Százezerszámra veszti szavazóit a Jobbik

Publikálás dátuma
2017.01.04. 12:08
Népszava fotó
A váltópárti pozícióra aspiráló Jobbik számára nem alakult sikeresen a 2016-os év. A párt szavazótábora nemhogy bővült, de inkább csökkent a mögöttünk hagyott évben – ezt az Origo írja a Századvég elemzése alapján. 

A párt 2016 decemberében a teljes lakosság vonatkozásában már csak 11 százalékon állt, az MSZP 10 százalékon. A biztos szavazók között pedig 19 százalékon. (MSZP 16 százalékon)

A Századvég elemzése szerint a Jobbik növekedését biztosan korlátozta maga a Fidesz, amely - a kormányközeli szellemi műhelyként számon tartott kutatócég nem meglepő magyarázat szerint - az egész Európa politikai térképét meghatározó migrációs válság kezelésében markánsabb és sikeresebb pozíciót foglalt el, mint a radikális párt. A másik tényező az elemzés szerint a Jobbik identitásválsága. Vona Gábor ugyanis meghirdette a „néppártosodás”, a „hídépítés” programját, amivel a baloldali választókat célozta meg, így Századvég - talán némiképp merész - megállapítása szerint a párt elkezdett balra sodródni a politikai mezőben.

lásd még: Mindenkit akar magának a Jobbik

Szerző

Itt a hó - Van, ahol már takarítják

Publikálás dátuma
2017.01.04. 12:07

Elő a vízálló cipőkkel/csizmákkal, söprűkkel, hólapátokkal, szánkóval, megjött a havazás, az előrejelzés szerint hamarosan az egész országban építhetünk hóembereket. Az MTI fotósa, Komka Péter Salgótarjánban járt, ahol már dolog van: egy nő a járdát takarítja, egy férfi pedig csúszásmentesít egy bejárati részt. 

Szerző

Vita közben előkerült a konyhakés

Vádat emeltek egy esztergomi nő ellen, aki vita közben konyhakést szúrt élettársa mellkasába - közölte a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség.

Reszl Ildikó megyei főügyész közleménye szerint a pár féltékeny természetű volt és italozó életmódot folytatott. A férfi 2016 júliusában sérelmezte, hogy társa nem akarta magával vinni egy munkahelyi rendezvényre. A vita közben a nő a konyhakést beleszúrta a férfi mellkasába.

A sértett életét csak a gyors és szakszerű orvosi segítség mentette meg. Az előzetes letartóztatásban lévő 53 éves nő ellen emberölés kísérlete miatt emeltek vádat.

Szerző