Előfizetés

Colleen Bell: bíróság elé kell állítani Ghaith Pharaont

Publikálás dátuma
2016.11.20. 20:00
FOTÓ: Molnár Ádám/Népszava
A szaúdi üzletember, Ghaith Pharaon körözött személy, akit bíróság elé kell állítani – ezt az Egyesült Államok budapesti nagykövete jelentette ki az ATV Szabad szemmel című műsorának adott interjújában.

Azokkal a kormányzati vádakkal kapcsolatban, hogy az Orbán Viktor szomszédságában villát vásárló férfi ellen amerikai titkosszolgálat összeesküvés zajlik, Colleen Bell így fogalmazott: „Hadd tegyek világossá valamit, nincsen itt semmilyen játszma. Pharaon egy körözött személy, és reményeink szerint lesz lehetőség arra, hogy az igazságszolgáltatás elé állítsuk. Gyakran, folyamatosan kapcsolatban vagyok a budapesti nagykövetség rendvédelmi képviselőivel, és ők a magyar szerveken keresztül folyamatosan kapcsolatban vannak a magyar kormánnyal ebben az ügyben - tette hozzá a nagykövet. 

Kihúzták a hatos lottó számait - 404 millió volt a tét

Publikálás dátuma
2016.11.20. 17:59
FOTÓ: Thinkstock
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 46. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki: 4, 9, 10, 23, 36, 39.

Nyeremények

6 találatos szelvény nem volt;
az 5 találatos szelvényekre 271 785;
a 4 találatos szelvényekre 6785;
a 3 találatos szelvényekre 1485 forintot fizetnek.

A múlt héten nem volt telitalálat, az öt találatért 238 140 forintot lehetett nyerni. Az e heti főnyeremény 404 millió forint lett volna, de ezen a héten sem sikerült senkinek sem eltalálnia az összes számot.

Meleg őszi időnk lesz, később jön a lehűlés

Publikálás dátuma
2016.11.20. 17:49
Illusztráció: Thinkstock
A jövő héten is sok lesz a napsütés, lehűlés nem várható: többfelé 15 Celsius-fok körül alakulnak a maximumok - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Hétfőre virradó éjszaka foltokban - az Észak-Alföldön, Északi-középhegység völgyeiben, és a szélcsendes délnyugati részeken - köd képződik. Délelőtt a ködfoltok fokozatosan megszűnnek, országszerte kisüt a nap, csapadék nem várható. A leghidegebb órákban 3-9 fok lehet. Napközben 12-18 fokig melegszik a levegő, a tartósabban párás, felhős részeken kissé hűvösebb lehet.

Kedden túlnyomóan napos idő várható csapadék nélkül. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 9 fok között valószínű. A nappali maximumok 11-18 fok között alakulnak.

Szerdán sok napsütésre, száraz időre lehet számítani, de északkeleten, keleten már lehetnek tartósan borult, ködös területek is. A minimumhőmérséklet általában mínusz 2 és plusz 3, a Nyugat-Dunántúlon plusz 4-8 fok között alakul. A maximumok a napos vidékeken 10-17, a borult területeken 5-9 fok között alakulnak.

Csütörtökön néhol borult, ködös másutt napos lesz az idő. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 2 és plusz 3, a Nyugat-Dunántúlon 4-7 fok között alakul. A legmagasabb hőmérséklet a napos vidékeken 11-16, a tartósan borultakon 4-8 fok között várható.

Pénteken a reggeli órákra köd is képződhet. Szitálás, elsősorban a Dunántúlon kisebb eső is előfordulhat. A minimumhőmérséklet mínusz 1 és plusz 8 fok között várható keletről nyugat felé növekvő értékekkel. Napközben általában 10-15 fokig, de a tartósan ködös területeken csak 6-9 fokig lesznek.

Szombat jobbára erősen felhős lesz az ég, de keleten némi szűrt napsütésre azért számítani lehet. Elszórtan  - főként a Dunántúlon - kisebb eső is előfordulhat. A leghidegebb órákban 0-7 fok lehet. A nappali maximumok 9-14 fok között alakulnak.

Vasárnap elszórtan lehet eső. A legalacsonyabb hőmérséklet 0 és plusz 7, a legmagasabb hőmérséklet 8-13 fok között valószínű - olvasható az előrejelzésben.