Előfizetés

Erős fagyok jönnek - Mínusz 20 fok is lehet!

Publikálás dátuma
2017.01.05. 19:32
Illusztráció: Thinkstock
Pénteken az ország nagy részén sok napsütésre számíthatunk, egy-egy gyenge hózápor csak nyugaton alakulhat ki. Sokfelé viharossá fokozódik az északias szél. Erősen lehűl a levegő. Hajnalban -7, -14, a szélcsendes, hófödte tájakon -15, -18, délután -4, -10 fok valószínű. 

Szombaton még keményebb fagyra van kilátás, akkor északkeleten hajnalban -18, -22 fok is lehet, de napközben is csak -4 és -11 fok közötti értékeket mérhetünk. Sok lesz a napsütés, de még sokfelé élénk, erős marad a szél.

Vasárnap is marad a hideg téli idő. Nagy bizonytalanság mellett nyugat felől felhők érkezhetnek fölénk, melyekből főként a Dunántúlon alakulhat ki hószállingózás, havazás. A Dunántúlon és keleten, északkeleten még élénk, erős lehet a szél - írja az Időkép.

Hepatitis-járvány tört ki egy Nógrád megyei településen

Hepatitis "A" vírus által okozott fertőző májgyulladásban 14 ember betegedett meg Rimóc községben az elmúlt napokban - közölte a Nógrád Megyei Kormányhivatal csütörtökön.

A járvány megfékezésére a népegészségügyi szakemberek, a rimóci önkormányzat munkatársai, a helyi háziorvos és védőnő közreműködésével az év elején a községben helyszíni szemlét tartottak, amelynek célja további betegek felkutatása volt. Ennek során mintegy 250-en kaptak védőoltást, illetve megkezdődött a járvány elleni védekezési módok oktatása is - írták a közleményben. A megfelelő személyi és környezeti higiénia betartása ugyanis jelentős mértékben csökkenti a fertőzés kockázatát. A fertőző májgyulladás lappangási ideje 2-8 hét - tette hozzá a kormányhivatal. 

Fertőzés a határnál - Újabb rendőrök betegedtek meg

Egy nap alatt újabb 49, a déli határon dolgozó rendőrt betegített meg a rejtélyes fertőzés, írja a Magyar Nemzet. A lap az ORFK tájékoztatására hivatkozva azt írja, hogy egy rendőr sem igényel kórházi ellátást.

A betegeknél akut gyomor- és bélrendszeri panaszok jelentkeztek, jellemzően hányinger, hányás, hasmenés, hasi fájdalom és hidegrázás. Még keresik a megbetegedések okát, a laborvizsgálatok folyamatban vannak.

Az első betegek hétfőn jelentkeztek, kedden már 61-en, szerdán pedig 110-en jelentettek rosszullétet. A betegeket elkülönítették, hogy a további fertőzéseket megakadályozzák. Az atv.hu úgy tudja, hogy a Kelebia Határrendészeti Kirendeltség illetékességi területén szolgálatot teljesítő rendőrök a MÁV konyháról származó ételtől lehettek rosszul, ám a konyha ezt cáfolja.

Tavaly november végén is történt hasonló, akkor 33-an betegedtek meg a határt védő baranyai csapatszolgálati századból.