Mentőhelikoptert riasztottak az 51-esen történt balesethez

Teherautóval ütközött egy személyautó az 51-es főút 164-es kilométerénél, Baja térségében csütörtök délelőtt, emiatt az érintett szakaszt teljes szélességében lezárták - tájékoztatta a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.

Varga Tamás elmondta: torlódásra nem kell számítani, a forgalmat a környező mellékutakra terelik. A megyei katasztrófavédelem a honlapján azt írta, a balesetben egy ember sérült meg, akit mentőhelikopterrel visznek kórházba.

Szerző

Jogerős: felmentették Dopemant, aki "Orbán fejét" rugdosta

Publikálás dátuma
2016.11.24. 11:57
MTI Fotó: Balogh Zoltán
Jogerősen felmentette a Fővárosi Törvényszék Pityinger Lászlót, akit Orbán Viktor kormányfő hungarocellből készült szobrának ledöntésével kapcsolatban garázdasággal vádoltak. 

A törvényszék - az elsőfokú bíróság döntésével megegyezően - bűncselekmény hiányában mentette fel a vád alól a Dopeman néven ismertté vált rappert.   Az eljárásban a másodfokú bíróság - mivel az első fokon eljáró bíróság felvetette a becsületsértés lehetőségét - átiratban megkereste a kormányfőt, hogy kíván-e az ügyben magánindítványt tenni. Mivel azonban a megkeresésre a miniszterelnök nem reagált, ezt a bíróság nem vizsgálhatta - mutatott rá a bíró. 

A jogerős végzés kihirdetését követően Pityinger László újságíróknak azt mondta: győzött az igazság, ugyanakkor ijesztőnek nevezte, hogy "az embernek a véleménynyilvánítása miatt a törvény elé kell járulnia".

És hogy miért kellett Dopemannek bíróság elé állnia? 

Szerző

Újabb korrupciós ügy - Ügyvéd is a vádlottak között

Hat emberrel, köztük egy ügyvéddel szemben emelt vádat egy korrupciós ügyben a Központi Nyomozó Főügyészség - közölte a vádhatóság.

A közlemény szerint az elsőrendű vádlottnak az ugyanabban a büntetés-végrehajtási intézetben szintén előzetes letartóztatásban lévő társai azt mondták, hogy az ügyében eljáró vezető ügyész lefizetésével biztosítani tudják, hogy megszűnjön előzetes letartóztatása és az ellene folyó nyomozás. A nyomozás adatai szerint a vádlottak nem vesztegetettek meg senkit, és valótlanul állították, hogy egy nyomozást vagy ügyészségi döntést befolyásolni tudnának. 

A Központi Nyomozó Főügyészség három embert kötelesség megszegésére irányuló hivatali vesztegetéssel, három másikat vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés bűntettével vádolja. Az ügyészség a saját felderítése alapján folytatott korrupciós ügyben indított nyomozás eredményeként az illetékes Szegedi Törvényszéken emelt vádat.

Szerző