Előfizetés

Felborult a csónak - Négy fuldoklót mentettek ki a Balatonból

Négy, csónakkal felborult férfit mentett ki a Balatonból egy vízi rendőr horgászok segítségével a Siófok előtti vízterületen - tájékoztatott a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság.

Szerda este fél nyolckor érkezett bejelentés arról, hogy horgászok borultak a vízbe egy csónakból Siófok aranyparti része előtt. Olasz Gergely vízi rendőr ment hajóval a helyszínre, ahol horgászok egy csónakból kihajolva tartottak két vízben lévő embert, és elmondták, hogy többen is vízbe estek. A rendőr egy 100 méterrel távolabb lévő, felborult csónakhoz sietett, amibe ketten kapaszkodtak. Egyikük már kezdett elmerülni. A vízi rendőrnek sikerült mindkettejüket a hajójába emelni, majd a horgászok segítségével a másik két embert is kihúzta a hideg vízből.  A vízbe esett három helyi és egy fővárosi férfi annyira kihűlt, hogy kórházba kellett vinni őket.

Mentőhelikoptert riasztottak az 51-esen történt balesethez

Teherautóval ütközött egy személyautó az 51-es főút 164-es kilométerénél, Baja térségében csütörtök délelőtt, emiatt az érintett szakaszt teljes szélességében lezárták - tájékoztatta a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.

Varga Tamás elmondta: torlódásra nem kell számítani, a forgalmat a környező mellékutakra terelik. A megyei katasztrófavédelem a honlapján azt írta, a balesetben egy ember sérült meg, akit mentőhelikopterrel visznek kórházba.

Jogerős: felmentették Dopemant, aki "Orbán fejét" rugdosta

Publikálás dátuma
2016.11.24. 11:57
MTI Fotó: Balogh Zoltán
Jogerősen felmentette a Fővárosi Törvényszék Pityinger Lászlót, akit Orbán Viktor kormányfő hungarocellből készült szobrának ledöntésével kapcsolatban garázdasággal vádoltak. 

A törvényszék - az elsőfokú bíróság döntésével megegyezően - bűncselekmény hiányában mentette fel a vád alól a Dopeman néven ismertté vált rappert.   Az eljárásban a másodfokú bíróság - mivel az első fokon eljáró bíróság felvetette a becsületsértés lehetőségét - átiratban megkereste a kormányfőt, hogy kíván-e az ügyben magánindítványt tenni. Mivel azonban a megkeresésre a miniszterelnök nem reagált, ezt a bíróság nem vizsgálhatta - mutatott rá a bíró. 

A jogerős végzés kihirdetését követően Pityinger László újságíróknak azt mondta: győzött az igazság, ugyanakkor ijesztőnek nevezte, hogy "az embernek a véleménynyilvánítása miatt a törvény elé kell járulnia".

És hogy miért kellett Dopemannek bíróság elé állnia?