Előfizetés

Puzsér keményen visszaszólt Zámbó Jimmy fiának

Publikálás dátuma
2016.11.07. 14:37
Forrás: Facebook
Újabb "celebháború" ütötte fel a fejét a Facebookon, miután Puzsér Róbert, a szókimondásáról elhíresült kritikus a Hír TV Sznobjektív című műsorában a 10 leghitványabb magyar sláger közé sorolta az Egy jó asszony mindent megbocsájt című nótát. Zámbó Krisztián a közösségi oldalán védte meg édesapját, és egyben ki is hívta egy boxmeccsre Puzsért. Nem sokáig kellett várnunk a válaszra, a műsorvezető úgy üzent vissza a legenda fiának, hogy egyszersmind őt és Jimmy emlékét is megsértette.

A kappanhangú énekes, Zámbó Krisztián, aki apja hírnevén élősködve küzdötte le magát trash-celebritássá, verekedni óhajt velem, mert úgy véli, megsértettem az apja emlékét a Sznobjektív című tévéműsor legpusztítóbb magyar slágereket ismertető adásában - kezdte írását Puzsér, aki Zámbó Jimmy fiának levelének idézése után elismételte, hogy az „Egy jó asszony mindent megbocsájt” című sláger "ízléstelen és alávaló, soviniszta, cinikus szennyirodalom", majd ismét összefüggésbe hozta a dalt a családon belüli erőszakkal.

Forrás: Facebook

Forrás: Facebook

Krisztián reakciójára annyit írt: "Az, hogy boxolni akarsz egy olyan alakkal, aki nyilvánvalóan nem a ring bajnoka, hanem egy puhos és puhány filosz, nem azt mutatja, hogy férfi vagy, legfeljebb azt, hogy eléggé gyáva. Biztos vagyok abban, hogy ha rendesen felkészülész, és mindent beleadsz, nem csak engem, de Stephen Hawkingot és Kepes Andrást is meg tudod verni. Gratulálok ehhez, Krisztián! Sajnálatos, hogy a tehetségedet nem ugyanazzal a precizitással méred fel, amellyel az ütőerődet – akkor bizonyára nem traktálnál egy országot a nyomasztó életeddel meg a még nyomasztóbb énekhangoddal. Ha pedig ennyire aggódsz apád emléke miatt, vess egy pillantást a saját előadóművészetedre: vajon melyikünk hoz rá szégyent?" - gázolt bele ismét Zámbó fiának lelki világába a kíméletlen kritikus.

Krisztián levelét, és Puzsér teljes válaszát itt olvashatja:

Krisztián következő válasza is hamar befutott. Közösségi oldalán azt írta: "én nem verekedni hívlak ki, hanem elverlek!!"

Meghalt Janet Reno

Publikálás dátuma
2016.11.07. 14:28
Janet Reno 2009-ben. FOTÓ: Alex Wong/Getty Images
78 éves korában elhunyt Janet Reno, az első nő, akiből amerikai igazságügyi miniszter lett. Parkinson-kórban szenvedett, ennek szövődményei okozták halálát – közölte keresztlánya, Gabrielle D’Alamberte.

Bill Clinton elnöksége idején, 1993-tól 2001-ig volt igazságügy-miniszter. Ez idő alatt számos politikai vihar középpontjába került. Az akkori kormány egyik legemblematikusabb és a személyes függetlenségre való törekvése miatt a legmegosztóbb tagja volt.

Intézkedéseit rendszeresen bírálták. Lassan döntött, és latolgatását megosztotta a nyilvánossággal. Döntéseiért ugyanakkor mindig vállalta a felelősséget: gyakran idézte Harry S. Truman elnök azon mondását, hogy “nem tolom másra a balhét”.

Mielőtt a Clinton-kormányzat tagja lett, Janet Reno Florida állam Miami-Dade megyéjének államügyésze volt. Miniszteri megbízatása után visszatért Floridába, és 2002-ben elindult az állam kormányzójának tisztségéért a Demokrata Párt színeiben, de veszített az egyik előválasztáson - írja Renóról a 24.hu.

Havazás bénította meg Párizst - 544 km-es volt a dugó

Publikálás dátuma
2016.11.07. 12:37
Illusztráció: Thinkstock
Meglepte az első hó hétfő reggel a párizsiakat, akik arra ébredtek, hogy vékony hótakaró borítja a francia fővárost.

A havazást a meteorológiai szolgálat csak a hegyekben jelezte előre, a prognózis szerint Párizsban és környékén esőre lehetett inkább számítani.  A francia fővárosban jelenleg 5 Celsius fokot mérnek, a viszonylag enyhe idő miatt a hó várhatóan nem marad meg. A fotózás szerelmeseinek viszont óriási örömet szerzett, a közösségi oldalakat elárasztották a havas párizsi képek, a havazás ugyanis ritka november elején a francia fővárosban. 

A meglepetésszerűen érkezett hó miatt a fővárosi körgyűrűn a reggeli órákban 544 kilométeres dugó alakult ki. Délelőtt elsősorban a főváros déli és délkeleti részén volt nehéz közlekedni, ahol még akkor is nagy pelyhekben hullott a hó. A francia hegységekben már a hétvégén megérkezett az első hó, a keleti országrészben 400 és 600 méter, a Francia-középhegységben 600 és 700, míg a Pireneusokban 800 és 1000 méter között van a hóhatár.