Előfizetés

Magyar filmet vetítenek Amerikában

Publikálás dátuma
2016.11.19. 06:49
A Tiszta szívvel stábja. Forrás: Facebook
A Kino Lorber amerikai forgalmazó megvásárolta Till Attila Tiszta szívvel című filmjének vetítési jogait, a tengerentúli mozibemutató kora tavasszal esedékes, közölte a Magyar Nemzeti Filmalap. 

A sikeres gengszterkomédia azt követően érkezik az amerikai piacra, hogy a francia, görög, török, lengyel, román, cseh, szlovák, ex-jugoszláv és ázsiai területeken is moziforgalmazóra lelt. 

A Thuróczy Szabolcs, Fenyvesi Zoltán és Balsai Móni főszereplésével készült produkció amerikai fesztiválpremierje alkalmával a Chicago Sun Times néhai kritikusáról elnevezett Roger Ebert-díjat nyerte el. A Tiszta szívvel eddig már több mint húsz ország rangos fesztiválján szerepelt, legutóbb egy hétvége alatt hét díjat zsebelt be. A filmet külföldön először a francia mozik tűzik műsorra, Roues Libres címmel január 25-én mutatja be a Pretty Pictures forgalmazó. 

Till Attila filmje Magyarország hivatalos Oscar nevezettjeként az Amerikai Filmakadémia díjáért indul. Az eredeti, szívhez szóló produkcióra itthon eddig 33 ezer mozinéző váltott jegyet.

A Financial Times brit pénzügyi lap e heti cikke arról ír, hogy hazánk Európa egyik leggyorsabban növekvő filmes helyszíne.

Színház máshogy

Másodjára rendezik meg az OPEN Nemzetközi Közösségi Színházi Fesztivált a budai MU Színházban. 

A hétfőtől szombat estig tartó programsorozatban a részvételi színházé a főszerep: külföldi és hazai előadások mellett exkluzív prezentáció, workshop, filmvetítés, valamint közönségtalálkozó várja a látogatót. A hétfőn este hat órakor a MU Színházban tartott nyitóünnepséget Kelemen Kristóf rendezi. Ez játékos formában készíti fel a nézőt a részvételi előadások befogadására, valamint a hagyományos nézői komfortzónából való kilépéssel kapcsolatos félelmeivel való szembenézésre.

Jessica Chastain könyörtelensége

Publikálás dátuma
2016.11.19. 06:47
FOTÓ: EUROPRESS/GETTY IMAGES
Bejelentették a Miss Sloane című amerikai filmdráma magyar mozibemutatójának időpontját: John Madden brit filmrendező alkotását december 9-től vetítik itthon. 

A Jessica Chastain amerikai színésznő által alakított címszereplő könyörtelen lobbista, aki mindent megtesz azért, hogy ügyfele akaratát érvényesítse. John Madden, a Szerelmes Shakespeare című hét kategóriában Oscar-díjat nyert 1998-as film rendezője alapvetően azt dolgozta fel új produkciójában, hogy mi vezetett az amerikai fegyverviselés korlátozásáról szóló rendeletet elfogadásához.

A kétszeres Oscar-jelölt Jessica Chastain másik új filmjének, a Menedék (The Zookeeper's Wife) című világháborús drámához a napokban érkezett magyar nyelvű előzetes. Az 1930-as évek végén játszódó film a varsói állatkertet vezető Jan Żabiński és felesége, Antonina történetét meséli el, akik az intézmény területén a helyi gettóból háromszáz megszökött zsidót bújtatnak. A valós eseményeken nyugvó film egyik fordulópontját az jelenti, hogy kiderül, a férjes asszonyba beleszeret egy náci tiszt. A Menedéket 2017. március 31-én mutatják be az amerikai mozik, a magyar premier egy nappal korábban lesz.