Az új mátrix

„Meg kell szabadulnunk az elnyomástól” - írta még pénteken a magyar kormány szóvivője. Alaposan megfontolt javaslat, hiszen lassan hét éve gyakorolják a hatalmat. Kovács Zoltán angol nyelvű blogján (About Hungary) tette közzé megvilágosodását. "Amerika és a mátrixos piros pirula a liberális nem-demokrácia ellen" címmel írt bejegyzés – amely sajátos kifordítása az 1999-es kultfilmmé lett Mátrixnak - a világot eláruló liberális értelmiségről szól, amely intellektuális, politikailag korrekt beszédű diktatúrát erőszakol ránk. Kovács szerint a liberálisok alkotnak ugyanis alternatív valóságot a tények szigorú bemutatása helyett, tehát ma „nem gonosz robotokkal kell szembeszállni, hanem az elit, a média, a senki által nem választott véleményvezérek, az »úgynevezett« valódi támogatók nélküli civil szervezetek cikizik megadásba az ellenfeleiket”. Hát ettől az elnyomástól kell megszabadulnia a magyar nemzetnek, mint tette Donald Trump megválasztásával Amerika is.

Mindannyiunk szerencséjére a kormányszóvivő nyitott kapukat dönget, hiszen azon a napon, amikor bejegyzése megjelent, napvilágot látott a Népszabadságot beszántó Médiaworks kezére - azaz kormánykézre - került Világgazdaságban az új főszerkesztő által jegyzett interjúnak álcázott miniszterelnöki kinyilatkozás. A még a mikrofonállványt is mellőző "interjút" vehetjük technikai kísérletnek. Hogyan érheti el a kormányfői „üzenet” azt a vidéket, amely kapaszkodik saját nyilvánosságába, s nem hajlandó fillért sem költeni az országos médiára. A kormányfői „interjú” azonos formában, egyszerre tűnt fel ugyanis a cég kezében lévő vidéki lapok internetes oldalain. Láthatjuk, hogyan lehet a központilag megfogalmazott tartalmat eljuttatni a vidéki olvasókhoz, akik eddig nem is hallottak a Világgazdaságról.

A Világgazdaságnak („Zöld Újság”) a Kádár-rendszerben az volt a célja, hogy a hazai gazdasági és kormányzati vezetőket naponta tájékoztassa a világ-, illetve a magyar gazdaság legfrissebb eseményeiről, trendjeiről. Akkori kivételként közvetlenül megkapta a nagy nyugati hírügynökségek (Reuters, AP-DJ, UPI) anyagait. A kádári mátrix-szal szemben a tények szigorú bemutatása miatt a 70-es évek közepén botrányt botrányra halmozott. 1979 februárjában aztán a színfalak mögött megszületett a kompromisszum: megjelenhetett a puhább HVG a közönségnek, a VG pedig életben maradhatott, de fejlécére felkerült a „Belső használatra” jelzés. Ünnepnap volt hozzájutni. A mai néhány ezres példányszámú VG-utód, egykori gazdasági szaklap közölte most a kormányfő megnyilatkozását. Amivel nincs baj. Hiszen a kiadó Mediaworks azt írja honlapján: „Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.”

Nos, lássuk a jövőt, vagy legalább is annak zálogát. A kormányfői világ lényegét: „Magyarországon megéri dolgozni.” Mert, mint Orbán Viktor az "interjúban" mondja, kiderült, a segélyre alapozott élet helyett érdemesebb a munkára alapozott életformát választani. Az ügyeskedésből, a segélyek és családtámogatások kihasználásából eljutottunk a munkaalapú társadalom világába. Korszakváltás előtt vagyunk, az egész világgal együtt. A most ismert gyáripar öt év múlva már nem ugyanilyen lesz. Az a szakmunkásképzés, amit ma folytatunk, pár év múlva értéktelenné válik. Már elindult a világméretű verseny, hogy ki tudja a leggyorsabban átállítani gazdaságát és társadalmát a digitalizáció korszakának új kihívásaira. Ő - aki sosem tekintette mércének az uniós béreket - például 1989-ben, 26 évesen, nevetséges ösztöndíjért egy gyerekkel a mózeskosárban vágott bele az angliai tanulásba és munkába. A fiatalokat most sem lehet visszatartani, és nem is kell. Akiben van elég bátorság, az hadd menjen, ebben támogatni kell, láthassa a világot. Fontos azonban, hogy legyen a hátterében egy olyan ország, ahová mindig vissza tud jönni. Felbecsülhetetlen, pénzben nem, csak életminőségben kifejezhető értéke van a magyarországi közbiztonságnak, a GMO-mentes termelésnek, annak, hogy itt nincsenek nagy tömegben migránsok. Ha pedig néhány év múlva beérnek az egészségmegőrzési beruházások, elkészülnek a kerékpárutak és más rekreációs fejlesztések, akkor hazánk a legjobb életminőségű országok egyike lesz. "A saját és kormányom munkáját csakis akkor fogom eredményesnek tekinteni, ha az alsó középosztályt sikeressé tudjuk tenni, illetve a legalul lévő társadalmi csoportok számára is kinyílnak azok a kapuk, amelyek lehetőséget nyitnak feljebb lépni a középosztályba." Ennyi elég is a kormányfőből.

Az Ipsos felmérése szerint a magyarokat leginkább (63 százalék) az egészségügy helyzete aggasztja. A korrupció 53 százalékuk szerint gond, a szegénység és a társadalmi egyenlőtlenségek 51 százalékuk szerint. A munkanélküliséget 28 százalék nevezte meg problémaként, míg az oktatással 19 százaléknak vannak bajai. Tényleg azok volnának a liberális mételytől megfosztott szigorú tények, amelyekről az "interjúban" olvasunk?

Azt már nem is kérdezzük, hol él a miniszterelnök, milyen pirulával, melyik mátrixba varázsolta magát? Világosodjunk inkább meg, mint Kovács szóvivő tanácsolja. Pokolba a liberális maszlaggal, szabaduljunk meg az elnyomástól, az intellektuális, politikailag korrekt beszédű diktatúrától és zabáljuk két pofára azt az ideológiáktól mentes világot, amit a kormányfő tukmál ránk. Miközben Orbán Viktor szavaira bólogatunk, eszünkbe sem juthat a Fidesz és Habony Árpád guruja, Arthur Finkelstein, aki szerint a választókat nem lehet eléggé alábecsülni.

Hajrá hát Magyarország, hajrá hát magyarok!

Szerző
Friss Róbert

Előre, a nép butításáért!

Balog Zoltánnak, az embereket puszta erőforrásnak tekintő lelkész-miniszternek fogalma sincs arról, hogy mit jelent a funkcionális analfabetizmus, tudniillik azt találta mondani pár napja: ha valaki valamit el tud olvasni, az azt jelenti, hogy megérti. A tudósítást a parlamenti kulturális bizottság üléséről a Blog1 tette közzé.)

Ennek hibátlan leképeződései Orbán Viktor közösségi oldala aggálytalan híveinek – és itt a férfiakat és nőket ne válasszuk szét, mint Ásotthalom polgármestere – buzgó szerelmi vallomásai. A kormány feje ugyanis saját képe szerint a hajdúsági Látóképi Csárdában fogyasztotta el pörköltjét. Erre jött egy díszmagyar diszlexi, aki szétkiáltotta az éterben – rajta röhög azóta is a net -: „Szeretem hogy Miniszterelnokunk be tud ulni pl:egy lakotelepi etterembe,holott megtehetne hogy csak osztalyon feluli helyeken etkezzen.Szamomra ez nagyon szimpatikus, emberi ,tiszteletre melto megnylvanulas.” (sic!)

„Ha valakire 16 évesen vonzerőt gyakorol a közmunka, akkor miért is ne menjen el rá?” - kérdezte továbbá a miniszter. „Továbbra is alacsony a szakképzés szintje, és a diákok a gimnáziumokat preferálják” – ezt már oktatásovics államtitkár duzzogta, szemére hányva a tanulóifjúságnak, hogy jövőjét mégsem OKJ-s uborkaválogatóként képzeli el.

Erre jött Lázár, akinek meggyőződése, hogy az oktatás legfontosabb szereplői az egyházi fenntartású intézmények. A kormány szerint ugyanis a legtöbb, amit egy diáknak adni lehet, hogy jó keresztényt és jó magyart nevelnek belőle. Ami ezen túl van, az vitatható, megkérdőjelezhető, és nem tudni, kiállja-e a következő évszázadok próbáját. Ehhez remél szövetségest a történelmi egyházakban, ennek rendeli alá az új nemzeti alaptantervet és a magyar oktatáspolitika jövőjét.

Nem bonyolódnék a szekularizáció kényes ügyébe, csak annyit az egészhez, hogy itt minden irányító tényezőnek elment az esze.

Látjuk: az elostobult, műveletlen, ámde helyesen szavazó fiatalság a NER eszménye. Az ilyen nem ismer nyelveket - az édesanyjáét sem -, nem olvas könyveket, nagygyűléseken, okosodik, és főszabályként otromba.

Ebbéli képzéséhez hozzájárul a miniszterelnök már említett Facebookjának fotója, ahol a neveletlenség – ezúttal – asztalbéli alapismeretei is elsajátíthatók. Úgymint: pörkölthöz jobb kézben villa, bal kézben uborka. Gallér mögé tűrt szalvéta, mint a gyagya kamasznak vagy spicces Döbröginek.

A közzétett, iszonyú gáz fényképhez pedig a megjegyzések. (Szigorúan betűhíven.)

„Viktor!te vagy a mi értékünk!Kitartás!hit!győzelem!Isten áldjon!” „Hihetetlen, hogy még ma is milyen alázattal, gyermeki tisztasággal ül le egy terített asztalhoz. Semmi úri gőg, semmi felesleges hacacáré. Jó étvágyat Miniszterelnök Úr!”

„Kérhetném, hogy a bunkó, negatív kommentek írói ne kapjanak béremelést, ne csökkenjen a rezsijük és le legyenek hajtva a déli határt védeni, ha a törökök felbontják az egyezményt?”

„ Jó étvágyat,,lehetett volna az összes miniszterelnökünk ilyen közvetlen.Utoljára Kádár mondta,,ha krumpli leves,akkor legyen krumpli leves.”

„…szerintem mas sem tudna hirtelen szarbol aranyat csinalni ahoz nagyon sok ido kel.”

És még ezrével az ilyesmi. Igaza van Lázáréknak. Minek ennek a népnek iskola?

Szerző

Ásotthalmon rend van!

Toroczkai László sikeresen túljárt a liberálbolsevikok, illetve Brüsszel eszén, hiszen megtiltotta, hogy Ásotthalmon mecseteket, minareteket építsenek. Tilos továbbá müezzineknek "homokszekszuális" propagandát énekelniük burkiniben - vagyis teljes testet elfedő fürdőruhában. Ezek mind olyan problémák voltak, amelyek eddig gyökeresen felforgatták az apró település mindennapjait. Végre leállítják azokat a hatalmas mecsetépítéseket, leszerelik a minaretekről a hangosbemondót, és a búcsúban sem kell majd törökmézzel elcsapni a gyomrunkat! Magam előtt látom, ahogy a migránsok a drótkerítésen átmászva strandolnak a faluban, majd utána a müezzin szavaira nekiállnak mecsetet építeni. Hogy megszívhatta az a leszbikus ásotthalmi, aki a hátsó kertjében már építette is a mecsetet, hogy müezzinnel keltse reggel az élettársát, aki burkát visel. Vagyis az ország többi részének komolyan fel kell készülni az Ásotthalomról kiözönlő muszlim és meleg menekültáradatra.

A kellemetlenségek ellenére szükséges az intézkedés, hiszen a sorosista Unió nem titkolt szándéka, hogy hányatott sorsú hazánkat elárasszák meleg muszlimokkal, ha úgy tetszik "buzulmánokkal", és úgy akarják kiirtani a magyar népet, hogy kötelezővé teszik a homoszexualitást. A libsik pedig épp azon gondolkoztak, hogy a világ vége után kettővel lévő négyezer fős faluban kellene megrendezni a jövő évi Pride felvonulást, ami "ÁsottShalom" zsinagógájától futhatna a falusi mecsetig.

Szerencsére a jobbikos polgármesternek helyén volt az esze, megalkotta a rendeletet és az sem érdekli, hogy sérti az alaptörvényt. Ő nem arra esküdött fel, hanem a Turulra, Mária országára, meg a többire.

Kíváncsi vagyok egyébként, hogyan tromfol rá erre Érpatak hasonlóan tökkelütött polgármestere. Kötelező kacagány? Rovásírásos személyi? Ingyen kumisz a központi jurtában? Vannak ötletek! Annyi biztos, mindkét községből kitiltották a pszichiátereket. Ismét kiderült, a Jobbik egy élhető, és kormányképes párt. Abban is egyetértek velük, hogy itt az ideje felülvizsgálni a trianoni békeszerződést!

És ezt az elmegyógyintézetet odaadni Szerbiának.