A ködös tájakon már téliesebbre fordul

Publikálás dátuma
2016.11.23. 16:59
Illusztráció/Thinkstock
Csütörtökön főként az Észak-Alföldön maradhatnak tartósan ködös, felhős körzetek. Délután pedig nyugaton helyenként már megnövekszik a fátyolfelhőzet, de csapadék még nem várható. A szél elsősorban a Kisalföld térségében lesz élénk. Hajnalban -3, +3 fok napközben 6-13 fok között alakul a hőmérséklet.

PÉNTEK
Eleinte változóan, majd többnyire erősen felhős lesz az ég. Az éjszakai, reggeli órákban átmenetileg köd képződhet. Csapadék nem valószínű. A változó irányú szél többnyire mérsékelt marad. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 2, a legmagasabb nappali 9 fok körül alakul.

SZOMBAT
Többnyire erősen felhős lesz az ég, csapadék nem valószínű, a szél többnyire mérsékelt marad. Hajnalban 3, napközben 10 fok várható.

VASÁRNAP
Többnyire erősen felhős lesz az ég, már eső is lehet. Az északnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik.A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 4, a legmagasabb 9 fok körül alakul.

HÉTFŐ
Felhőátvonulások várhatók több-kevesebb napsütéssel, de hózápor is előfordulhat. Az északnyugati szél megerősödik. Hajnalban 0, napközben +4 fok várható. 

KEDD
Időnként megnövekszik a felhőzet, sok napsütés várható, csapadék nem valószínű. Az északnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke -3, a legmagasabb +3 fok körül alakul.Szerző
Témák
időjárás köd

A DK szerint kormányváltás után Rogánnak búcsúznia kell a "milliárdjaitól"

A Demokratikus Koalíció (DK) felszólította Orbán Viktor miniszterelnököt, mondja meg, hány milliárd forint kárt okozhat még az országnak "Rogán Antal letelepedési biznisze".

Kakuk György, a párt elnökségi tagja szerdai budapesti sajtótájékoztatóján arra hivatkozott, hogy sajtóhírek szerint Magyarország eddig 8 milliárd forintot veszített a letelepedési kötvényeken, miközben szerinte Rogán Antal miniszter és Habony Árpád érdekköre 112 milliárd forintot kereshetett a betelepítéseken.

Svájci sajtóhírek szerint például Kertész Balázs, Rogán üzleti partnere szép villát vásárolt a svájci Alpokban - folytatta a politikus, aki úgy tudja, a környéken több ingatlan is magyar tulajdonban van. Kakuk György kijelentette, egy kormányváltás után Rogán Antalnak büntetőjogi következményekkel kell szembenéznie, illetve a miniszterrel fogják kifizettetni azokat a milliárdokat, amelyeket most a magyar adófizetőktől vesz el a kormány.

A Rogán-Habony-érdekkör offshore cégeinek is vissza kell fizetniük a Fidesz segítségével szerzett 112 milliárd forintot - mondta az ellenzéki politikus.

Szerző

LMP: édeskevés a kormány bérprogramja

Szél Bernadett szerdai sajtótájékoztatóján radikális béremelést sürgetett. Kijelentette: a minimálbér jövőre sem éri el a 2015-ös létminimum szintjét, vagyis továbbra sem lehet majd abból megélni, ráadásul a minimálbér felett keresők semmilyen pluszjövedelemre nem számíthatnak. 

Megismételte javaslatukat, amely a munkavállalók járulékát csökkentené 6,5 százalékkal. Ugyancsak problémának nevezte, hogy a társasági adók csökkentéséből a kis- és közepes vállaltok részesülnek a legkevésbé, holott a munkavállalók nagy részét ők foglalkoztatják. A minimálbér növelését szerinte a kormány csak a nagyvállalatok számára kompenzálja. Valódi fordulathoz az LMP szerint el kell törölni az egykulcsos adórendszert, de a közszférában is jelentős béremelést kell megvalósítani, ott ugyanis 2008 óta nem emelkedtek a jövedelmek.

Szerző