Előfizetés

Lezárják az alsó rakpartot a Margit hídnál

Kivitelezési munkák miatt nem lehet parkolni január 12-étől a Pesti alsó rakpart Dráva utca és Margit híd közötti szakaszán - közölte kedden a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Megkezdődik 2017. január 12-étől a Pesti rakpart fejlesztése projekt következő üteme a déli szakaszon, a Dráva utca és a Margit híd között. Az eddigi forgalmi rend még nem változik, az autósok észak-dél irányban egy sávon haladhatnak. Parkolni azonban már nem lehet az alsó rakpart ezen szakaszán a munkálatok ideje alatt, várhatóan május végéig - áll a BKK tájékoztatásában.

A BKK közlése szerint a Budapest Főváros Önkormányzatának célja a budapesti rakpartok komplex közterületi megújítása, a Duna-partok élhetőségének javítása. A projekt a 2017. évi FINA vizes világbajnokságra időzítve a Margit híd és az Árpád híd közötti partszakasz rendezését tűzte ki célul, csatlakozva a világbajnokságnak helyszínt adó Dagály Fürdő környezetében megvalósuló sétány kialakításához. A Kossuth Lajos tér és a Margit híd közötti szakaszt a világbajnokság után újítják meg. A tervezett gyalogos sétány és az északi szakasz új kerékpárútja biztosítja a közvetlen gyalogos és kerékpáros kapcsolatot a Dagály Fürdő és a belváros között - írta a BKK.

Megújult az Ugri-bugri bölcsőde Vizafogón

Publikálás dátuma
2017.01.10. 15:59

Kedden adta át a XIII. kerületi Önkormányzat a Vizafogó lakótelepi teljes körűen felújított Ugri-bugri bölcsődéjét. A 3 és fél hónap alatt végzett rekonstrukció költsége 420 millió forint. A képre kattintva galéria nyílik! Fotók: Vajda József

Dr. Tóth József megnyitó beszédében a XIII. kerületi fejlesztésekről szólt. A dinamikusan fejlődő kerületben jelenleg mintegy 3 ezer lakás épül, a legtöbb a fővárosban. A szociális ágazat költségvetése 3 milliárd forint, amelyből 2,5 milliárd az intézmények működését biztosítja. 500 millió forintot segélyezésre költ az önkormányzat, mert az állam ezen a területen semmit sem fedez.

A panelos, öt gondozási egységből álló bölcsődeépület 1984-ben épült, a lakótelepen élő családok kisgyermekeinek napközbeni ellátására. A kezdeti 80 férőhelyet 140-re növelték. A felújítás során az épületgépészeti és elektromos rendszereket korszerűsítették, a helyiségek mesterséges szellőzést kaptak. Kialakítottak egy sószobát, valamint egy új mozgássérült WC-t. A kerületben a fogyatékkal élő kisgyermekek fogadására az Ugri-bugri az egyik kijelölt bölcsőde. Az elmúlt 10 évben ebből a bölcsődéből 48 sajátos nevelési igényű (SNI) kisgyermek került el óvodába vagy más oktatási intézménybe.

Váradi András halála - Újraindult a per

Váradi Andrást, az Együtt-PM alcsútdobozi polgármesterjelöltjét még 2014-ben, az önkormányzati választások előtt egy nappal gázolták halálra. Bár a rendőrség "bűncselekmény hiányában" megszüntette az eljárást, most újraindítják a pert, miután a család nem törődött bele a bíróság döntésébe, ezért pótmagánvádat nyújtottak be.

A hozzátartozók jogi képviselője Magyar György a Klubrádiónak azt mondta, a szakértői jelentések között több ellentmondás is van, ezeket szeretnék tisztázni, hogy megnyugtatóan le lehessen zárni az ügyet.

"A magyar közélet helyesen igényli azt, hogy az ügy körültekintően legyen lezárva, akár ezzel, akár azzal az eredménnyel" - tette hozzá az ügyvéd.