Előkerült a magyar világbajnok korcsolyája

Publikálás dátuma
2016.11.22. 19:20
FOTÓ:Todd Korol/Getty Images
Megkerült Liu Shaolin Sándor világbajnok rövidpályás gyorskorcsolyázó összes ellopott sportfelszerelése.

"Egy fekete zsákban visszavitték az étterembe a felszereléseimet, de pontosan nem tudom, ki tette és hogyan történt, csak felhívtak a vendéglátóhelyről, hogy megvan a korcsolyám" - mondta hétfőn az 500 méteren idén vb-aranyérmes versenyző.

Liu Shaolin Sándor elmesélése szerint vasárnap étteremben vacsorázott, majd hazaérkezve vette észre, hogy csomagtartójából eltűnt a bőröndje. Arról számolt be, hogy a visszavitt fekete zsákban benne volt a sisakja, a korcsolyacipője, két pár korcsolyapenge, élvédők, a futóruhája, az érmei, valamint egy adathordozója.

"A katona semmit sem ér a fegyverei nélkül. Én visszakaptam a fegyvereimet és ennek örülök" - mondta a 21. születésnapját vasárnap ünnepelt versenyző, aki ugyanakkor nem kapta vissza ruháit és hordozható számítógépét.

Liu Shaolin fantasztikusan kezdte az idényt, ugyanis az első két, egyaránt tengerentúli világkupa-fordulóról érmekkel tért haza: előbb Calgaryban győzött 500 méteren és a magyar váltó tagjaként, majd egy héttel később Salt Lake Cityben 1500 méteren lett második.

A magyar rövidpályás gyorskorcsolyázók jövő pénteken utaznak a két decemberi, ázsiai vk-állomásra, amelyre - saját bevallása szerint - a megkerült korcsolyacipőnek köszönhetően érmes reményekkel vág majd neki Liu Shaolin. "Mindenki úgy kezd sportolni, hogy olimpiai bajnok szeretne lenni, így én is. De még messze van a 2018-as, pjongcsangi olimpia, ezért nem szabad vele foglalkozni, ki kell zárni a gondolatokból" - mondta Liu Shaolin, aki már a szocsi játékokon is szerepelt, de elárulta, egyetlen mozzanatára sem emlékszik egyik futamából sem, mert akkor még nagyon izgult.

Szerző

Eltiltották két meccsre Thomas Dollt

Publikálás dátuma
2016.11.22. 18:09
FOTÓ: Szirtesi László/Getty Images
Thomas Dollt, a Ferencváros vezetőedzőjét két bajnoki mérkőzésre eltiltotta a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága kedden.

Az MLSZ honlapján közzétett indoklás szerint az NB I-ben címvédő Ferencváros német szakvezetője elhagyta a technikai zónát és a játékvezető ítélete ellen sportszerűtlen módon tiltakozott szombaton a listavezető Vasas elleni mérkőzésen, amely 2-2-es döntetlennel zárult.

A két csapat Kispesten rendezett rangadóján kiállított Mahir Saglik (Vasas) és Cristian Ramírez (FTC) egyaránt három meccsre szóló eltiltást kapott. Előbbi azért, mert amikor a labda nem volt játékban, rátaposott ellenfele lábára, utóbbi pedig azért, mert amikor a labda nem volt játékban, a földön fekve a szintén földön fekvő ellenfele oldalába taposott.

A klubok közül a Ferencvárost 250 ezer, a Diósgyőrt 150 ezer forintra büntették szurkolóinak megbotránkoztató magatartásáért.

Szerző

Súlyosan megsérült a Videoton válogatott focistája

Publikálás dátuma
2016.11.22. 18:03
Fiola Attila elől a svájci-magyaron. FOTÓ: Szirtesi László/Getty Images
Arccsonttörést szenvedett Fiola Attila, a Videoton válogatott labdarúgója.

A magyar szövetség (MLSZ) honlapjának keddi beszámolója szerint a védő a Mezőkövesd elleni, idegenbeli bajnokin sérült meg: a 2-1-re elvesztett szombati találkozó 72. percében Ulysse Diallo könyöklése után hosszú ideig ápolni kellett Fiolát, aki végül be tudta fejezni a mérkőzést. A találkozó után azonban vizsgálatok vártak a játékosra, akire klubjának honlapja szerint hosszabb pihenő vár az eredmények alapján.

"Hátvédünk arccsonttörést szenvedett Mezőkövesden. Nyílt sérülés van a törés felett, emiatt prevenciós jelleggel el kellett kezdeni a gyulladáscsökkentő-terápiát, hogy a fertőzés ne jusson a seben keresztül a szem- vagy arcüregbe" - számolt be a válogatott játékos állapotáról Kovács Tibor csapatorvos. "Még kérdéses, hogy meg kell-e műteni Fiola Attilát, további szakorvosi kontrollvizsgálatok után lehet erre válaszolni." A tabellán második Videoton szombaton az MTK-t fogadja.

Szerző