Sebestyén Balázs;rádió 1;

2016-12-02 11:37:00

Balázsék aláírtak a Rádió 1-gyel - Jön az új Morning Show

Sebestyén Balázs, Rákóczi Feri és Vadon Jani az Andy Vajna tulajdonában lévő Rádió 1-gyel állapodott meg a folytatásról - jelentették be a műsorvezetők, akik azt ígérték, hogy a Morning Show ugyanabban a struktúrában, ugyanazzal a stábbal folytatódik december 5-én, csak más néven.

A bejelentésre egy sajtótájékoztatón, az A38 hajón került sor ma délelőtt, ahol Balázs úgy fogalmazott: mérlegeltünk mindent, és úgy döntöttünk, hogy a Rádió 1-hez, Andy Vajna rádiójához szerződünk. Számunkra a lehető legfontosabb, hogy maga a műsor, és ami jellemző volt rá, ugyanabban a formában folytatódhat - mondta a rádiós, hozzátéve, hogy amit választottak, az ma Magyarországon a legjobb lehetőség. "Sokat bizonyított szakmai stábbal dolgoznak a Rádió 1-nél, de ha tévedtünk, belátjuk" - jelentette ki Balázs, a TV2 mostani működésével kapcsolatban hozzátéve, hogy nem tetszik neki, amit a Vajna tulajdonolta csatorna hírműsorában lát, és ha a Rádió 1 is hasonló utat venne, mint a Tények, akkor távoznának.

Balázs korábban úgy nyilatkozott Vajnáról, hogy jó viszont ápol vele, és többször is utalt arra, hogy a kormánybiztos által birtokolt Rádió 1-en folytathatják a munkát. Legutóbb például a 168 órának adott interjújában mondta, hogy sok ajánlatot kaptak, és a filmügyi biztossal is komolyan tárgyaltak arról, hogy nála dolgozzanak, de csak akkor, ha nem korlátozzák őket abban, hogy miről beszélhetnek és miről nem.

A bejelentés szerint december 5-én lesz az első adás, az erről szóló szerződést tegnap írták alá. Hétfőtől minden nap ugyanúgy reggel 6-tól 10-ig hallgathatjuk a triót, ahogy a műsor szerkesztési szabadsága és elvei, a szókimondása, humora és a a stáb is változatlan marad - ez alapvető kritériuma volt a műsor csapatának. A név azonban változik, ugyanis a Morning Show egykori üzlettársa levédette azt. Dolgoznak a név visszaszerzésén, az eljáráshoz a Rádió 1 csapata minden segítséget biztosítani fog, de addig is a műsor neve az lesz, hogy Reggeli Show. A Morning Show továbbra is a mi gyerekünk, a mi szellemi termékünk, amiért küzdeni fogunk.” – nyilatkozta Sebestyén Balázs.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a rádiósok sok ajánlatot kaptak, vidékről is, fővárosi kalózrádiók is megkeresték őket, sőt még az MTVA is, de azt meggyőződésük miatt visszautasították.

A Rádió 1 részéről elmondták, hogy érdekes fordulatot vett a csatorna a Morning Show-s arcok érkezésével, mert eddig csak a zenére koncentráltak. Balázsékat azért igazolták le, mert ma a rádiós piacon ők a legjobbak, Sebestyén Balázsék a csúcs - fogalmaztak. „Nagy megtiszteltetés, hogy az ország legkedveltebb műsorvezetői a Rádió 1-en folytatják. Biztos vagyok benne, hogy a Reggeli Show a Rádió 1 hálózat reggeli sávjában a hallgatóinknak minőségi rádiózást, üzleti partnereinknek értéket és megbízhatóságot fog biztosítani. A megállapodás értelmében Sebestyén Balázs, Vadon Jani és Rákóczi Feri változatlanul innovatív, vidám, színes, informatív reggeli műsorral szórakoztatják majd a hallgatókat.” – nyilatkozta Bakai Mátyás, a Rádió 1-et üzemeltető Radio Plus Kft. ügyvezető igazgatója.

November közepétől a Rádió 1 már mintegy 2,5 millió hallgatóhoz jut el, Budapesten kívül még további 9 városban fogható, úgynevezett hálózatos formában működik. Ennek a működési modellnek az a lényege, hogy a hálózatba kapcsolódó rádióknak megmarad a helyi jellege azzal, hogy naponta folyamatosan, óránként helyi hírekkel, információkkal szolgálják ki a hallgatókat. A Rádió 1 biztosítja a legjobb zenéket, a legnépszerűbb műsorvezetőket. A magyar rádiós piacon először történik meg, hogy egy ilyen kaliberű reggeli műsor egy helyi rádióban szólal meg.

Mint ismert, hogy a Morning Show azért szűnt meg ideiglenesen, mert a korábban Simicska Lajos tulajdonában lévő Class FM-nek nem hosszabbították meg a frekvenciaengedélyét.