Börtönőr kerestetik

 Továbbra is keres munkatársakat a büntetés-végrehajtás; a közelmúltban indult toborzás során eddig 3672-en jelentkeztek a testülethez - közölte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának (BVOP) szóvivője szerdán.

Orosz Zoltán elmondta: a jelentkezők 28 százaléka érettségizett nő, 40 százaléka pedig érettségizett férfi. A diplomások közül 703 nő és 469 férfi dolgozna a testületnél. A jelentkezők fizikai állapotfelmérő, pszichikai és egészségügyi alkalmassági vizsgálatai jelenleg is zajlanak.

Az állomány tagja az lehet, aki magyar állampolgár és állandó belföldi lakóhellyel rendelkezik, betöltötte 18. életévét, legalább érettségivel rendelkezik, büntetlen előéletű és egészségileg, pszichikailag és fizikailag alkalmas a szolgálatra.

A pályázóknak csaknem héthónapos tanfolyamon kell részt venniük. A hétfőtől péntekig tartó bentlakásos képzésre a büntetés-végrehajtás térítésmentes szállást és kedvezményes étkezést biztosít.

A büntetés-végrehajtásban dolgozók kiemelt juttatásokra számíthatnak. A kezdő fizetés tiszthelyettesek esetén minimum havi 220 ezer forint, tiszteknél pedig minimum havi 330 ezer forint, amit évi 200 ezer forint cafeteria egészít ki. Emellett ruházati és lakhatási költségtérítés, mobilflotta-használat, kedvezményes üdülési lehetőség és adott esetben szociális támogatás is jár. A hivatásos állomány számára a börtön stabil, kiszámítható, hosszútávra tervezhető munkahelyet teremt, melyhez képzési és előmeneteli lehetőségek társulnak - mutatott rá a szóvivő.

A börtönépítésekkel párhuzamosan 2500 új munkatársat vesznek föl a büntetés-végrehajtáshoz 2018-ig, A Belügyminisztérium korábbi közlése szerint a következő években Kunmadarason ezerfős, Békésen, Hevesen, Kommádiban Ózdon, Kemecsén, Csengerben és Komlón pedig ötszáz fő elhelyezésére szolgáló börtön épülhet.

Szerző

Több ezer új olvasó a Népszavánál

Publikálás dátuma
2016.11.09. 17:00

Előfizetői kampányt indít a Népszava egy hónappal a Népszabadság bezárását követően. A lap eddig kivárt, remélve, hogy még lesz esély a Népszabadság újraindítására. A nyomtatott laphoz ragaszkodók nem vártak, egy héttel a Népszabadság bezárását követően jelezték előfizetői  szándékukat a Népszava Kiadójánál. 

Eddig közel kétezer új előfizető jelentkezett a Népszavánál, akik valószínű a Népszabadság olvasói voltak. Ennél is többen vásárolják eddigi kedvenc lapjuk helyett a Népszavát, a standokon eladott  példányszáma a lapnak megduplázódott, naponta 4-5 ezerrel  adnak el többet, mint ezt megelőzően. A példányszám növekedés tovább tart, naponta emelkedik több száz példánnyal. A lap kiadója fölkészült a hirtelen példányszám emelkedésre, eddig minden zökkenő nélkül el tudták látni a megemelkedett igényeket.

Szerző
Témák
Népszava

Semjén: nem az Egyesült Államokkal volt vitánk

 Magyarország javítani fogja kapcsolatait az Egyesült Államokkal, "soha nem az Egyesült Államokkal volt vitánk, hanem a Demokrata Párt ideológiájával" - jelentette ki Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes az MTI-nek nyilatkozva, miután a Vatikánban találkozott Ferenc pápával a szerdai általános audiencián. 

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elnöke üdvözölte Donald Trump megválasztását, hangsúlyozva, hogy a KDNP mindig is a republikánusokat tekintette testvérpártnak.

Semjén Zsolt úgy fogalmazott, hogy a balliberális nyomás ellenére az amerikai nép "nem hagyta magát belekényszeríteni az establishmentbe". Hozzátette, hogy Magyarország javítani fogja kapcsolatait az Egyesült Államokkal: "nekünk soha nem az Egyesült Államokkal volt vitánk, hanem a Demokrata Párt ideológiájával" - hangoztatta a miniszterelnök-helyettes.
Úgy vélte, Donald Trump lehetőség arra, hogy visszatérjen a korábban Ronald Reagan képviselte republikánus politika, "ami nekünk a szabadságot, Amerikának a nagyságot jelentette".

Semjén Zsolt a Vatikán közelében október 13-án felállított Misericordia (Irgalmasság) című magyar képzőművészeti projekt záróeseményére érkezett az olasz fővárosba. Részt vett Ferenc pápának a Szent Péter téren tartott szerdai általános audienciáján, amelyen gyűrűcsókra járult az egyházfőhöz.

A pápával folytatott találkozón Semjén Zsolt szólt a magyar művészi installációról, amely Magyarország tisztelgése kívánt lenni a pápa által meghirdetett irgalmasság szentéve előtt, valamint a magyar művészet bemutatását is szolgálta. Semjén Zsolt elmondta az egyházfőnek, hogy az installáció jövő pünkösdre Csíksomlyóra kerül át.

A miniszterelnök-helyettes Szent Márton ezüstérmét adott át Ferenc pápának a szent november 11-i ünnepe és a magyarországi Szent Márton-emlékév alkalmából.

Beszámolt az egyházfőnek arról, hogy nemrég Buenos Airesben az ott élő magyar közösséggel találkozott, amelynek tagjait az argentin származású pápa is jól ismeri. A világban élő magyarság összefogása, a nemzeti identitás megőrzése nagyon fontos - mondta Ferenc pápa, aki magyarul, "Isten éltessével" köszöntötte a magyar kormány képviselőit.

Semjén Zsolt az MTI-nek elmondta, a Vatikán elismeréssel fogadta, hogy a magyar kormány keresztényüldözés elleni államtitkárságot hozott létre. Jelenleg a világban 250 millió embert üldöznek vallásáért, köztük 200 millió a keresztény, és erről a keresztény Nyugat nem vesz tudomást - mondta. Kiemelte, hogy az államtitkárságnak "erős az üzenete", mivel Magyarország az első, amely a keresztényüldözés elleni fellépést nem egy NGO-ra, vagyis egy nem kormányzati szervezetre bízta, hanem beemelte az államrendszerbe, így deklarálva, hogy különleges a kapcsolata a kereszténységgel.

Szerző