Már a 4-es metró is füstöl! - Leállították a Szent Gellért térnél

Publikálás dátuma
2016.12.02. 21:33
Népszava fotó - Jobbra látható az említett mentőjárda
Leállították a 4-es metrót a Szent Gellért tér közelében péntek este, mert az utasok füstöt észleltek. Az embereket kikísérték az állomás felé - tájékoztatott a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. Kisdi Máté elmondta: vélhetően a metró füstölt, de a riasztott tűzoltók már csak enyhe füstöt észleltek.

A metró a Szent Gellért tér és a Fővám tér között, előbbitől mintegy húsz méterre állt meg. Biztonsági okokból mindkét állomást és a szerelvényt is kiürítették.  Az utasokat, 122 embert részben tűzoltói segítséggel kikísérték a Gellért tér felé az úgynevezett mentőjárdán, amely két állomást köt össze és egy szinten van a szerelvény ajtajával - tudatta a szóvivő.

Népszava fotó - Jobbra látható az említett mentőjárda

Népszava fotó - Jobbra látható az említett mentőjárda

Senki nem sérült meg - közölte Kisdi Máté, hozzátéve: vizsgálják az eset körülményeit. A Budapesti Közlekedési Központ Facebook-oldalán azt írta: a 4-es metró helyett a teljes vonalon pótlóbusz jár áramellátási hiba miatt. A Szent Gellért téren útszűkületre kell számítaniuk a Műegyetem rakpart felé tartóknak, a Nagytétény felé közlekedő 133E autóbusz pedig nem érinti a Szent Gellért tér és a Budafoki út/Karinthy Frigyes út megállót.

Szerző

Balog miniszter bölcseletei hétvégére - Ne hagyja ki!

Már maga az esemény is, ahol a beszéd elhangzott igen emelkedett, hiszen a Civil Együttműködési Tanácskozás és a Szellemi Honvédelem Mozgalom péntek esti ünnepségén örvendeztette meg gondolataival közönségét az emberminiszter.

A szokás szerint míves és szokás szerint a pátoszt sem nélkülöző gondolatok közül néhány, amellyel gazdagodhatunk: 

- Magyarország erősödik, és ezt nemcsak a számok mutatják, hanem az is, hogy erősödnek polgári, nemzeti, keresztény közösségei 

- Egy ország ereje nem elsősorban a gazdasági erejében, nem is kizárólag politikai erejében vagy tudományos eredményeiben van, hanem a közösségei erejében. 

 A szellemi honvédelemről (?) szólva a miniszter azt mondta: a modern, posztmodern korban az, amit csak megvédeni akarnak, el fog veszni. Ma már nem elég megvédeni azt, "amink van", hanem vissza kell szerezni, ami a "miénk volt" .

Lesz min töprengenünk a hétvégén, emésztve a szellemi muníciót. 

Szerző

A médiahelyzetet elemzik a SZEF Akadémián

Újabb aktuális közéleti témával folytatódik december 3-án, szombaton délelőtt 10 órától a SZEF Akadémia rendezvénysorozata. 

A társadalmi nyilvánosság, közszolgálati média, kereskedelmi médiarendszer utóbbi években, kiemelten az utóbbi hónapokban lezajlott átalakításáról mond véleményt Sipos Balázs médiakutató, Vásárhelyi Mária médiaszociológus, Tölgyessy Péter politikai elemző, Domány András, a Magyar Rádió egykori parlamenti tudósítója, Hann Endre, a Medián vezetője, Gyuricza Péter korábbi rádiós szakember, médiakutató és oktató, valamint SZÉKY János, az Élet és Irodalom szerkesztője és Zsolt Péter szociológus.

Az OKISZ Irodaház Nagytermében (Budapest, XIV. kerület, Thököly 58.) tartandó találkozón a két szervezet elnöke bejelenti, hogy a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF) és az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT) mostantól közösen szervezi a legégetőbb társadalmi problémákat vizsgáló rendezvénysorozatot.

Az előadásokat interneten is követni lehet erre a linkre kattintva.

Szerző