Krokodillal akart szelfizni

Kórházba kellett szállítani azt a 46 éves francia nőt, aki egy krokodillal próbált „szelfizni" a thaiföldi Kho Yai Nemzet Parkban - írta a brit Metro hírportál.

A fotót úgy szerette volna elkészíteni magáról, hogy a vadállat a háttérben látható, ám pozicionálás közben megcsúszott és a krokodil közelébe esett. A hatalmas hüllő az asszonyra támadt, többször megharapta.

A nő - a csodával határos módon - súlyos, de nem életveszélyes sérüléseket szerzett.

Szerző

Hószobrászat a Nap-szigeten

Publikálás dátuma
2017.01.02. 06:35

Hószobrokat és jéglampionokat láthatnak a kíváncsiak Északkelet-Kínában, az orosz határtól délre, Harbin városában. Ez a Mennyei Birodalom leghidegebb tartománya, ahol nem ritka a mínusz 40 fok sem! 

Harbin Hejlungcsiang tartomány fővárosa. A Hejlungcsiang az Amur folyó kínai neve, mely magyarul Fekete Sárkány folyamot jelent. A Nap-szigeten rendezett nagy nemzetközi hószobrászati kiállításon 600 ezer négyzetméteren állnak a hószobrok, melyekhez 120 ezer köbméter havat használtak fel. Ezzel egy időben tartják Harbinban a jéglampion fesztivált is, mely ugyancsak sok turistát vonz.

Harbinban a kínai újévet jelentő Holdújévet is jégfesztivállal ünneplik, mert hó, jég és hideg még bőven van errefelé akkor is, amikor a Mennyei Birodalom déli tartományaiban már a tavasz kezdetének örülhetnek.

Szerző
Témák
Kína Harbin

Nehéz évtől búcsúztak a világ politikusai

Az óév a nehéz próbatételek éve volt, de Németország és a németek ereje okot ad a bizakodásra - mondta Angela Merkel újévi köszöntőjében, amelyet szombaton este sugárzott az ARD közszolgálati televízió. Nem a terroristák határozzák meg, „hogyan élünk és hogyan akarunk élni", húzta alá a német kancellár. „Szabadok vagyunk, humánusak és nyitottak" - mondta Merkel.

Theresa May brit kormányfő első újévi üzenetében elismerte, hogy az EU-népszavazás rávilágított Nagy-Britannia mély megosztottságára. May hangsúlyozta, ha 2016 az az év volt, amikor a britek a változásra szavaztak, 2017 lesz az az esztendő, amikor megkezdődnek a változások. Megerősítette, hogy március végéig a brit kormány aktiválja a Lisszaboni Szerződés 50. cikkelyét. II. Erzsébet brit uralkodó újévkor sem tudott misére menni, már karácsonykor is erős megfázással küszködött.

Justin Trudeau kanadai miniszterelnök hangsúlyozta, a félelem és a megosztottság ellen lép fel, az a célja, hogy arra koncentráljon, ami összehozza a kanadaiakat. II. Erzsébet a kanadaiakhoz intézett üzenetében kiemelte, az idén létrejötte 150 évfordulóját ünneplő Kanada befogadó, tiszteletreméltó, szenvedélyes állam, amely védelmezi és az új generációknak továbbadja értékeit.

Barack Obama amerikai elnök szokásos szombati rádióüzenetében a távozó kormányzat vívmányait sorolta: 20 millió amerikai jutott egészségbiztosításhoz, 165 ezer amerikai katonát vittek haza Irakból és Afganisztánból, tető alá hozták a nukleáris megállapodást Iránnal, sikerült elfogadtatni a párizsi klímaegyezményt.

Vlagyimir Putyin már a megválasztott amerikai elnöknek, Donald Trumpnak gratulált újévi üzenetében, a távozó Barack Obamának korábban küldött jókívánságokat. Putyin reményét fejezte ki hogy a milliárdos beiktatás után javulni fognak, „konstruktív és pragmatikus" módon alakulnak az orosz-amerikai kapcsolatok.

Donald Trump sajátos évvégi Twitter-üzenetet tett közzé. A megválasztott elnök azt írta: „Boldog új évet mindenkinek, beleértve az ellenségeimet, s azokat, akik ellenem küzdöttek, s olyan csúfosan veszítettek, hogy azóta sem tudják, mihez kezdjenek".

Szerző