Előfizetés

Önmagát reklámozta közpénzből a fideszes polgármester

Önmaga reklámozására költött 1,1 millió forintot Bús Balázs III. kerületi polgármester - hívta fel a figyelmet az óbudai polgárok pénzének elherdálása Spät Judit, az Együtt elnökségi tagja, aki arra szólította fel a fideszes politikust, hogy fizesse vissza a pénzt.

Az Együtt politikusa szerint a fideszes polgármester az önkormányzat pénzéből fizette a saját portréjával megjelent, karácsonyi óriásplakátokat. "Ezek semmilyen közcélt nem szolgáltak" - vélte a politikus, aki kiderítette, hogy Óbuda-Békásmegyer önkormányzata 19 darab óriásplakátot és 8 city light posztert vásárolt, amelyeken Bús karácsonyi üdvözletét küldte a kerület lakóinak. 

A plakátok fő célja jól láthatóan a polgármester népszerűsítése volt - figyelmeztetett az Együtt elnökségi tagja, hozzátéve, hogy Búsnak erkölcsi kötelessége visszafizetni az önkormányzat kasszájába az így lenyúlt pénzt.

Decemberben Hajdu Nóra, szintén az Együtt elnökségi tagja derítette ki, hogy a II. kerület fideszes polgármestere, Láng Zsolt 4,8 millió forint közpénzt költött a polgármesterségének 10 évét ünneplő ingyenes kerületi kiadványra.

A Pannon Lapoktól kirúgott újságíróknak segít a PDSZ

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete jogi segítséget ajánl a Pannon Lapoktól 2016. december 27-én, „sajátos körülmények között” elbocsátott újságíróknak, akik jelezték, hogy munkaügyi bírósághoz kívánnak fordulni - jelentette be Mendrey László, a PDSZ elnöke közleményében.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete kiemelt figyelemmel kíséri a magyarországi munkajogi szabályozás alakulását. Prioritást élvez a munkahely biztonságával kapcsolatos jogszabályalkotás és joggyakorlás aktualitásainak nyomon követése. Kötelességünk szót emelni a munkáltatói önkény ellen. Ezt kell tennünk most is - írja Mendrey a közleményben, amiben arra emlékeztet, hogy a Pannon Lapoktól kirúgott újságírók esete tipikus példája a primitív munkáltatói bosszúnak.

Az állásukat vesztett érintettek jelezték, hogy munkaügyi bírósághoz kívánnak fordulni, de jogi képviseletük nem megoldott, ezért a PDSZ Országos Választmánya egyhangú határozattal döntött arról, hogy felajánljuk számukra jogsegélyszolgálatunk szolgáltatásait - jelezte a PDSZ elnöke, hozzátéve: hisszük, hogy a szolidaritás és jog ereje képes megfékezni a kontrollját vesztett hatalmi arroganciát!

Időközi választást tartanak a zuglói MSZP-s eltűnése miatt

Publikálás dátuma
2017.01.05. 17:31
Forrás: Facebook
Időközi választást tartanak Zuglóban nyár elején, mivel egy helyi MSZP-s képviselő, Sápi Attila egy éve nyomtalanul eltűnt - írta az Origo. 

Ugyanis ha a politikus január 21-ig nem vesz részt egy testületi ülésen sem, akkor megszűnik a mandátuma, és új választást kell kiírni. Sápi 2014-ben a zuglói 3-as számú körzetben szerzett mandátumot. Amennyiben a voksolást a fideszes jelölt nyerné meg, a kormánypárt egyetlen mandátumra lenne az abszolút többségtől a kerületi önkormányzatban, így pedig Karácsony Gergely PM-es polgármesternek minden kérdésben egyeztetnie kellene a Fidesszel.