Fenyőfát és élelmiszer osztott a karitász - Fotók!

Publikálás dátuma
2016.12.23. 10:14
Mádl Dalma, Mádl Ferenc néhai köztársasági elnök özvegye
A Katolikus Karitász karácsony közeledtével az ország több pontján szervezett adománygyűjtéseket és - átadásokat. A napokban Budapesten 250 rászoruló családnak osztottak élelmiszercsomagot és fenyőfát – írta a Magyar Kurir honlapján. 

Több ezer ember küzd országszerte napi megélhetési gondokkal. Számukra az ünnepnapok sem könnyebbek, ezért a Katolikus Karitász karácsony környékén igyekszik minél több nehéz helyzetben élő embernek segítséget nyújtani.

Mádl Dalma, Mádl Ferenc néhai köztársasági elnök özvegye

Mádl Dalma, Mádl Ferenc néhai köztársasági elnök özvegye

A Szent Erzsébet Karitász Központ 250 rászoruló családnak adott élelmiszercsomagot és fenyőfát Budapesten, az adományt a szervezet VIII. kerületi, Lujza utca 27. szám alatti osztóhelyén vehették át a családok. A csomagokba liszt, cukor, olaj, rizs, tészta, konzervek és szaloncukor került. Az átadáson jelen volt Écsy Gábor, a Szent Erzsébet Karitász Központ igazgatója is.

Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek, Soltész Miklós és Écsy Gábor.

Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek, Soltész Miklós és Écsy Gábor.

Szerző

Késhetnek a postai kézbesítések

Magasabb béreket követelve sztrájkolnak a cseh posta munkatársai. A vállalat szóvivője azt állította, hogy a munkabeszüntetés nem befolyásolta a munkát, igaz, néhány küldemény kézbesítése csak karácsony után történhet meg.

A sztrájkban mintegy 250 alkalmazott vett részt Prágában, néhány tucatnyian tették le a munkát Ústí nad Labem, Brno, valamint Olomouc városában. A cseh posta által közölt adatok szerint ugyanakkor összesen csak 84 személy vett részt a munkabeszüntetésen. Eredetileg 600-an jelezték részvételüket. A sztrájkbizottság elnöke, Filip Jankovsky azt közölte, hogy csendet tiltakozó akciót is tartottak. A résztvevők a bérek 2500 koronával való megemelését követelik. Bohuslav Sobotka kormányfő és Milan Chovanec belügyminiszter irreálisnak nevezte a követeléseket a posta gazdasági eredményeit alapul véve. Jelenleg a posta alkalmazottainak bére átlagosan 22 700 és 23 ezer korona közötti. Ez 4000 koronával kevesebb az országos átlagfizetésnél. A cseh rádió értesülése szerint a posta vezetése elbocsátásokkal fenyegette meg a munkatársakat, ha részt vesznek a munkabeszüntetésben.

Szerző

Helikopterezett a súlyos beteg II. Erzsébet

Publikálás dátuma
2016.12.23. 10:06
A királyi család, a betegeskedő Fülöp herceggel és II. Erzsébettel december 8-án. FOTÓ: Dominic Lipinski-WPA Pool/Getty Images
II. Erzsébet és férje, Fülöp herceg betegségük ellenére sandringhami birtokukon töltik a karácsonyi ünnepeket. Csütörtökön helikopter fedélzetén repültek a norfolki grófság területén található birtokra. A királynő hagyományosan ott töltik a szeretet ünnepét. Eredetileg már szerdán oda akartak utazni, de egy fertőzéses megbetegedés miatt le kellett mondaniuk a vonatozást.

A 90 éves II. Erzsébet, aki az anglikán egyház feje us, karácsony első napjának délelőttjén családtagjaival szentmisén vesz részt a sandringhami templomban. Délután rádióbeszédet mond, amelyet – a Buckingham-palota közlése szerint – előre felvesznek.

Vilmos herceg Katalin hercegnével és két gyermekükkel apósánál töltik az ünnepet. Harry herceg terveiről azonban nem adott ki tájékoztatást a királyi palota.

Közlések szerint a királynő le akarja adni 25 szervezet védnökségét. Ám így is legalább 600 szervezet védnöke marad majd.

Szerző