Cafeteria kártyát vitt magával külföldre Bróker Marcsika

Publikálás dátuma
2016.12.28. 12:27
Bróker Marcsi személyes holmijai között találták meg a kártyát. MTI Fotó: Mihádák Zoltán
Aktív, érvényes, de külföldön nem használható bankkártyát foglaltak le a bélize-i hatóságok a Kun-Mediátor vezetőjénél, Dobrai Sándornénál - írja a Blikk.

A kártyát Marcsika személyes holmijai között találták. Azt még nem tudják, mit keresett nála a saját névre szóló, egy hazai bank által kiadott irat, ami bár érvényes (2017-ben jár le), készpénz felvételére biztosan nem alkalmas, és külföldön vásárolni sem lehet vele. Eredetét és az esetlegesen rajta lévő pénzeket is vizsgálják a nyomozók.

A Blikk szerint könnyen elképzelhető, hogy ha arra volt szüksége, akkor készpénz fedezetét igazolni tudta a lappal, hiszen a kártya egyenlegét interneten keresztül külföldről is lekérhette.

A kártyát kiállító bank ügyfélszolgálata a lapnak megerősítette, hogy a cafeteriakártyát csak belföldön lehet használni, a munkáltató töltheti fel az egyenleget, amelyet a kijelölt üzletekben lehet levásárolni. Nincs PIN-kódja, semmiképpen nem lehet felvenni vele külföldön pénzt.

Séllei Ilona, a Kun-Mediá­tor vállalkozás károsultjainak egyik csoportját képviselő ügyvéd szerint mindenképpen érdekes, hogy épp egy ilyen kártyát tartott magánál Dobrainé, és azt kell vizsgálni, hogy pénzmozgás volt-e a számlán.

Szerző

Orbán-interjú - Lezárult a belső vizsgálat a Pannon Lapoknál

Lezárult a Pannon Lapok Társasága (PLT) cikkhamisítási ügyben indított belső vizsgálata - tájékoztatott Kázmér Judit ügyvezető igazgató szerdán.

A közleményben az olvasható: a Fejér Megyei Hírlapban 2016. december 24-én megjelent, Orbán Viktor miniszterelnökkel készült interjú meghamisítása miatt a társaság ügyvezetése az elmúlt két napban részletes belső vizsgálatot folytatott le. 

"A szerkesztőségi rendszer automatikusan elmentett, bizonyító erejű adataiból, az adott időpontban a belső hálózattal kapcsolatban állt gépek informatikai vizsgálatából, valamint a lehetséges érintett munkatársak meghallgatása alapján megállapítható volt, hogy a cikkhamisítás hátterében belső munkatársak állhattak" - írták, hozzátéve: az ügy teljes kivizsgálása érdekében a cég menedzsmentje ismeretlen tettes ellen rendőrségi feljelentést tett.

Közölték: az érintett főszerkesztőket a vezetői felelősség miatt, a felelős szerkesztőt és a lapszerkesztőt pedig munkakörben elkövetett gondatlan munkavégzés miatt tisztségükből felmentették, munkaviszonyukat azonnali hatállyal megszüntették. Elbocsátották azt a munkatársat is, aki a cikk módosításával közvetlenül kapcsolatba hozható. A Pannon Lapok Társasága ismételten elnézést kért az érintettektől. 

"Az ügyvezetés a cikkhamisítást megengedhetetlen sajtóetikai vétségnek tartja, amelynek kiindulópontja egyértelműen egyéni akciónak tekinthető. A felelősség gyors megállapítása a cég kiváló belső informatikai rendszerének volt köszönhető. A PLT mindent megtesz azért, hogy a jövőben hasonló eset többé ne történhessen meg a lapcsoportnál" - áll a közleményben.

Szerző

Sokkot kaphat kedvence szilveszterkor, vigyázzon rá!

Publikálás dátuma
2016.12.28. 11:50
Illusztráció: Thinkstock
Az óévbúcsúztatókor használt pirotechnikai eszközök durva hang-és fényhatásai miatt sokkos pánikba eshetnek a macskák és a kutyák - hívta fel a figyelmet az Orpheus Állatvédő Egyesület.

Ebben az állapotában az állatok félelmükben akár támadhatnak, haraphatnak is, de a leggyakoribb, hogy elszöknek, és sok kutya, macska soha nem is kerül utána haza. Azt javasolják a gazdáknak, hogy tegyenek a kutyák, macskák nyakába bilétás nyakörvet a tulajdonos elérhetőségeivel, legyen az állatban mikrochip, ebben az időszakban mindenhol pórázon sétáltassák a kutyákat, otthon pedig biztosítsanak a közvetlen utcai hangoktól elszigetelt helyet nekik.

Szerző