Enyhítették a Real Madrid büntetését

A Real Madrid labdarúgócsapata közleményben jelentette be, hogy a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) két átigazolási időszakra szóló eltiltását egyre csökkentette, így a királyi gárda nem regisztrálhat új játékosokat a most következő, téli átigazolási időszakban.

A FIFA még januárban döntött úgy, hogy a Real Madridot és az Atlético Madridot kizárja a nyári és a 2017-es téli átigazolási időszakból, mivel a két spanyol együttes megszegte a 18 éven aluli játékosok klubváltására vonatkozó szabályokat.

A két gárda fellebbezett a döntés ellen, melynek következtében a szövetség felfüggesztette az eltiltást. A fellebbviteli tárgyalás után a FIFA megerősítette a szankciót, így a klubok a CAS-hoz fordultak. Arról egyelőre nem tudni, az Atlético Madrid büntetése megváltozott-e.

Korábban egy másik spanyol csapat, a Barcelona kapott hasonló eltiltást, a katalán együttes a 2015-ös két átigazolási időszakban nem regisztrálhatott új játékost.

Szerző

Gulácsiék a Bayern ellen zárják az évet

Csúcsrangadóval zárul a német labdarúgó-bajnokság őszi idénye, ugyanis a bajnoki címvédő Bayern München az idény meglepetéscsapatát, RB Leipziget fogadja, amelynek kapuját hétről hétre Gulácsi Péter védi.

Ralph Hasenhüttl remek munkát végez az újonc, lipcsei együttes trénereként, ugyanis 15 fordulót követően csupán rosszabb gólkülönbségének köszönhetően áll a tabellán a Bayern mögött. A 49 esztendős osztrák edzőt az elmúlt hetekben az Arsenalal is összeboronálták, mint Arsene Wenger lehetséges utódját, hétfőn pedig Bayern München elnöke, Uli Hoeness nyilatkozott elismerően a mester munkájáról, s azt sem zárta ki, hogy Hasenhüttl a jövőben a bajorok kispadjára üljön le.

A Dárdai Pál vette Hertha BSC elveszítette legutóbbi két bajnokiját, így visszacsúszott a tabella negyedik helyére. Úgy tűnik, a magyar mester örülhet a közelgő egyhónapos „pihenőnek”, ám az ünnepek előtt még a Kleinheisler Lászlót foglalkoztató Darmstadt lesz a berlini együttes ellenfele. A Szalai Ádámot is soraiban tudó Hoffenheim pedig a kiesés elől menekülő Werder Brement fogadja.

Bundesliga, 16. forduló. Szerda. Bayern München-RB Leipzig (Tv.: Eurosport 2 20.00), Hertha BSC-Darmstadt, Hoffenheim-Werder Bremen, Ingolstadt-Freiburg, Köln-Leverkusen. 

Az élmezőny. 1. Bayern München 36 pont (35-9), 2. RB Leipzig 36 (31-12), 3. Hoffenheim 27.

Szerző

Edzőváltás - MTK igen, DVSC nem

Amint azt lapunk hétfői számában jeleztük, végül két, a labdarúgó OTP Bank Ligában érdekelt együttes vezetőedzőjének személyével kapcsolatban is döntés született: a portugál Leonel Pontes a debreceni futballcsapatot működtető Zrt. igazgatótanácsának hétfő esti döntése értelmében a továbbiakban is folytathatja a munkát a Debreceni VSC élén, míg tegnap hivatalosan is bejelentették az MTK Budapest elöljárói, hogy Teodoru Vasziliszt Tamási Zsolt váltja az kék-fehérek kispadján.

„Az igazgatóság levette az edzőkérdést a napirendről. A tavaszi szezonra vonatkozóan a vezetőedzővel rövidesen megkezdjük az egyeztetéseket a játékosigazolásokkal, illetve a januári edzőtáborral kapcsolatban – mondta a dvsc.hu-nak Róka Géza, a DVSC Futballszervező Zrt. cégvezetője.

A Magyar Kupától ugyanúgy alacsonyabb osztályú rivális ellenében búcsúzó, 19 bajnoki forduló alapján egyaránt 20-20 pontot gyűjtő DVSC és MTK közül negatívabb gólkülönbségének köszönhetően a fővárosiak állnak rosszabbul, azaz a pillanatnyilag kiesést jelentő 11. helyen, így kevésbé meglepő, hogy – mint azt már több helyütt megszellőztették – a Hungária körúti csapat élére új trénert neveztek ki.

Domonyai László klubigazgató ráadásul az új szakvezetőt bejelentő sajtótájékoztatón elmondta, hogy a szezon elején megfogalmazott célok közül mindössze azt tudta megvalósítani a csapat, hogy az Európa-ligában egy kört ment, a bajnokságban nem sikerült elérni az 5-8. hely valamelyikét. Domonyai hozzátette, a jelenlegi helyzetben sem változnak az elvárások, szeretnének a középmezőnyében végezni.

A csapat irányításával 2016 februárjában megbízott, közös megegyezéssel távozó Teodoru Vasziliszt az a Tamás Zsolt váltja, aki jól ismerheti a kék-fehérek akadémiáján pallérozódó fiatalokat, hiszen a január elsejétől munkába álló szakember az agárdi Sándor Károly Labdarúgó Akadémián dolgozik, mint szakmai igazgató, és a mindenkori legidősebb korosztály edzője.

„Tizenkét éve az akadémián dolgozom, így váratlanul ért, hogy ilyen ajánlat érkezik. Végül örömmel vállaltam a feladatot – mondta a klub weblapjának Tamási. – Mindössze annyi kérésem volt, hogy az agárdi szakmai munkát a jövőben is felügyelhessem. A szerződésem 2017. június 30-ig szól, de benne van – a szereplés, eredményesség függvényében – opciósan további két év lehetősége.”

Ugyancsak távozik az első csapattól, ám – Teodoru Vasziliszhoz hasonlóan – a klub alkalmazásában marad a két pályaedző, Horváth Henrik és Vass László. Az MTK Budapest élén történt változás a második edzőváltás a magyar futball élvonalának 2016/2017-es idényében: korábban éppen Pontes váltotta Debrecenben Kondás Elemért.

Szerző