Előfizetés

Az ACR növeli járatai számát Budapest és Toronto között

Publikálás dátuma
2016.11.18. 13:54
Fotó: Vince Talotta/Getty Images
Az Air Canada Rouge kanadai légitársaság járata az idei heti három után jövőre már heti öt alkalommal közlekedik Budapest és Toronto között, és az ideinél korábban, már május 19-én elindul. Az ülőhelyek száma ezzel 56 százalékkal lesz több. A jegyek értékesítését megkezdték - közölte a Budapest Airport (BA) Zrt. pénteken.

A BA közleménye szerint az Air Canada szabadidős légitársaságának járata a nyári csúcsszezonban - júniustól szeptemberig - közlekedik, hétfő és péntek kivételével a hét minden napján. A légitársaság az indulási időpontokon nem változtatott, a gép valamennyi járatnapon délelőtt 10 órára ér Budapestre és délben indul vissza Torontóba. 

Az Air Canada Rouge utasainak okmány- és biztonsági ellenőrzését, szűrését már a budapesti repülőtéren elvégzik, ami jelentősen lerövidíti az utasok várakozási idejét a kanadai érkezéskor. Toronto Pearson repülőterén pedig az Egyesült Államokba tartó átszálló utasok átesnek az úgynevezett pre-clearance eljáráson, ami után már gyorsan, a zöld folyosókon keresztül léphetnek be az országba. Ez az eljárás a magyar, a kanadai és az amerikai hatóságok közötti szoros együttműködés révén jött létre, egyben komoly elismerése a budapesti repülőtér biztonsági színvonalának - hangsúlyozza közleményében a BA.

A járatot az Air Canada Rouge 282 személyes Boeing 767-300ER szélestörzsű repülőgéppel üzemelteti. A járat az Egyesült Államok mellett számos egyéb desztinációra, így a Karib-térségbe, Mexikóba és egész Latin-Amerikába is kínál átszállásokat.

Leállt az egyik legnagyobb ingyenes zeneletöltő oldal

Publikálás dátuma
2016.11.18. 09:59
Thinkstock illusztráció
A francia hatóságok razziája után leállt a közel egy évtizede működő what.cd, az elsősorban zenékben utazó torrentkereső oldal - írja a hvg.hu.

Az Oink 2007-es megszűnése után indult, elsősorban zenemegosztásról szóló, de másféle tartalmakat is kínáló oldalt 12 szerver szolgálta ki, a francia Zataz Magazine szerint ezek mindegyikét lefoglalták most a francia kibervédelmi hatóságok. A tartalmilag elérhetetlenné vált oldalon olvasható üzenet megerősíti ezt. Az üzemeltetők tájékoztatása szerint minden felhasználói adatot és az oldal összes elemét is törölték. Azt is írják, nem valószínű, hogy a közeljövőben visszatérnek. A torrentoldalakra idén kifejezetten rászálltak a hatóságok. A világ legnagyobb torrentoldalaként működő KickassTorrents (KAT) júliusban esett el, rá két hétre pedig bezárták a Torrentz.eu-t, majd szeptember közepén leállt a sokmillió látogatós TorrentHound is.

Kamionok ütközése miatt állt be az M7-es

Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt kora hajnalban az M7-es autópálya 53. kilométerszelvényében, Pákozd térségében, a Balaton irányába vezető oldalon, ahol két kamion ütközött egymásnak - írja a police.hu Aa balesetben ketten sérültek meg, egyiküket súlyos, a másik sérültet könnyebbnek tűnő sérülésekkel vitték kórházba.

A helyszíni szemlét és műszaki mentést teljes útlezárás mellett kezdték meg a szakemberek. A műszaki mentés továbbra is tart, azonban az érintett útszakaszon az autópálya forgalma félpályán haladhat.