Előfizetés

Tragédia az M3-ason - Újabb halottja van a buszbalesetnek

Publikálás dátuma
2016.12.21. 09:08

Már öt halálos áldozata van a szombaton az M3-as autópályán történt buszbalesetnek - tudta meg a köztévé híradója.

Elhunyt a kórházban az M3-as autópályán történt buszbaleset másik súlyos sérültje. A 41 éves nő - akit tegnap szállítottak át Egerből Miskolcra, és állapota a baleset óta válságos volt - súlyos koponyasérüléseket szenvedett az ütközésben. 

A busztragédia másik súlyos sérültje vasárnap éjszaka hunyt el a kórházban. A 48 éves nő súlyos belső sérüléseket szenvedett, állapotát pedig súlyosbították más kísérő betegségei - hónapok óta májtranszplantációra várt.

A baleset szombaton éjfél előtt történt a Miskolc felé vezető oldalon, a 133-as kilométernél. Kilenc személyautó és két mikrobusz ütközött, ezek között magyar, román és ukrán is volt. A buszsofőr próbálta elkerülni az ütközést, de a manőver közben a busz megcsúszott a jeges úton. 

A felborult busz a debreceni Grand Tours utazási iroda járműve volt, amely a bécsi adventi vásárra szervezett útról szállította haza az utasokat. A buszon nyolcvanegyen utaztak, az összes - 31 - sérült közülük került ki. Hárman - egy 13 év körüli fiú, egy 20 év körüli nő, és egy 50 év körüli férfi - a helyszínen meghaltak, több tucatnyian megsérültek.

Cáfol a mentős
Cáfolta azokat a pletykákat Pápai György, az Országos Mentőszolgálat Észak- alföldi Régió regionális igazgatója, melyek szerint leváltásának köze lenne az M3-as autópályán a hétvégén történt súlyos buszbalesetet követő mentéshez.
Mivel a baleset nem a hozzá tartozó területen történt, hanem az észak-magyar országin, ezért ő nem volt ott a helyszínen – nyilatkozta a mon.hu-nak.Szörnyethalt a fának csapódott mikrobusz utasa Borsodban (Fotók)

Publikálás dátuma
2016.12.20. 19:19
MTI Fotók: Vajda János
Egy ember meghalt, amikor fának csapódott egy mikrobusz a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Mezőcsát és Gelej között kedd délután - közölte a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

Dobi Tamás elmondta: a 3305-ös úton történt balesetben egy ember meghalt, egy megsérült, egyelőre nem tudni, milyen súlyos az állapota. A mikrobusz nyolc embert szállított. A szóvivő tájékoztatása szerint a jármű eddig tisztázatlan körülmények között tért le az útról. Az érintett szakaszon teljes az útlezárás.

Énekesmadarakat öltek - Felfüggesztettet kaptak a vadászok

Orvvadászat, természetkárosítás és lopás miatt felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt jogerősen a bíróság két olasz orvvadászt, aki novemberben a Tisza-tónál csónakból lőtte a védett csörgőrécét, barátrécét, kercerécét, illetve a vadászati tilalom alá eső nyári ludakat - közölte a Hortobágyi Nemzeti Park sajtóreferense.

Kánai Edina tájékoztatása szerint az orvvadászokat a Hortobágyi Nemzeti Park természetvédelmi őre érte tetten, a Tisza-tó Abádszalóki-medencéjében. A Tiszafüredi Járásbíróság a két olasz állampolgárt társtettesként elkövetett lopás, orvvadászat és természetkárosítás bűntettében találta bűnösnek, és mindkét elkövetőt pénzbüntetésre, valamint 1 év 6 hónap szabadságvesztésre ítélte, utóbbi végrehajtását mindkét esetben 2 év próbaidőre felfüggesztette - közölte Kánai Edina.

A gyorsított bírósági eljárásban az érintettek lemondtak fellebbezési jogukról, így az ítélet jogerős - tette hozzá.