Párbeszédesek takarították a Dél-Pesti kórház mosdóját - Videó!

Publikálás dátuma
2016.12.06. 14:24
Forrás: Szabó Tímea/Párbeszéd
A kórháznak nincs pénze megfizetni a takarítónőket. Mint a Népszava is megírta, egy holttestet találtak a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet egyik emeleti mosdójában, ahogy később kiderült, a halott öt napja hevert a méltatlan helyszínen, ahol most  Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke párttagok és aktivisták segítségével nekilátott a takarításnak. 

A kormány feladata lenne elegendő pénzt biztosítani a kórházak, a magyar egészségügy számára, hogy például ne fordulhasson elő, hogy napokig nincs takarítás egy koraszülött osztály melletti mosdóban. Mivel a Fidesz-kormány ezt nem teszi meg, így mi, állampolgárok állunk neki kitakarítani a kórház néhány látogatói mosdóját. 

Szerző

Rossz bizonyítvány

Minden második magyar embernek korlátozott az úgynevezett egészségértése egy nemzetközi felmérés szerint - mondta a Semmelweis Egyetem Klinikai Központjának főgyógyszerésze az állami televízióban.  

Hankó Balázs közölte: a krónikus betegek fele emiatt nem megfelelően alkalmazza a gyógyszereit. Hozzátette: az egészségügyi szakembereknek feladatuk megtanulni úgy beszélni a betegekkel, hogy megértessék a szükséges információkat.

Szerző

Már a szépségét is mutogatja a tél

Publikálás dátuma
2016.12.06. 13:47

Igen, hideg is, kelllemetlen is, csípi az arcot, kezet, amit csak ér, meg szörnyű belegondolni, hogy sorsukra hagyott embertársaink, és kidobott, hajdan tán dédelgetett jószágok fagyoskodnak a szabad ég alatt, vagy épp a fűtetlen lakásukban, de tény: a télnek van egy szép arca is. Ennek egyik megnyilvánulását örökítette meg most Nagykanizsán Varga György, az MTI fotósa.  

Szerző
Témák
tél Nagykanizsa