Előfizetés

Városliget - Fellebbez Zugló

Publikálás dátuma
2016.11.22. 18:30
Korábbi fakivágás a Városligetben. FOTÓ: Tóth Gergő/Népszava
Zugló vezetése aggodalommal értesült arról, hogy a kormányhivatal nem tartja szükségesnek környezeti hatásvizsgálat lefolytatását a Városligetben a Közlekedési Múzeum újjáépítése és mélygarázs kialakítása miatt - közölte a XIV. kerületi önkormányzat kedden.

Az építkezés hatással lehet a Városliget és környéke talajvízviszonyaira, a lég- és zajszennyezés pedig a környék lakóinak életére lehet ártalmas. Azt írták: "jelen határozatának indoklásában maga a kormányhivatal is elismeri", hogy egyelőre sem az építkezésnél alkalmazott technológia, sem a későbbiekben alkalmazandó légkezelő berendezések üzemelése nem ismert, mégis kijelenti, hogy ezeknek nem lesz jelentős hatása.

Felhívták a figyelmet: a Közbeszerzési Értesítőből az is kiderült, hogy bontás közben módosították az új Közlekedési Múzeum terveit, ami a tervezettnél 13 százalékkal nagyobb méretet, újratervezett közműveket és nettó 200 millió forinttal megdrágult tervezési költséget is jelent. Az új favédelmi terv készítése is arra utal, hogy a megnövekedett szintterület "még több fát sodorhat veszélybe" - tették hozzá. 

Hangsúlyozták: Zugló önkormányzata ezért fellebbez a kormányhivatal határozata ellen, és a kerület polgárai érdekében továbbra is kéri a környezeti hatásvizsgálat elvégzését.

22 fok volt Zalában - Marad a szokatlanul enyhe idő?

Publikálás dátuma
2016.11.22. 18:16
MTI Fotó: Varga György
Szerdán napközben keleten, északkeleten és helyenként délnyugaton is tartósan megmaradhat a hajnalra képződő köd, máshol ismét több órára kisüt a nap. Északnyugaton élénk lesz a déli-délkeleti szél. A napos tájakon 11-16, a ködös, borongós részeken 5-10 fokot mérhetünk. Alapvetően marad az enyhe őszi idő, kedden például 22 fokot mutatott a hőmérő higanyszála Nagykanizsán.

Csütörtökön fátyolfelhős-napos és tartósan borongós, ködös tájak is lesznek az országban. Hajnalban -2, +6 fok várható, a csúcshőmérséklet a szerdaihoz hasonlóan alakul. Északnyugaton ismét élénk lehet a délkeleti szél.

Pénteken is elsősorban az ország északkeleti felén lehet tartósabban borongós, ködös az idő, máshol változóan felhős-napos idő várható. A hőmérséklet hajnalban -1 és +8, délután 5 és 16 fok között alakul. Hétvégén több lesz a felhő, elszórtan kisebb eső is kialakulhat - írja az Időkép.

Kedden egyébként 22 fokot is mutattak a hőmérők Zala megyében, Nagykanizsán, erről egy fotót is közölt az MTI:

MTI Fotó: Varga György

MTI Fotó: Varga György

Eltiltották két meccsre Thomas Dollt

Publikálás dátuma
2016.11.22. 18:09
FOTÓ: Szirtesi László/Getty Images
Thomas Dollt, a Ferencváros vezetőedzőjét két bajnoki mérkőzésre eltiltotta a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága kedden.

Az MLSZ honlapján közzétett indoklás szerint az NB I-ben címvédő Ferencváros német szakvezetője elhagyta a technikai zónát és a játékvezető ítélete ellen sportszerűtlen módon tiltakozott szombaton a listavezető Vasas elleni mérkőzésen, amely 2-2-es döntetlennel zárult.

A két csapat Kispesten rendezett rangadóján kiállított Mahir Saglik (Vasas) és Cristian Ramírez (FTC) egyaránt három meccsre szóló eltiltást kapott. Előbbi azért, mert amikor a labda nem volt játékban, rátaposott ellenfele lábára, utóbbi pedig azért, mert amikor a labda nem volt játékban, a földön fekve a szintén földön fekvő ellenfele oldalába taposott.

A klubok közül a Ferencvárost 250 ezer, a Diósgyőrt 150 ezer forintra büntették szurkolóinak megbotránkoztató magatartásáért.