Előfizetés

Női kézilabda Eb - Szerb győzelem a nyitómérkőzésen

A szerb válogatott két góllal nyert a szlovén csapat ellen a svédországi női kézilabda Európa-bajnokság vasárnapi nyitómérkőzésén.

Eredmény (az Eb honlapjáról), 1. forduló:
A csoport (Stockholm):
Szerbia-Szlovénia 36-34 (17-16)
később:
Svédország-Spanyolország 18.00

B csoport (Kristianstad):
Hollandia-Németország 18.30
Franciaország-Lengyelország 20.45

A C csoportba került magyar válogatott hétfőn kezd, első mérkőzésén a csehekkel csap össze Malmőben.
A négy csoportból az első három-három helyezett jut a középdöntőbe.

Hatodik a kardcsapat a győri Vk-n

A hatodik helyen végzett a magyar férfi kardvívó-válogatott a győri csapat Világkupa-versenyen. 

A Szilágyi Áron, Szatmári András, Decsi Tamás, Gémesi Csanád összeállítású együttes a törökök ellen könnyed 45-28-as győzelemmel „melegített”, a negyeddöntőben viszont már erősebb ellenféllel, a franciákkal csapott össze, és egy tussal kikapott 45-44-re.

A magyarok a folytatásban az ötödik-nyolcadik helyért küzdhettek, és első pástra lépésük alkalmával le is győzték az amerikaiakat 45-42-re, utána azonban 45-43-ra kikaptak a németektől.

Miklós Edit harmadik lett Lake Louise-ban

Miklós Edit a harmadik helyen végzett a női alpesi síelők világkupa-sorozatának szombati lesiklóversenyén a kanadai Lake Louise-ban.

A 28 éves magyar síző elsőként vágott neki a pályának, amelyet hiba nélkül, remek sebességgel és idővel teljesített. A szám olimpiai hetedik helyezettjét a pénteki futam győztese, a negyedikként indult szlovén Ilka Stuhec letaszította az élről, majd az összetett világkupában címvédő és lesiklásban olimpiai bronzérmes svájci Lara Gut is jobb időt teljesített nála.

A szakági világkupában az előző idényben második svájci Fabienne Suter hibázott, névrokon honfitársa, Corinne Suter pedig a negyedik időt síelte, így Miklós maradt a harmadik.

A csíkszeredai születésű versenyző pénteken több mint másfél másodperccel maradt le Stuhec mögött, most azonban csupán 43 századdal kapott ki tőle.

Miklós Edit pályafutása során második alkalommal állhatott dobogóra vk-versenyen, először 2015 januárjában, St. Moritz-ban lett harmadik. Érdekesség, hogy Stuhec is másodszor végzett dobogós helyen, ő az egy nappal korábbi sikerét követően ismét nyert.

Miklós a pénteki tizedik helyezéséért 26, a szombati harmadik pozíciójáért pedig 60 világkupa-pontot kapott. Teljesítménye azért különösen értékes, mert hagyományosan gyengébben szokta kezdeni az idényt. Korábban a legjobb eredménye Lake Louise-ban a 22. hely volt, amit tavaly ért el, ezt pénteken és szombaton jócskán felülmúlta.

"Fantasztikusan érzem magam, nagyon örülök ennek a harmadik helynek! Amikor leértem nem gondoltam, hogy ez elég lesz, de hát a harmadik helyet kértem, úgyhogy meg is kaptam!" - mondta a magyar szövetség levelében Miklós Edit. Hozzátette: szerencséje volt az időjárással, és köszöni a sok szurkolást és pszichológusa, Vura Márta segítségét.

Stark Márton, az alpesi síelők szövetségi kapitánya a magyar szövetség közleményében úgy fogalmazott: az volt a cél, hogy Miklós Edit Lake Louise-ban dobogóra állhasson, és ez remek kezdés.

"Az, hogy aranyérmes legyen a világkupában nem elrugaszkodott cél. Azzal az akarattal, ami megvan benne, és azzal a sok munkával, amit belefektet, eléri célját. Sosem adta fel, hosszú utat tett meg, és nagyon megérdemli a dobogós helyezést" - nyilatkozta Stark Márton.

Eredmények, női lesiklás:
1. Ilka Stuhec (szlovén) 1:24.95 perc
2. Lara Gut (svájci) 1:25.06
3. Miklós Edit 1:25.38

Az összetett vk állása 6 futam után (még 31 van hátra): 1. Mikaela Shiffrin (amerikai) 358 pont, 2. Gut 230, 3. Sofia Goggia (olasz) 207, ...13. Miklós 86
A szakági vk állása 2 futam után (még 6 van hátra): 1. Stuhec 200 pont, 2. Gut 130, 3. Kajsa Kling (svéd) 105, 4. Goggia 102, 5. Miklós 86