Áramszünet okoz gondot Borsodban is

Mintegy 1200 fogyasztónál nincs áram Miskolcon és Mezőcsáti járás két falvában, a szolgáltató folyamatosan dolgozik a hibák elhárításán - közölte az Észak-magyarországi Áramszolgáltatási (ÉMÁSZ) Nyrt. igazgatósági megbízottja szombaton.

Irlanda Boglárka elmondta, a meghibásodásokat a hó miatt leszakadó vezetékek okozzák.

Az MTI tudósítója azt tapasztalta, hogy a miskolci közlekedésben is gondot okoz a nagy mennyiségű hő: nem jár 2-es villamos, a buszok 15-20 perces késéssel közlekednek.

Szerző

Nincs áram három szabolcsi településen

Szünetel az áramszolgáltatás három Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen, Tiszaszentmártonon, Eperjeskén és Zsurkon - közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője.

Dóka Imre elmondta, a kimaradás mintegy ezerkétszáz fogyasztói helyet érint, a szolgáltató szakemberei már dolgoznak a hiba elhárításán. Hozzátette, az igazgatóság munkatársai felmérik és ha kell intézkednek, hogy hol szükséges esetlegesen melegedőhelyeket megnyitni.

A megyében szombatra virradó éjjel előbb havas eső, majd hajnaltól mintegy 10-15 centiméter hó esett. Az utak letaposott hótól síkosak, latyakosak, a közlekedés lelassult a főbb útvonalakon és Nyíregyházán is - tapasztalta az MTI tudósítója.

Szerző

Több helyen korlátozták a teherautó-forgalmat

A Magyar Közút információs szolgálata szerint a havazásban érintett területeken, illetve a Dunántúl déli részén havasak, letaposott havasak, hókásásak, illetve latyakosak a főutak, a teherjárművek forgalmát több főúton is korlátozták.

Az Útinform szombati tájékoztatása szerint a gyorsforgalmi utak általában sónedvesek, az M3-as autópálya káli szakaszán hókásás, az emődi szakaszon havas a burkolat.

Több helyen korlátozás van érvényében az utakon. Fejér megyében Bicske és Zsámbék között, Pest megyében a 102-es főúton az M1-es autópályától Pilisjászfalun a 10-es főútig, a 8102-es jelű úton az 1-es főúttól Budakalászig nem közlekedhetnek a 7,5 tonnánál nehezebb teherjárművek, a magyar-horvát határon már csak Barcsnál korlátozzák ezen járművek kilépő forgalmát.

A fővárosban a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közlése szerint a főutak burkolata vizes, de a mellékutcákban és a magasabban fekvő területeken jeges, síkos szakaszok is vannak, a BKK járatai menetrend szerint közlekednek.

Szerző