Pharaonnak megint nincs ujjlenyomata

Publikálás dátuma
2016.12.05. 19:06

Lehet, sőt a Belügyminisztérium szerint biztos, hogy Ghaith Pharaonnak nincsen ujjlenyomata, legalábbis a magyarországi eljárás során nem sikerült levenni - írja a hvg.hu.

Ha nem lett volna elég rejtély már eddig is Ghaith Pharaon Magyarországra érkezését és itt-tartózkodását illetően, akkor most a belügyminiszter rátett még egy lapáttal. Demeter Márta és Harangozó Tamás szocialista képviselők kérdésére Pintér Sándor írásban válaszolt.

Pintér szerint:

- Az FBI által beszerzett és az Alkotmányvédelmi Hivatalnak vitatható minőségben elküldött ujjlenyomatok alapján nem erősítették meg, hogy az AH adati alapján regisztrált Pharaon ugyanaz a Pharaon, akit az FBI keres.

- Pharaontól a magyarországi eljárás során megpróbáltak ujjnyomatot venni, de arra az ujjnyomatok (itt használja a válaszban először a belügyminiszter a rendőrségi szakkifejezést, nem tudni miért) miatt nem kerülhetett sor. Erről jegyzőkönyv is készült.

- Az FBI tájékoztatása szerint, az AH által megküldött, a magyarországi hivatalos eljárás során készült fényképen szereplő személy azonos lehet az FBI által keresett személlyel, ezért az AH több alkalommal kérte az FBI-t, hogy a letartóztatás jogalapjának megteremtése érdekében egészítse ki a körözést a Hivatal által ismert és a részükre korábban megküldött születési adatokkal, amelyekre a mai napig nem került sor. Tehát egy születési dátumon csúszott el az egész.

Szerző

Kövér fúrta meg a nagy tervet?

Kövér László fúrta meg, hogy a kormányhivatalnokok postások legyenek karácsony előtt, illetve a két ünnep között - tudta meg az atv.hu.

Forrásaik elmondása szerint a házelnök „nonszensznek” nevezte az ötletet, ezt a meglátását pedig megosztotta „a megfelelő helyen is” - a kormányfőnél. Kövér azért fogalmazott ilyen végletesen, mert a felesége kormányhivatalban dolgozik, a szigetszentmiklósi járási hivatal vezetője, az ő tapasztalata alapján vonta le a következtetést a házelnök. 

Szerző

A Fidesz fúrta meg Orbán ötletét

Még jó ideig nem foglalják törvénybe a nagypéntek munkaszüneti nappá nyilvánítását. Az erről szóló törvényjavaslatot ugyanis váratlanul levették a parlamenti ülés napirendjéről - írja a hvg.hu.

Meglepetést hozott a parlamentben a szavazás a napirendről: a Fidesz-frakció úgy döntött, hogy egyelőre mégsem lesz szó a nagypénteki munkaszüneti nap ígéretéről. Orbán Viktor még októberben jelentette be, hogy a nagypéntek munkaszüneti nap lesz. A törvényjavaslatot erről jó egy hónappal később, november közepére írta meg Semjén Zsolt, Balog Zoltán és Varga Mihály, és az eredeti tervek szerint ezen a héten már a parlament elé került volna.

A ma kezdődött ülés eredeti napirendi tervezetében úgy számoltak, hogy csütörtökön megtárgyalták volna a képviselők a javaslatot, jövő hétfőn pedig a bizottságokban folytatódott volna a vita. Az ülés elején azonban a Fidesz-frakció azt kérte, hogy vegyék le a napirendről a tervezetet, és ezt meg is szavazták.

A teljes cikket itt olvashatja!

Szerző