Iszonyú - Tíz gyerek halt meg egy buszbalesetben

Legkevesebb tíz gyerek és két felnőtt életét vesztette, amikor egy autóbusz egy kamionnal és két személygépkocsival ütközött össze vasárnap a Hanti-Manysi Autonóm Körzetben.

A tragikus baleset a Hanti-Manszijszk és Tyumeny közötti autópályán történt. Az autóbusz Hanti-Manszijszkból - egy Hanti-Manszijszkban rendezett sportakrobatika-versenyről visszatérő - gyerekcsapatot szállított Nyeftyejuganszkba. A buszban összesen harmincketten ültek, huszonkilenc gyermek és három felnőtt.

Az első rendőrségi jelentések szerint a szerencsétlenségben több tényező játszott közre, egyebek között a rendkívüli - fagypont alatti 17 Celsius fokos - hideg, akárcsak a rossz látási viszonyok. A helyszínelők rekonstruálták az eseményt, a délutáni órákban annyit lehetett tudni, hogy a jeges, csúszós úton a járművek vezetői nehezen tudták tartani az irányt, s az ütközés során a kamion éppen középen ütődött az emiatt két részre tört autóbusznak. A rendőrség valószínűnek tartja, hogy a buszvezető volt a hibás.

A hatóságok megerősítették, hogy legalább tizenkét ember, köztük tíz gyermek vesztette életét. A halálos áldozatokon felül mintegy huszonegyen szenvedtek olyan sérüléseket, hogy kórházba kellett szállítani őket. A TASZSZ úgy értesült, hogy két tizenéves állapota válságos, tizennyolcé pedig súlyos. Az életüket vesztett gyerekek 12-14 évesek voltak.

Szerző

Baleset baleset hátán

Három baleset is történt vasárnap, szinte egyidejűleg Pest megyében, Nagytarcsa és Isaszeg között - közölte a rendőrség a honlapján.

A police.hu oldalra felkerült közlemény szerint a helyszínelés és a műszaki mentés, illetve az érintett útszakasz síkosságmentesítése idejére teljes szélességében lezárták a 3102-es számú utat. Isaszegre Gödöllő irányából, Nagytarcsára pedig Pécel felől juthatnak el a járművezetők - tették hozzá.

Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI érdeklődésére elmondta, úgy tudja, a balesetekben ketten könnyebben megsérültek.

Szerző
Témák
balesetek

Gázoló sofőrt keres a rendőrség

Publikálás dátuma
2016.12.04. 11:41
Fotó: police.hu
Keressük annak a kistehergépkocsinak a sofőrjét, aki Napkoron elütött egy gyalogost, majd segítségnyújtás nélkül elhagyta a helyszínt - olvasható a rendőrség honlapján

Egy eddig ismeretlen sofőr november 8-án 16 óra 30 perc körül az általa vezetett ismeretlen hatósági jelzésű, feltehetőleg Mercedes Vito típusú, sárga színű kistehergépkocsival közlekedett Napkor Kállói utcán, a Kossuth utca felől a Petőfi utca irányába. A gépkocsivezető a Kállói út 8. szám előtt a jobb oldali visszapillantó tükrével nekiütközött egy vele azonos irányba haladó gyalogosnak. Az ütközés következtében a 36 éves nő könnyű sérüléseket szenvedett. A jármű sofőrje a baleset bekövetkezése után a helyszínről megállás és a tőle elvárható segítségnyújtás nélkül elhajtott a Petőfi utca irányába - írja a police.hu.

Szerző
Témák
gázolás Napkor