Előfizetés

Bokros: Fodor pártjának születésénél Orbán bábáskodott

Publikálás dátuma
2016.11.18. 17:26
FOTÓ: Népszava
"A Magyar Liberális Párt (MLP) azért került ki a formálódó együttműködésből, mert lehet, hogy demokratikus, de bizonyosan nem ellenzéki párt. Fodor Gábor pártja a Fidesz teremtménye. Születésénél, cseperedésénél nem kisebb személyiség bábáskodott, mint maga Orbán Viktor. A pártot a Fidesz támogatásával pénzelik. A két évvel ezelőtti önkormányzati választásokon a Fidesz hathatós támogatásával nagyon komoly összeg jutott Bodnár Zoltán főpolgármester-jelölt kampányára" - írta Facebookon Bokros Lajos, miután Fodor feljelentette. 

A Modern Magyarország Mozgalom (MoMa) elnöke szerint azokat, akik a kvótanépszavazáson igennel szavaztak, az MLP átverte, mert az igen válasz ugyanolyan rossz volt, mint a nem.

Bokros Facebook-oldalán úgy üzent a liberálisok elnökének: Kedves Fodor Gábor! A Te pártod nem ellenzéki párt, hanem az önkényuralom csatlósa. Része az önkényuralmi rendszernek. Pártod a százötven éves hagyományokkal bíró magyarországi liberalizmus szégyene. Ennek árnyéka sajnos ránk, valódi ellenzéki pártokra is átokként vetül - írta majd úgy folytatta: fel kell nyitni a magyar választók szemét. Végre őszintén meg kell mondani, hogy az önkényuralom gonosz szándékkal és tudatosan megosztja az ellenzéket azzal, hogy látszatra ellenzéki pártokat tart fenn. Ez az önkényuralom logikája - megosztani, megvásárolni, vagy megfélemlíteni a demokrácia őszinte híveit. Amíg ezt nem értjük, nem tudjuk felszámolni az önkényuralmat. Orbán embertelen rendszerének megdöntéséhez a demokratikus ellenzék egységére van szükség. A demokratikus ellenzékére. Ezért küzdünk minden nap - fogalmazott a MoMa elnöke.

Bokros Lajos teljes bejegyzését alább olvashatja:

Milliárdok a Magyar Házakra

A kárpátaljai magyar színészek, médiamunkások, közművelődési és könyvtári dolgozók 2017-es támogatására és szakmai fejlődésére 132, 1 millió forintos költségvetési forrást biztosít a kabinet - derült ki a friss Magyar Közlönyből. 

Egy másik kormányhatározatban pedig Orbán Viktor felszólította a nemzetgazdasági minisztert, jövőre biztosítson 3,5 milliárd forintot arra, hogy „Kárpátalján Magyar Házak létesüljenek a nemzeti identitás megőrzése érdekében, továbbá, hogy a kulturális alapokon nyugvó közösségformálás méltó kereteket kapjon”.

Üzenet Farkas Flóriánnak

Publikálás dátuma
2016.11.18. 17:22
Farkas Flórián, FOTÓ: Népszava
"Farkas Flóriánnak üzenem, hogyha a kómából teljes mértékben felépült és elismeri mindazokat a hibáit, amiket elkövetett a magyarországi cigánysággal kapcsolatban, akkor takarodjon a magyar és a roma közéletből" - fogalmazott a szerkesztőségünkhöz is eljutatott nyílt levelében Vajda László. 

Az Országos Roma Önkormányzat képviselője szerint Orbán Viktor kormánybiztosa nem tudja mit beszél, és szembesíteni kellene azzal, hogy az elmúlt években mennyire becsapta a magyarországi cigányságot. Ismert, Farkas több hónapnyi hallgatás után csütörtökön a távirati irodának adott interjút.