Bróker Marcsi Belize-ben is folytatta (videó)

Publikálás dátuma
2016.12.14 19:10
Fotó: police.hu
Fotó: /
A karibi paradicsomban sem tudott lemondani korábbi üzelmeiről Bróker Marcsi, hiszen sikkasztás gyanújával vették őrizetbe a belize-i hatóságok - írta a Blikk. A nemzetközi elfogatóparancsról tudtak Belize-ben, de nem foglalkoztak vele, mivel nincs kiadatási egyezmény Belize és Magyarország között. 

A Kun-Mediátor Kft. vezetője egyébként szerény körülmények között lakott Közép-Amerikában, mert amikor menekülnie kellett, „csak” 4-5 millió forintnak megfelelő dollárt tudott magával vinni. Bérelt apartmanban élt, havi apanázst is kapott egy rejtélyes támogatótól, de a pénzforrás néhány hónapja elapadt. Ezért kezdett Belize-ben is hasonló üzelmekbe, ami végül lebukáshoz vezetett.

Kedd délután érkezett haza hatósági kísérettel D. Sándorné, vagy ahogy mindenki ismeri, Bróker Marcsi. A Kun-Mediátor Kft. vezetője ellen még 2015 áprilisában kezdődött nyomozás sikkasztás bűntett gyanúja miatt, miután a cég karcagi fiókjában többen nem jutottak hozzá a befektetésükhöz. A feljelentők az átlagosnál magasabb kamat reményében helyezték el megtakarításaikat a Kft.-nél. A cég vezetője, az Interpol által is körözött D. Sándorné csaknem ezer embert károsított meg összesen több mint tízmilliárd forinttal - egyes becslések szerint az összeg eléri a húsz milliárdot is - piramisjátékra hasonlító módszerrel. Mire azonban büntetőeljárás indulhatott volna az ügyben, az asszony külföldre szökött.

Most viszont, ha rendőrségen múlna, rács mögé kerülne. Az Országos Rendőr-főkapitányság a 24.hu-t arról tájékoztatta, hogy előterjesztést tesznek az illetékes ügyészségen az előzetes letartóztatás indítványozására. Az asszony jelenleg őrizetben van, egyelőre még Budapesten.

A leglényegesebb kérdés az, hogy mi lett a Kun-Mediátor beiktatásával elcsalt 20 milliárd forinttal? A magyar hatóságok ugyanis eddig mindössze 200 milliós vagyont tudtak zárolni, és ebből az ezer főre taksált károsult tábor" egyetlen tagja sem kapott még kártérítést. Amennyiben Marcsika feltáró vallomást tesz, okkal reménykedhet abban, hogy büntetését mérsékelhetik. Ha a hallgatást választja, akkor 10 éves börtönbüntetésre számíthat.

Szerző
2016.12.14 19:10

Hazaútra kellett a kürtőskalácsoshoz betörő gyerekeknek a pénz

Publikálás dátuma
2018.09.21 14:04

Fotó: police.hu/
Mindent beismert a 14 és a 15 éves fiú. "Csavarogni" mentek Nyíregyházára.
A Nyíregyházi Rendőrkapitányság lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást egy 15 éves és egy 14 éves hajdúhadházi lakos ellen - tájékoztat honlapján a rendőrség. A nyomozás adatai szerint a két fiú egy nyíregyházi kürtőskalácsot árusító pavilonba tört be 2018. szeptember 12-én éjszaka.
A rendőrök a gyerekeket szerdán elfogták és gyanúsítottként kihallgatták. Elmondásuk szerint "csavarogni" jöttek Nyíregyházára, de mivel nem volt pénzük, ezért úgy döntöttek, hogy betörnek a belvárosi pavilonba, hátha találnak ott valamit.
A gyanúsítottak a helyiségben talált pénzt megfelezték, aminek egy részéből taxiba szálltak és hazamentek.
A gyanúsítottak beismerő vallomást tettek, a büntetőeljárás alatt szabadlábon védekeznek.
2018.09.21 14:04

Hármas karambol – Két ember megsérült az M1-esen

Publikálás dátuma
2018.09.21 11:33
Illusztráció
Fotó: Shutterstock/
Egy autó felborult, és egy az árokba csapódott az ütközés következtében.
Három személyautó ütközött össze az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán, a 98-as kilométernél, Ács térségében – tájékoztat a katasztrófavédelem.
A baleset következtében az egyik gépkocsi felborult, egy másik pedig az árokba csapódott. Ketten megsérültek, őket a mentők ellátják.
Mint a rendőrség írja, a helyszínen a 85-ös és a 93-as kilométerszelvényeknél az autópályáról leterelték a forgalmat. A lezárás fél 2 körül ért véget.
2018.09.21 11:33
Frissítve: 2018.09.21 14:13