Kun-Mediátor - Jó hírt közölt a károsultakkal az MNB

Nem éri anyagi hátrány a Kun-Mediátor Kft. volt befektetőit követelésük érvényesítése során a jegybank által kiszabott piacfelügyeleti bírság miatt - hangsúlyozta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) hétfőn.

Sajtóhírekre reagálva az MNB közleményében felidézte: már tavaly augusztusban felhívták a figyelmet arra, hogy a csődtörvény szerint a károsultak kifizetése a felszámolás során megelőzi a jegybank által kiszabott piacfelügyeleti bírság teljesítését.

A csődeljárásról és a felszámolási eljárásról szóló törvény szerint a nem vállalkozásuk keretében eljáró magánszemélyek anyagi követeléseit időben korábban kell teljesíteni, mint azokét az intézményekét, amelyek adók módjára történő köztartozásokat kívánnak érvényesíteni a felszámolás során. Az MNB kiemelte: a jegybank által jogerősen kiszabott, be nem fizetett bírságok az adók módjára behajtandó köztartozások körébe tartoznak.

Az ügyben több sértett feljelentése után 2015 áprilisában indult büntetőeljárás, miután a Kun-Mediátor Kft. karcagi fiókjában nem jutottak hozzá a befektetésükhöz. A feltételezett elkövető addigra külföldre szökött, ezért ellene európai és nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki. A Bróker Marcsiként emlegetett nőt a Karib-tengeri Belize-ben fogták el a helyi hatóságok, onnan múlt kedden hozták vissza Magyarországra a 62 éves karcagi asszonyt.

Szerző
Témák
MNB Kun-Mediátor

Pártügyek a Népszavában

Publikálás dátuma
2016.12.19. 11:00

Ezt a közleményt éppen ma 130 éve írtuk

Válogatás a 143 éves Népszava archívumából

Szerző

Pártügyek a Népszavában

Publikálás dátuma
2016.12.19. 11:00

Ezt a közleményt éppen ma 130 éve írtuk

Válogatás a 143 éves Népszava archívumából

Szerző