Nem csak a "fű zöldebb" - Ausztriában a hó is másképp esik (videó!)

Publikálás dátuma
2017.01.09. 12:07

Videón mutatjuk, milyen az út havazás után Ausztriában és itthon - írja honlapján a Kisalföld. Mint kiemelik, olvasónk felvétele beszédes: Pamhagen (Pomogy) előtt tükörsima úton érkezik meg a határhoz, majd itthon havas úton folytatja a közlekedést. Mit tudnak az osztrákok, amit mi nem? - teszik fel a költői - vagy nem is annyira az - kérdést. 

Szerző

Így múlik... - Bontják az ország karácsonyfáját

Publikálás dátuma
2017.01.09. 11:23
MTI Fotó: Illyés Tibor
Az Országgyűlés Hivatala munkatársai bontják az ország karácsonyfáját a Kossuth téren 2017. január 9-én. A fenyőfa feldarabolása után a faanyagot rászoruló tűzoltócsaládoknak adják - írja az MTI. ( de miért is vannak rászoruló tűzoltócsaládok Magyarországon? - a szerk.)  A kordont képező szánkókat pedig a rendvédelmi szervek hősi halottai gyermekeinek ajánlotta fel az Országgyűlés Hivatala. 

Szerző

Még kicsi a birodalom - Kelet felé terjeszkedik a felcsúti polgármester

Publikálás dátuma
2017.01.09. 10:44
Népszava fotó
Kelet felé terjeszkedik a felcsúti polgármester: az uniós közbeszerzési értesítő szerint Mészáros Lőrinc cége, a Mészáros és Mészáros Kft. nettó 9,8 milliárd forintért végezhet árvízvédelmi munkát konzorciumban a Felső-Tisza tivadari híd feletti szakaszán. A híd környezetének építési munkáival a szintén hozzá köthető Magyar Vakond Kft.-t bízták meg, nettó 4,8 milliárd forintért - írja a Magyar Nemzet.

Mészáros Lőrinc egy 10 milliárdos tenderrel kezdi az új évet - ez már az Átlátszó, kinek örömteli, kinek sokkoló beszámolója.

 Mészáros Lőrinc egyik cége karácsonyra egy 2,5 milliárd forintos megbízást kapott a MÁV-tól, és 2017 is jól indul az elmúlt években hihetetlen sikereket elérő egykori gázszerelőnek. Az EU-s közbeszerzési értesítőben megjelent tájékoztató szerint a Mészáros és Mészáros Kft. nettó 9,839 milliárd forintért fog árvízvédelmi munkákat végezni a Felső-Tiszán, a Tivadari híd feletti szakaszon. Az Országos Vízügyi Főigazgatóság nyílt tenderét a KE-VÍZ 21 Zrt.-vel, a KÖTIVIÉP’B Kft.-vel, és a Betonútépítő Zrt.-vel közösen nyerte el Mészáros cége, a beruházást az Európai Unió fizeti egy KEHOP-projekt keretében.Szintén január 7-én jelent meg az EU-s értesítőben egy kapcsolódó tender eredménye, amely körül szintén feltűnik Mészáros Lőrinc. A Tivadari híd környezetének építési munkáit a Magyar Vakond Kft. fogja végezni nettó 4,859 milliárd forintért, szintén uniós pénzből.

A 2010-ben alapított Magyar Vakond Kft.-t sokáig Szíjj László, és a tulajdonában lévő, Mészáros Lőrinc cégeivel gyakran együtt dolgozó, közpénzes tendereken sikeres Duna Aszfalt Kft. birtokolta. 2016 júliusa óta a Magyar Vakond Kft. egyedüli tulajdonosa Varga Károly, aki Mészáros Lőrinc tulajdonostársa a CLH Klímaszervíz Kft.-ben és a CLH Hűtés- és Klímatechnikai Kft.-ben is.

Szerző