Kihallgatták Bróker Marcsit - Videó

Publikálás dátuma
2016.12.15. 12:33
Forrás: police.hu
Kihallgatták a Kun-Mediátor Kft. csalás miatt keresett, Belize-ben elfogott vezetőjét a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói. A rendőrség csütörtökön képeket és egy rövid videofelvételt is közzétett honlapján arról, ahogy a nőt vezetőszáron kísérik a rendőrök.

A megyei rendőr-főkapitányság közleményében felidézte: a 62 éves karcagi asszony ellen csalás megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A szolnoki nyomozók az elfogatóparancs alapján körözött és Belize-ben elfogott nőt szerda délután gyanúsítottként kihallgatták és kezdeményezték előzetes letartóztatását .

A rendőrség 2015. április 14-én azt közölte, hogy sikkasztás bűntett gyanúja miatt nyomozást indított, miután a Kun-Mediátor Kft. karcagi fiókjában többen nem jutottak hozzá befektetésükhöz. A feljelentők az átlagosnál magasabb kamat reményében helyezték el megtakarításaikat a kft.-nél. A cég vezetője, az Interpol által is körözött Dobrai Sándorné csaknem ezer embert károsított meg több mint tízmilliárd forinttal - egyes becslések szerint húszmilliárd forinttal - piramisjátékra hasonlító módszerrel.

Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata kedd esti közleményében felidézte: az ügyben több sértett feljelentése után 2015 áprilisában indult büntetőeljárás. A feltételezett elkövető addigra külföldre szökött, ezért ellene európai és nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki.

A Bróker Marcsiként emlegetett nőt a Karib-tengeri Belize-ben múlt csütörtökön fogták el a helyi hatóságok. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai a nőt kedden hozták Magyarországra, ahol bűnügyi őrizetbe vették.

Szerző

Kábítószert és fegyvert rejtett a lökhárító - Fotók!

Publikálás dátuma
2016.12.15. 10:36
Forrás: NAV
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy szerb gépjármű ellenőrzésekor megközelítőleg 1,3 kg marihuána gyanús anyagot, valamint egy maroklőfegyvert, tárat és 7 db lőszert találtak Röszkén. Az ügyben kábítószer birtoklása, valamint lőfegyverrel, lőszerrel visszaélés gyanúja miatt büntetőeljárás indult - közölte a NAV.

A pénzügyőrök egy szerb rendszámú BMW-t ellenőriztek Röszkén. A gépkocsit vezető férfi elmondta, hogy bejelenteni való árut nem visz magával.

A nyilatkozatot a pénzügyőrök elfogadták, azonban az autót szigorított ellenőrzésre félreállították. 

A tüzetes vizsgálat eredményes volt, hiszen a hátsó lökhárító gyári üregéből, barna ragasztószalaggal áttekert csomagból, megközelítőleg 1,3 kg növényi törmelék, valamint egy darab Zastava Kragujevac típusú maroklőfegyver, egy darab tár és a hozzá való 7 db lőszer került elő. A növényi törmelék a gyorsteszt szerint marihuána volt.

A NAV munkatársai a marihuána gyanús anyagot, a fegyvert és a lőszereket, valamint a szerb férfit a rendőrség munkatársainak feljelentéssel átadták. 

Szerző

Százmilliós pénzmosás - Újabb gyanúsítottakat fogtak el

További két embert - köztük egy nigériai férfit - fogtak el a rendőrök a fővárosban egy százmillió forintos pénzmosási ügyben - közölte a rendőrség csütörtökön honlapján.

Felidézték: a 43 éves D. Jenő gazdasági társaságának bankszámláján augusztus 11. és november 9. között több alkalommal összesen több mint százmillió forintnak megfelelő valutát írtak jóvá, amely általában külföldi gazdasági társaságoktól érkezett.

A gyanú szerint a megbízók csalás, megtévesztés útján utalták át a bankszámlára a jelentős összegeket.

A rendőrök november 23-án D. Jenő budapesti lakásán házkutatást tartottak, ezt követően a férfi aznap a rendőrségen feladta magát. A társait hétfőn fővárosi lakásaikban fogták el a nyomozók. A Budapesti Rendőr-főkapitányság a 43 éves D. Jenő, a 36 éves L. András budapesti lakosokkal, valamint egy 37 éves nigériai állampolgárral szemben pénzmosás miatt indított eljárást.

A rendőrök a gyanúsítottakat kihallgatták, majd D. Jenőt és a nigériai férfit őrizetbe vették és előzetes letartóztatásukat indítványozták. Az illetékes bíróság november 25-én elrendelte D. Jenő, majd szerdán a külföldi férfi előzetes letartóztatását is - olvasható a rendőrségi közleményben.

Szerző