Ezzel a videóval köszöni az Igazgyöngy Alapítvány a segítséget

Publikálás dátuma
2016.12.22 18:05
Forrás: Igazgyöngy Alapítvány/Facebook
Tudom, holnap kellene megosztanom ezt a köszönővideót, amit most készítettünk el...de talán nem baj, ha már most megmutatom. Mert nagyon boldogok vagyunk - írta a közösségi portálon L.Ritók Nóra.

Az Igazgyöngy Alapítvány és Művészeti iskola alapítója minden bizonnyal attól boldog, hogy ezúttal is kiderült: nem igaz, hogy a magyaroknak nincs szívük, nem igaz, hogy a poltikának sikerült (mindenkivel) elhitetnie, hogy aki szegény, az maga tehet róla, vagy hogy "mindenki annyit ér amennyije van", és teljesen rendben van egy olyan világ, ahol hatalmas és üresen kongó stadionokba, kisvasutakba, barátok zsebeibe jut a közös pénz, míg gyerekek, de akár felnőttek is, édesanyák, édesapák, idős emberek éheznek és fagyoskodnak még karácsony estéjén is. El lehet dönteni, hogy a felvétel valójában köszönet, vagy egyfajta - ha nem is szándékolt - vádirat. 

Magyar polgárok adták össze azt a pénzt, amiből sikerült egy kis fényt, egy kis meleget, egy kis örömöt juttatni a nélkülözőknek. Egyetlen dolog állhat ellen a közömbösségnek, gyűlöletkeltésnek, és ez hatalmas erő lehet. Biztosan mindenki tudja, hogy ez mi; a szót, a fogalmat koptatják bőven ilyenkor karácsony tájékán...

 

Szerző

Jövő vasárnaptól változik a repülőtéri buszok menetrendje

Publikálás dátuma
2019.03.22 21:55
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A vasárnapi forgalom kiugróan magas, így a járatok sűrítéséről döntöttek.
Az eddiginél sűrűbben, tízpercenként jár március 31-től vasárnap napközben a repülőtéri 100E járat – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). Mint írják, a járat kihasználtságáról szóló adatok szerint az utasok száma továbbra is dinamikusan növekszik, a vasárnapi forgalom pedig kiugróan magas a hét többi napjához képest is. „A BKK 2019. március 31-től vasárnap napközben sűríti a 100E repülőtéri autóbusz menetrendjét, így a legforgalmasabb utazási időszakokban, 7 és 19 óra között tízpercenként indulva biztosít közvetlen eljutást a belváros és a repülőtér között. A BKK továbbra is figyelemmel kíséri az autóbusz kihasználtságának alakulását és szükség esetén mentesítő autóbuszokat állít forgalomba” – olvasható a közleményben.

Megint éheztettek egy családot a tranzitzónában a magyar hatóságok, közbelépett Strasbourg

Publikálás dátuma
2019.03.22 21:25
A tompai tranzitzóna a 2017-es átadáskor - illusztráció
Fotó: AFP/ ATTILA KISBENEDEK
A Helsinki Bizottság közölte, hogy a házaspár – akiket hat gyermekükkel tartanak fogva a tranzitban – március 19. óta nem kapott enni.
Fél órája kaptuk meg a strasbourgi bíróság legújabb azonnali intézkedését, amiben utasítják a magyar hatóságokat, hogy adjanak enni a tranzitzónában fogvatartott iraki ügyfeleinknek” – közölte a Magyar Helsinki Bizottság a Facebook-oldalán. Mint írják, a házaspár, akiket hat gyermekükkel tartanak fogva a tranzitban, március 19. óta nem kapott enni. „Reméljük, hogy most, péntek este, már kapnak végre vacsorát” – teszik hozzá. A jogvédő szervezet kiemeli, hogy 2018 augusztusa óta ez a kilencedik eset, amikor azért kell Strasbourgig menniük, hogy fogvatartottak enni kapjanak.