Toroczkait és a 888-at hibáztatják az erősödő iszlamofóbia miatt

Alig csökkent az iszlamofóbia a tavalyi szinthez képest. A Magyar Iszlám Közösség szerint mindezért a menekültválság, és az arra adott kommunikáció a felelős. 

"Sajnálatos módon, közösségünket, az iszlám vallást, a muszlimokat tömeges támadás érte az egyes médiák részéről: a magánmédiában a 888.hu hírportál vezeti a versenyt" - írták hozzátéve, sokan közölnek manipulatív és álhíreket, amely szintén nem tisztességes a hazai médiában. A politikai felelősök közül Torockai László ásotthalmi polgármestert, és iszlámellenes önkormányzati rendeletét emelték ki, amelyet egyébként megtámadtak az Alkotmánybíróságon is. Ugyanakkor a közösség szerint minden pártban vannak olyan politikusok, akik nem értenek egyet az iszlamofóbiával, a hivatalos állami szervek pedig korrekt és jó a kapcsolatuk - kivéve a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatalt (BÁH).

Szerző

Ikarus buszok lepték el a Hősök terét, jó nosztalgiázást! - Fotók

Publikálás dátuma
2016.12.30. 14:19
MTI Fotók: Balogh Zoltán
Felvonultak a Hősök terén a Malév Air Tours felújított Ikarus buszai. Az Ikarus 280, "faros" 55 és 250 típusú autóbuszokkal a Légiközlekedési Kulturális Központ rendezvényén lehetett nosztalgiázni.Szerző
Frissítve: 2016.12.30. 14:31

Meggyilkolhatták a görög nagykövetet

A brazil rendőrség szerint gyilkosság áldozata lett Görögország brazíliai nagykövete, Kiriakosz Amiridisz. Feltehetőleg az ő holttestére bukkantak rá egy kiégett gépkocsiban Rio de Janeiróban, helyi idő szerint csütörtökön - írja az atv.hu.  Feleségét gyanúsítják a a diplomata meggyilkolásával. 

Kiriakosz Amiridisz december 26-án tűnt el, és utoljára hétfőn látták a Rio de Janeiro állam északi részén található Baixada Fluminense régióban. Azért feltételezik, hogy őt találták meg a brazil nagyváros Nova Iguacu nevű körzetében, mert az autó rendszámtáblája, amelyben a holttestre bukkantak, megegyezik az 59 éves diplomata által bérelt járművével.

A Brazíliában működő görög diplomáciai képviselet közölte, hogy utoljára hétfőn beszéltek Amiridisszel. Követségi források a Folha de Sao Paulo című napilapnak azt mondták, hogy a nagykövet hivatalosan január 9-éig szabadságon van. A Folha Vitória című brazil hírportál szerint a görög képviseletet január óta vezető diplomata Brazíliában él, ahonnan feleségével együtt december 21-én utazott el Rio de Janeiróba, hogy ott töltsék szabadságukat. A brazil fővárosba január 9-én terveztek visszatérni. A nagykövet eltűnéséről felesége értesítette a hatóságokat, miután férje nem tért vissza a közös nyaralóba - olvasható a portálon.

Amiridisz 2012-től 2016-ig Líbiában dolgozott diplomataként, korábban, 2001 és 2004 között Rio de Janeiró-i főkonzul volt.

Szerző
Frissítve: 2016.12.30. 18:02