Előfizetés

Ez a csodás, különleges állat is a kipusztulás szélén - Fotó

Publikálás dátuma
2016.12.08. 10:34
Thinkstock fotó
Már kongatják egy ideje a vészharangot a zsiráfok ügyében (is) a természetvédők, a szakemberek, és mindazok, akik elviselhetetlennek tartják, hogy a bolygónkról sorra tünedeznek el, illetve kerülnek a végveszély határára csodálatos teremtmények, amelyeket/akiket nem fog pótolni semmiféle mesetreséges kütyü, amit a mai ember olyan becsben tart, hogy azok megszerzése érdekében elnézi, hogy az ipar, a mezőgazdaság, a profit beáldozza természetes, színes, izgalmas és pótolhatatlan környezetünket is.   

Ahogy a tudósok mondják, a zsiráfokat a csendes kihalás fenyegeti - tudósít az Euronews. A legmagasabb szárazföldi emlősből 30 éve még több mint 155 ezer egyed élt vadon Afrikában, míg egy tavalyi kutatás szerint a számuk lecsökkent 97 ezerre, ezért a zsiráfok felkerültek a veszélyeztetett fajok listájára. A drámai tendencia hátterében a helyi konfliktusok, a mezőgazdaság térnyerése áll.

Áder János és a jegesmedvék

Publikálás dátuma
2016.12.07. 14:45
Fotó: Alexandra Beier/Getty Images
A szinte valamennyi "fronton" a magát a klímaváltozás drámai hatásai elleni küzdelem élharcosaként megmutatni igyekvő magyar államfő a témában a Miskolci Egyetemen is előadást tartott. Ennek során beszélt a környezeti fenntarthatóság kihívásairól és azok társadalmi, gazdasági összefüggéseiről. 
MTI Fotó: Vajda János

MTI Fotó: Vajda János

olvasnivaló: Google - Új bizonyíték a klímaváltozásra

Donana esélyt kapott a túlélésre

Publikálás dátuma
2016.12.07. 06:17
FOTÓ: TOOMAS KOKOVKIN/WWF/CANON
Hatásos volt a WWF mozgósító kampánya Európa egyik legnagyobb jelentőségű vizes élőhelyének megmentéséért.

A spanyol kormány nyilvánosságra hozta az UNESCO Világörökségi Bizottságának leadott jelentését, melyben kötelezettséget vállalt a Guadalquivir folyón zajló kavicskitermelés leállítására. A kormány azt is megígérte, hogy nem engedélyezi a folyómeder mélyítését célzó beruházást sem, amit a hajózhatóság elősegítése céljából már előkészítettek.

Ha a kormány nem vonta volna vissza az engedélyeket, akkor Európa legnagyobb kiterjedésű vizes élőhelye minden bizonnyal átkerült volna az UNESCO Világörökségi helyszínek között a veszélyeztetettek listájára.