Eltűnt a sikkasztó lelkész

Publikálás dátuma
2016.11.15. 18:01
Illusztráció/Thinkstock
Botrányos ügyei miatt előbb felfüggesztették, majd lemondott az a lelkész a Tiszántúlon, akitől gyülekezete most 900 ezer forintot akar behajtani, a lelkész azonban eltűnt - értesült a Bors. 

A lap korábban azt írta, a papot házasságtöréssel, illetve sikkasztással vádolta meg a gyülekezet, miután a helyi idősek otthona élére ismerősét nevezte ki. Az esperesi hivatal vizsgálatot indított a férfi ellen, aki végül fegyelmit kapott, majd úgy döntött, önként lemond a posztjáról és távozott a faluból. Az esperesi hivatal azt írta a Borsnak, hogy a lelkipásztor lemondása után az eljárást megszüntető véghatározatban a bíróság arra kötelezte a lelkészt, hogy a gyülekezetnek kilencszázezer forintot fizessen kártérítésként, és az eljárási költségeket is meg kell térítenie.

Szerző

TV2 - Távozik a Tények egyik főnöke

A mai nappal távozik posztjáról Balogh Zsuzsa, a Tények egyik felelős szerkesztője, aki a TV2 közleménye szerint a családjában felmerült súlyos betegség miatt hozta meg döntését - írja a hvg.hu.

Balogh Zsuzsa nyolc éve a TV2 Akadémia végzőseként kezdett el dolgozni az Aktívban, később a Tények vezető bűnügyi újságírójaként folytatta munkáját, majd felelős szerkesztő lett. 

Szerző

Perekkel bombázza a "fideszes médiabirodalmat" a Jobbik

A Jobbik több sajtóorgánum ellen is pert indít hírhamisítás miatt - közölte Dúró Dóra, a parlament kulturális bizottságának jobbikos elnöke keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Mint mondta, "a fideszes médiabirodalom" Terry Black és Zuschlag János bevetése után a hírhamisítástól sem riad vissza, a TV2 pedig meghamisította Vona Gábor egyik nyilatkozatát a vágással. Kifejtette: amikor a Jobbik elnöke arról beszélt, hogy járt értelmiségi összejövetelekre, éppen Orbán Viktor polgári körébe, akkor a mondat második fele nem szerepelt a Tényekben.
A Jobbik médiahatósági panaszbeadvánnyal él és polgári pert indít a csatornával szemben, és perre számíthat a Pesti Srácok, az Origo, a Lokál és a Ripost is - sorolta Dúró Dóra.

A közszolgálati média is hasonló eszközökkel él, az M1 híradójában is megvágták a kifogásolt mondatot, a Ripost pedig az MTI-nek lett fontos hivatkozási pontja az elmúlt időszakban - közölte.

A jobbikos politikus szerint az elmúlt időszakban több helyreigazítási pert is nyertek az érintett sajtóorgánumokkal szemben, és továbbiak is folyamatban vannak. Az ezekben a lapokban megjelent cikkeket annak tulajdonította, hogy próbálják lejáratni, elhitelteleníteni pártját, amely véget vetne a letelepedésikötvény-biznisznek.

"Hol vannak a fideszes férfiak?" - kérdezte Dúró Dóra, azt kérve: álljanak ki és "ne egy Terry Blacket küldjenek maguk helyett", a szakpolitikai javaslatukra pedig ne hazugságokkal válaszoljanak. Szóvá tette a KDNP hallgatását is.

A jobbikos politikus kérdezték arról, hogy miért nem emeltek szót korábban a kuruc.info magánéletben kutakodó írásai ellen. Azt felelte: a portál előtt is voltak ilyen eszközök, azonban az a politikai kultúra, hogy egy párt szakpolitikai javaslatára egy "nyilvánvaló hazugsággyár" a válasz, nem volt jellemző Magyarországon.

Szerző