Előfizetés

Trükkös tízmilliárdot kap a kormánytól a szegedi focistadion

Csaknem 10 milliárd forintot kap a kormánytól a Szegedi Ifjúsági Centrum még ebben az évben - írta a Délmagyar, amely a helyi önkormányzatnál is érdeklődött a szervezetről, ám ők csak a friss Magyar Közlönyben hallottak róla először.

A lap szerint igazából a helyi püspökség kapta a támogatást a Dorozsmai úti focipálya körüli területre, ahol ifjúsági centrumot alakítana ki. A szegedma.hu szerint a létesítmény nemcsak futballstadionként funkcionálna, hanem közösségi feladatokat is ellátna, a költségvetése a tervezett 3 milliárd forintos összeg helyett így már 9,7 milliárdról szól. A helyi fociakadémiát üzemeltető Szeged 2011 Kft. ügyvezetője, Emődi Sándor megerősítette ezt, de hogy pontosan micsoda a Szegedi Ifjúsági Centrum, nem akarta elárulni. Mint mondta: a beruházás részleteit Kiss-Rigó László, a Szeged-Csanádi Egyházmegye megyés püspöke a közeljövőben egy sajtótájékoztatón ismerteti majd. Egyébként Kiss-Rigó volt az a püspök, aki a menekültekkel kapcsolatban bírálta Ferenc pápát.

Megveszi a kormány az Ybl-villát

Publikálás dátuma
2016.12.21. 15:17
Forrás: Facebook/Ybl Villa
A kormány döntött a XII. kerületi Ybl-villa megvásárlásáról és a nemzeti fejlesztési minisztert bízta meg azzal, hogy a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. útján működjön ebben közre - derül ki a keddi Magyar Közlönyben közzétett határozatból. 

A kormány felhatalmazta a Miniszterelnökséget vezető minisztert, hogy az idei központi költségvetésből legfeljebb 1,4 milliárd forint összegben vállaljon kötelezettséget az Ybl-villa és a benne található ingóságok állam javára történő megvásárlására. A kormány felhívta a nemzeti fejlesztési minisztert is arra, hogy gondoskodjon a XII. kerületi - Budakeszi út 36/b alatt álló - villa és a benne található ingóságok vagyonkezelői jogának az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont vagy annak jogutódja, a NISTEMA Kereskedelmi és Szolgáltató Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság részére történő átadásáról.

Vona: sikertelen év volt 2016

Publikálás dátuma
2016.12.21. 15:06
MTI Fotó: Soós Lajos
A Jobbik elnöke sikertelen évnek tartja 2016-ot Magyarország számára.

Vona Gábor szerdai budapesti évértékelő sajtótájékoztatóján ezt azzal indokolta, hogy a kormány egyetlen súlyosabb problémát sem volt képes orvosolni, azaz szerinte sem az egészségügyet, sem az oktatást nem sikerült jobb állapotba hozni, sem a korrupciót megszüntetni, illetve az elvándorlás folyamatát megfordítani. Az ellenzéki politikus beszámolt arról is, hogy a Jobbik elnöksége januárban foglalkozik az államfőjelölés kérdésével, azonban továbbra is azt az álláspontot képviselik, hogy az embereknek közvetlenül kellene köztársasági elnököt választaniuk.