Előfizetés

Megvan az OMSZ új főigazgatója

Csató Gábort nevezi ki az Országos Mentőszolgálat főigazgatói posztjára Balog Zoltán az emberi erőforrások minisztere - tájékoztatott a tárca sajtó- és kommunikációs főosztálya közleményben pénteken.

 Az új vezető megbízatása 2017. január 16-tól 3 évre szól - tartalmazza a kommüniké. A közlés szerint a jogszabályoknak megfelelően a posztra szeptemberben pályázatot írt ki a minisztérium. A pályázatokat október 12-ig lehetett benyújtani, a határidőig 8 érvényes pályázat érkezett. 

A nyertes Csató Gábor aneszteziológus és intenzív terápiás szakorvos. Korábban hat évig dolgozott az Országos Mentőszolgálatnál - olvasható a közleményben.

Korábban az M3-as autópályán történt buszbaleset kapcsán hullottak fejek az OMSZ-nélAz Országos Mentőszolgálat (OMSZ) megbízott főigazgatója hétfőn azonnali hatállyal visszavonta a vezetői megbízatását Pápai Györgynek, az OMSZ észak-alföldi regionális igazgatójának, és ugyanekkor felfüggesztette a további munkavégzés alól észak-magyarországi régió regionális igazgatóját, Breitenbach Gézát. Breitenbachról azt írták, hogy bár elsőként érkezett a helyszínre, mégsem vett részt a betegellátásban, ezért fegyelmit is indítottak ellene, Pápai azonban tagadta, hogy egyáltalán ott lett volna a balesetnél. A felmentett régióvezetők szerint nem a tömegbaleset állt a menesztésük hátterében, hanem az OMSZ főigazgatói székéért folytatott harcszeptemberben ugyanis mindketten jelentkeztek a posztra, hat másik pályázóval együtt - mondta el Breitenbach az Origónak.

Kapcsolódó
Főmentős fejek hullanakTragédia az M3-ason - Kirúgták az OMSZ régióvezetőjét, aki ott sem volt?

Orbán Viktor levelet írt a magyar zsidóságnak

Publikálás dátuma
2016.12.23. 12:24
Forrás: Facebook
Áldott, békés hanukát kívánt Orbán Viktor a magyar zsidó közösség valamennyi tagjának, a miniszterelnök levelét pénteken kézbesítették a hazai zsidó szervezetek vezetőinek - tájékoztatott Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke.

Orbán Viktor azt írta: "nagy tisztelettel köszöntöm önöket a fény ünnepén. Minden család, minden közösség életében fontos összetartó erő, ha évről évre együtt emlékeznek múltjuk jelentős eseményeire, és közösen adnak hálát a szabadításért". Hozzátette, hogy az ősök hite és kitartása nemcsak példát mutathat a jelennek, hanem reményt és biztatást is adhat a jövő generációknak.

Visszavonta egy cég engedélyét, végelszámolást rendelt el a jegybank

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) pénteken közzétett határozatában visszavonta a SKILL Pénzügyi és Tanácsadó Zrt. (SKILL Zrt.) tevékenységi engedélyét és - mivel nincs szó fizetésképtelenségről - elrendelte annak végelszámolását. 

A közlemény szerint a jegybanki intézkedés oka, hogy a SKILL Zrt. már nem felel meg több engedélyezési alapfeltételnek és működése súlyosan sérti az ügyfelek érdekeit. A jegybanki vizsgálat azt is megállapította, hogy a társaság a devizahitelekkel kapcsolatos elszámolási kötelezettségét sem teljesítette maradéktalanul. A SKILL Zrt. pénzpiaci súlya elenyésző az MNB szerint, és ügyfélpénzeket nem kezel. Az elszámolás elmulasztása miatti követeléseket az érintett ügyfelek a végelszámolási eljárás szabályai szerint érvényesíthetik - olvasható a közleményben.