Tűz a Karolina úton - Teljesen leégett egy lakás

Eloltották a XI. kerületi, Karolina úti négyemeletes épületben keletkezett tüzet, a kigyulladt lakásban egy eszméletlen embert találtak a tűzoltók - közölte a katasztrófavédelem internetes oldalán hétfő hajnalban. 

A négyemeletes lakóépület egyik negyedik emeleti lakásában hétfő hajnalban keletkezett a tűz, a lakás teljes terjedelmében égett. A tűz oltása idejére a tűzoltók az épületből öt embert menekítettek ki, hozzájuk melegedőbusz érkezett a helyszínre. A tűzoltók nem sokkal reggel 5 óra előtt eloltották a tüzet és megkezdték az épület átszellőztetését és átvizsgálását. A lakásban, ahol a tűz keletkezett, egy eszméletlen embert találtak, jelenleg őt a mentők vizsgálják - közölte a katasztrófavédelem.

Szerző
Témák
tűz Karolina út

Tragédia az M3-ason - Újabb halottja van a szörnyű buszbalesetnek

Publikálás dátuma
2016.12.19. 09:08
MTI Fotó: Vajda János
Négyre emelkedett az M3-as autópályán szombat éjjel történt buszbaleset halálos áldozatainak száma - számolt be a köztévé hétfő reggel.

Csiba Gábor, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház főigazgató-főorvosa azt mondta: két középkorú nőt életveszélyes állapotban vittek kórházukba. Mindkettejüket több órán keresztül operálták vasárnap. Állapotuk stabilizálódott, intenzív osztályon helyezték el őket. Az egyik betegnek azonban voltak más kísérő betegségei, amelyek arra utaltak, hogy nehéz időszak áll előtte. A Dankó Rádió miskolci tudósítója szerint hónapok óta májtranszplantációra várt, végül a súlyos belső sérüléseket szenvedett 48 éves nő az éjszaka folyamán meghalt. 

A másik nő állapota meg mindig életveszélyes, a karja roncsolódott súlyosan. Megműtötték, de lehet, hogy amputációra lesz szükség. Az intenzíven fekvő nő a balesetben életét vesztett 13 éves fiú édesanyja.

A baleset helyszínéről tizenkilenc embert vittek a miskolci kórházba. Többségük könnyebb sérülést szenvedett. Két embert vettek még fel a kórházba, már ők is jobban vannak - fejtette ki a főorvos.

A baleset szombaton éjfél előtt történt a Miskolc felé vezető oldalon, a 133-as kilométernél. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Janasóczki Attila tájékoztatása szerint a baleset után további autók rohantak előbb a felborult járműnek, majd egymásnak. Kilenc személyautó és két mikrobusz ütközött, ezek között magyar, román és ukrán is volt. A buszsofőr próbálta elkerülni az ütközést, de a manőver közben a busz megcsúszott a jeges úton. 

A felborult busz a debreceni Grand Tours utazási iroda járműve volt, amely a bécsi adventi vásárra szervezett útról szállította haza az utasokat. A buszon nyolcvanegyen utaztak, az összes - 31 - sérült közülük került ki. Hárman - egy 13 év körüli fiú, egy 20 év körüli nő, és egy 50 év körüli férfi - a helyszínen meghaltak, több tucatnyian megsérültek.

Az útzárat csak vasárnap délután oldotta fel a rendőrség.

A debreceni Grand Tours utazási iroda Facebookon megjelent közleményében azt írta: "A baleset okainak felderítése a hatóságok részéről folyamatban van, de az autóbuszon utazó utastársaink tájékoztatása szerint a baleset elkerülhetetlen volt egy autóbuszunk elé előzésből visszatérő, megperdülő és a busznak csapódó személygépkocsi miatt. A több évtizedes gyakorlattal rendelkező autóbusz-vezetőnk megkísérelte az ütközést elkerülni, de a manőver sajnos az autóbusz felborulását eredményezte." 

Szerző

Becsalogatta a kislányt a házába

Publikálás dátuma
2016.12.18. 16:05
MTI Fotók: Mihádák Zoltán
Rendőrök kísérték a Budapest Környéki Törvényszékre azt a 66 éves ceglédi férfit, akit egy hétéves kislány molesztálásával gyanúsítanak. A kislány a húgáért ment az óvodába, de útközben a férfi becsalogatta a gyereket házába. A bíróság előzetes letartóztatásba helyezte a nyugdíjast. 

Szerző