték a vezetést az 50. percben, majd a hajrában már kapuvédője nélkül rohamozó magyar csapat üres kapujába Michael Owen Swift csúsztatta be a harmadik találatot. A végén Terbócs István szépített, egyenlítésre már nem maradt idő.

A dél-koreaiak először győzték le Magyarországot egy jégkorongmérkőzés rendes játékidejében, sikerük tornagyőzelmet ért. 

Szerző

Kapcsolódó

Kanada jobb volt

Orosz nacionalisták törtek Dukanovic életére?

Közzétette tegnap a montenegrói legfőbb ügyészség azt a videofelvételt, amelyen az október 16-i parlamenti választások napjára tervezett állítólagos merénylet fegyverei láthatók.

Milivoje Katnic főügyész azt is közölte, hogy a merényletkísérlet főszervezője két orosz nacionalista volt, akik szerbiai és montenegrói személyekkel együttesen terveztek támadást Milo Dukanovic kormányfő ellen, sőt annak a gyanúja is fennáll, hogy a tervezett támadásban az egyik montenegrói politikai alakulat is szerepet vállalt.

Mint ismeretes, az október 16-i választások kapcsán előzetesen felmerült, hogy a hatalmat évtizedek óta birtokló Dukanovic és pártja ellenzékbe kényszerülnek. Aztán a választások napján Podgoricában bejelentették, húsztagú terrorcsoportot fogtak el a hatóságok, akik zavargásokra készültek, sőt a legmagasabb rangú állami vezetők elrablására is, a csoport élén pedig a szerbiai csendőrség nyugalmazott parancsnoka állt. Az orosz szál nóvumnak számít.

Szerző

Nem adja fel Moszult az Iszlám Állam

Végső szakaszába érkezett az Iszlám Állam (IS) iraki fellegvárásnak ostroma, a felszabadító csapatok azonban a vártnál sokkal erősebb ellenállásba ütköznek, nyilatkozta vasárnap a Reuters hírügynökségnek egy kurd katonai vezető.

A kurdok által támogatott kormányerők már több moszuli városrészt felügyeletük alá vontak, tegnap azonban újabb, heves ellentámadásokat indított a terrorcsoport Moszul keleti felében, abban a városrészben, amelybe már kedden behatoltak az iraki különleges erők. A terület egy részét vissza is hódították a dzsihádisták, akik továbbra is civileket használnak élő pajzsként.

A speciális erők egy másik egysége északabbra, a Tigris folyó nyugati partján előrenyomult és 4 kilométerre megközelítette a moszuli repülőteret.

Masrour Barzani, az iraki Kurdisztán regionális kormányának vezetője azt nyilatkozta, számolni kell azzal, hogy az Iszlám Állam fegyveresei egész városrészeket fognak felrobbantani. Hangsúlyozta, a harc hosszú lesz, mert mégha a terrorcsoportot sikerül is kiűzni a városból, az még nem jelenti, hogy hagyományos terrorszervezetként nem élnek tovább és az általuk képviselt szélsőséges ideológia is eltűnik.

Szerző