Tisztázódott Pharaon vízumügye

Publikálás dátuma
2016.12.10. 06:07
FOTÓ: Népszava
Továbbra is kérdéseket vet fel Ghaith Pharaon szaúdi üzletember magyarországi tevékenysége - mondta a jobbikos Gyöngyösi Márton, miután a külügyi tárca konzuli főosztályán betekintett a férfi vízumkérelmi aktáiba, mert szerinte zavaros volt az ezzel kapcsolatos kormányzati kommunikáció. 

Mint kiderült, Pharaon 2014 októberében Zaid Naffa, Jordánia tiszteletbeli budapesti konzulja szóbeli jegyzékének nyomán a bejrúti nagykövetségen kapott egyéves egyszerű vízumot, majd 2014 decemberében Ammánban tartózkodási engedélyért folyamodott, amelyet egy évre állított ki számára a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal. Ez a dokumentum évente meghosszabbítható, ezért kérdéses, hogy jelenleg rendelkezik-e vele.

A jobbikos politikus szerint Ghaith Pharaont a Belügyminisztérium azonosította, és egyezik az FBI és az Interpol által, egyebek mellett terrorizmus finanszírozásáért körözött férfival. Mint mondta, az üzletembernek több befektetése van Magyarországon, cégei egyebek mellett műemléképületeket vásárolnak fel Hőgyészen, Seregélyesen, a budapesti József nádor téren, emellett Orbán Viktor miniszterelnök szomszédságában is megvettek egy kastély jellegű épületet. Gyöngyösi ezzel összefüggésben felvetette, hogy a kormány segíti a cégek tevékenységét, jövőre ugyanis az ilyen épületek vásárlása, felújítása 31 milliárd forint értékig levonható az adóalapból. Hozzátette, Pharaon a kormány tudtával, a kormányfő személyes közreműködésével tevékenykedik. "Ha a miniszterelnök érintett az ügyben, le kell mondania" - ismételte meg a Jobbik korábbi álláspontját.

Szerző

Titkolózik a CÖF

Publikálás dátuma
2016.12.10. 06:05
A hirdetés FOTÓ: NÉPSZAVA
Nem tudni, mennyibe került a kormányközeli "civileknek" a szintén kormánypárti Magyar Időkben és a Magyar Hírlapban megjelent bohócos hirdetése, amelyen azt állítják: Vona Gábor "összejátszik" Gyurcsány Ferenccel. 

A Civil Összefogás Fórum (CÖF) nem válaszolt a kapcsolódó kérdéseinkre. Annyi biztos, hogy a Magyar Időkben legkevesebb 2,4 millió forintba kerül egy egyoldalas színes hirdetés, míg a Hírlapban hasonló terjedelemben 1,5 millióért lehet reklámozni.

A Békemenet szervezői a Hír Tv-nek sem árulták el, honnan szereztek pénzt a bohócos propagandakampányra, s hol fogják kihelyezni a plakátokat. A csatorna szerint a CÖF egy ügynökségen keresztül jelentkezett be egy kft.-hez, amely egy óriásplakát-felületet nettó 35 ezer forintért kínál egy hónapra. Az üzlet majdnem létre is jött, ám a szervezet végül kihátrált. A Hír TV információi szerint két további óriásplakát cégnél is bejelentkezett a civil szervezet, azt nem lehet tudni, hogy országosan hány hirdetést helyezne ki. A tévé emlékeztet: a CÖF tavalyi adózott eredménye mindössze 125 ezer forint volt.

"Vona Gábor és Gyurcsány Ferenc között, úgy tűnik, van egy bohóc, és ez a bohóc a mi álláspontunk szerint maga Orbán Viktor - csak ők ezt elfelejtették odaírni a plakáthoz" - vélte a csatorna megkeresésére a jobbikos Lukács László, aki szerint a kormányfő szembefordul a saját elképzeléseivel, mivel nem támogatta a Jobbik alkotmánymódosítási javaslatát.

Szerző

Simonka: nem tudok a nyomozásról

Publikálás dátuma
2016.12.10. 06:02
Forrás: Facebook
"Velem szemben nyomozás valószínűleg nincs, hiszen én nem tudok róla. Annyit tudok, hogy az Együtt, a PM, Bod Tamás és a baloldali politikusok hétről hétre feljelentenek valamiért, majd az erre hivatott szervek megvizsgálják, alaptalannak találják, és megszüntetik az eljárásokat" - így reagált Simonka György a Hír Tv-nek arra a felvetésre, hogy költségvetési csalás miatt nyomozhatnak ellene (egyébként elég komoly probléma lenne, ha tudna egy nyomozásról, ami kapcsán még nem hallgatták meg tanúként, vagy gyanúsítottként, pláne ha az operatív eszközökkel folyik - a szerk.). 

A Népszava is beszámolt róla, a fideszes országgyűlési képviselőt legutóbb Bod Tamás, az Együtt Békés megyei elnöke jelentette fel. Simonka kifejtette, "rágalmazásért és hamis vádért feljelentettem mind Bod Tamást, mind azokat a hírorgánumokat, amelyek ezt próbálják terjeszteni, és a lejáratásomban részt kívánnak venni".

Megírtuk, Bod legutóbbi feljelentésére az a válasz érkezett a Legfőbb Ügyészségtől, hogy az ügyet továbbították a Központi Nyomozó Főügyészségnek (KNyF), s "szoros tárgyi és személyi összefüggés folytán" összevonták egy másik nyomozással, amely költségvetési csalás miatt indult. Ebből következtethetünk arra, hogy már folyhat egy nyomozás Simonka ellen, ugyanakkor a KNyF csak annyit közölt, gyanúsított még nincs. Az Együtt politikusa egyébként tartozás fedezetének elvonása miatt jelentette fel Simonkát, mert gyanúja szerint azért íratta át családi házát az unokahúgára, hogy tartozásai fejében ne foglalhassák le azt. Később kiderült, hogy a fideszes képviselő 60 ezer forintért bérelte vissza az újkígyósi luxusingatlant, amely több százmilliót érhet. "Ebben az esetben annyi történt, ha jól tudom, hogy néhány hónappal ezelőtt feljelentett Bod Tamás pártja, aztán most Bod Tamás is feljelentett ugyanazért, és megírták neki levélben, hogy csatolják ahhoz, amelyet már megtettek feljelentést, és elutasítják, hiszen már egyszer tettek ebben az ügyben feljelentést. Alaptalan az egész" - vélte az ügyről Simonka.

Szerző
Témák
Simonka György