Magyarország erősödik?

Újabb kormányzati pénzszórás indult be az ünnepre készülődéssel egy időben. A televíziók képernyőjén rendre megjelenik országunk erősödését hirdető reklám. Úgy látszik a „Magyarország jobban teljesít” szlogen már elavult, már leköröztük versenytársainkat? Telik a korrupciót is eltűrő kormány dugipénzéből a lakosság modernebb elkábítására. A köztévé az izmosodásunkat hirdető fals reklám után, rendre az ünnepi adományok kiosztásáról tudósít. Mennyivel emberibb lenne, ha a hirdetésekre fordított hatalmas összeget is jótékonykodásra fordítanák! Egyébként van némi igazság az új népbutításban, hiszen a szociális egyenlőtlenségek fénysebességgel erősödnek. Normálisnak könyveljük el, hogy többmilliós állami fizetések ütik a kormányhoz közeliek markát, miközben egyre több adományt osztanak szét a rászorulók között, egyre hosszabb sorok kígyóznak az ételosztásoknál. Erősödik a kormány politikáját keményen bírálók tábora is! Egyre többeket győznek meg arról, hogy a választásokon részt kell venni, és ennek az önelégült, cinikus, rohamosan tollasodó, pénzünket herdáló, uram-bátyám gittegylet helyett, egy mindannyiunk boldogulásáért ténykedő, felelős kabinet felállítására képes pártra, illetve pártokra adjuk voksainkat! Az Orbán rezsimnek a társadalom megosztására folytatott erőfeszítését, a folyamatos gyűlöletkeltést, az emberi, a valódi nemzeti összefogásra irányuló politika váltsa fel! Hajrá Magyarország, hajrá józan ész!

Átadták a világ legmagasabb függőhídját

Átadták a forgalomnak a világ legmagasabb függőhídját a délnyugat-kínai Kujcsou tartományban. Az 1341 méter hosszú Pejpancsiang-híd 565 méterrel magasodik az azonos nevű völgy fölé - számolt be honlapján a kínai központi televízió.

A frissen átadott szerkezet, amely magasságát tekintve egy 200 emeletes épületnek felel meg, a Hupej tartománybeli Szetu folyó felett átívelő hídtól szerezte meg a világ legmagasabb hídjának címét.

A Pejpancsiang-híd a hegyekkel tarkított Kujcsou és Jünnan tartományokat köti össze és várhatóan másfél órára csökkenti a korábban ötórás utazási időt a két terület között.

Kujcsou az ország tíz legmagasabb hídja közül immár hétnek ad otthont. A hatalmas függőhíd építési munkálatai 2013-ban kezdődtek és nagyjából összesen egymilliárd jüant (43 milliárd forint) emésztettek fel.

Szerző

Hebdo: most az orosz katasztrófát gúnyolja ki

Karikatúrát közölt az orosz repülőgép-szerencsétlenségről a Charlie Hebdo francia szatirikus hetilap – írja hirtv.hu. A rajzon a repülőgép látható, és egy katonai egyenruhát viselő férfi, miközben kizuhan a gépből. A képaláíráson azt szerepel, hogy a Vörös Hadsereg Kórusának repertoárja. A karikatúra megjelenését követően petíció indult, a tiltakozás aláírói szankciókat követelnek Franciaország ellen az orosz tragédián való gúnyolódása miatt.

Igor Konasenkov, a védelmi minisztérium szóvivője éles szavakkal bírálta a karikatúrát. Szerinte „egy normális ember számára lealacsonyító", hogy egyáltalán figyelmet fordítson erre a gúnyrajzra. Konsztantyin Dolgov, az orosz külügyminisztérium emberi jogi megbízottja úgy fogalmazott, hogy a Charlie Hebdo kegyeletsértő karikatúrájával megalázta az emberi méltóságot, illetve a lap munkatársai kitörölték magukat az újságírók és civilizált emberek sorából.

Mint ismert, az orosz védelmi minisztérium Tu-154-es utasszállítója, fedélzetén 84 utassal és 8 fős személyzettel, vasárnap reggel zuhant a Fekete-tengerbe röviddel azután, hogy felszállt Szocsi repülőteréről. A gépen utazott a világhírű Alekszandrov művészegyüttesének 64 tagja is, akik újévi koncertet adtak volna a szíriai orosz légi támaszponton. Az orosz hatóságok szerint terrorcselekmény nem szerepel szerencsétlenség fő lehetséges okai között. A Kommerszant című orosz napilap szerdán közölt értesülései szerint a fékszárny meghibásodása okozhatta a tragédiát.

A francia gúnylap az olaszok tragédiájából is viccet csinált korábban: a „Földrengés olasz módra” című rajzon tésztaételként ábrázolták az áldozatokat. Amatrice önkormányzata rágalmazásért perelte az újságot.

A Hebdo egyébként már Németországban is megjelenik, az első szám borítóján a menekültválságban sokat bírált német kancellár, Angela Merkel és a dízelbotránnyal küszködő Volkswagen áll – írja a hirtv.hu. A karikatúrán az újabb négyéves ciklusra készülő kormányfő, Angela Merkel fáradtan, gyűrött arccal egy autószerelő állványon fekszik, alatta pedig VW feliratú sapkában egy szerelőmunkás áll, aki az alkatrészt a kezében tartva azt mondja, hogy új kipufogóval jó lesz még néhány évig.

Szerző