Holttest a kórház mosdójában - Ilyen siralmas a helyszín

Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke rakta ki a közösségi portálra azt a felvételt, ami az utóbbi napok egyik legdermesztőbb törénetének helyszínén készült.  

A párt aktivistáival elmentek a dél-pesti Jahn Ferenc kórházba, hogy saját szemükkel nézzék meg azt a mosdót, ahol a több napja halott asszonyt megtalálták. A  mosdóhelyiség a koraszülött osztálytól pár méterre található, döbbenetes higiéniai állapotokkal.

Ocsmány bűz az egész helyen, nincs WC papír, nincs kéztörlő, csak hideg víz folyik a csapból, az egyik WC-n nincs lehúzó, a másikat nem lehet bezárni, az ablakot madzagok tartják, nem lehet becsukni. Amikor bementünk, tárva nyitva volt az ablak, gondolom, a szag miatt. Ez így télen az újszülött osztály mellett enyhén szólva veszélyes - írja a politikus a Facebook-on.  

lásd még: Holttest a mosdóban - A Dél-pesti Kórház belső vizsgálatot rendelt el

Szerző

Holttest a mosdóban - A Dél-pesti Kórház belső vizsgálatot rendelt el

Belső vizsgálatot rendeltek el a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézetben, ahol a hétvégén az egyik mosdóban holttestet találtak. A intézet közleményében kiemelte: a vezetés a haladéktalanul elrendelt részletes belső vizsgálat mellett mindenben együttműködik az ügyben eljáró hatóságokkal.

A közleményük felidézték: vasárnap délelőtt az intézeti ügyeletvezető főorvos tájékoztatott arról, hogy a főépület egyik nyilvános wc-jében elhunytat találtak. A rendőrséget haladéktalanul értesítették, akik pár percen belül megérkeztek és elkezdték a helyszínelést.

Az elhunytra a 9. emeleti nyilvános, látogatói, nem betegellátó osztályon található mellékhelyiségben, egy belülről elreteszelt fülkében találtak rá, amikor a takarítónő a bezárt fülkét akarta kinyitni. A helyszínelést végző nyomozók szóbeli tájékoztatása szerint idegenkezűségre utaló nyomot nem találtak, a holttestet az Igazságügyi Intézetbe szállították át.

A halál okáról és időpontjáról csak a hatósági kórbonctani vizsgálat eredményének ismeretében lehet felelősen nyilatkozni - írta az intézmény, hozzátéve: az eseménnyel összefüggésben további részletekről csak a hatósági eljárás és a részletes belső vizsgálat lefolytatását követően adnak tájékoztatást.

Szerző

100 milliárd (!) közbeszerzés nélkül a határvadászok felszerelésére

Publikálás dátuma
2016.11.29. 16:58
A határvadász-képzés megnyitó rendezvénye Nyírbátorban 2016. november 4-én. MTI Fotó: Balázs Attila
Mintegy 90-100 milliárd forintból szerelik fel a határvadász alakulatokat, a parlament honvédelmi és rendészeti bizottsága e beszerzéseket kedden mentesítette a Belügyminisztérium kérésére a közbeszerzési törvény hatálya alól - közölte Kósa Lajos, a testület kormánypárti elnöke, a Fidesz frakcióvezetője budapesti sajtótájékoztatóján. A politikus emlékeztetett, hogy 3000 új határvadászt vesznek fel, az ő felszerelésüket, ellátásukat, elhelyezésüket biztosítani kell, s ezt a testület is támogatta. Szerinte a tavaszra várható újabb migrációs hullámra fel kell készülni.

Kósa Lajos közlése szerint a védelmi és biztonsági célú beszerzésekről szóló jogszabály hatálya alól is mentesítést adtak annak érdekében, hogy a honvédség repülőgép-szállítási kapacitást vásároljon. Hozzátette: a feladatokat ma régi Antonov gépekkel látják el, azonban azok szolgálati ideje lejár.

A bizottság döntött arról is, hogy a Honvéd Egészségpénztár károsultjai közül ne csak a honvédség, hanem a rendőrség kötelékében szolgálók is részesüljenek kártérítésben. A pénztár bedőlése 22 ezer embert érintett, s noha a kormánynak nincs ilyen kötelezettsége, 80 százalék erejéig kártalanítják az érintetteket - mondta a fideszes politikus, jelezve: 20 százalékot már visszakaptak a károsultak, a hozamot nem térítik meg. A kártalanításra 1,8 milliárd forintot fordítanak.

A frakcióvezetőt kérdezték a honvédség létszámáról is, amire válaszul azt mondta: 2000-rel kevesebb az engedélyezettnél az állomány ott, ahol közvetlen védelmi feladatokat látnak el, összességében pedig 5000-res a létszámhiány.

Szerző