Előfizetés

Megvan az útvonala a Tour de Hongrie-nak

Az elmúlt két esztendőhöz hasonlóan idén is Szombathelyről rajtol és Budapesten ér véget a Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny. 

A viadal szerdai sajtótájékoztatóján Eisenkrammer Károly, a szervezőbizottság elnöke ismertette, hogy a hatnapos Tour de Hongrie-n rajt- vagy célállomás lesz Keszthely, Zalaegerszeg, Velence, Siófok, Paks, Cegléd, Karcag, Miskolc és Jászberény is. A közel 750 kilométeresre tervezett verseny június 27-én rajtol és július 2-án ér véget, a nemzetközi szövetség (UCI) versenynaptárában 2.2-es kategóriával szerepel, azaz a résztvevők világranglistapontokért is harcolhatnak majd.

Révész Máriusz kerékpározásért és az aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos az eseményen többek között arról beszélt, hogy a kormányzat az idei évtől öt esztendőn át támogatja a verseny szervezésének költségvetését, sőt, a médiamegjelenés feltételeit is biztosítja.

„Szeretnénk megteremteni az ideális feltételeket az olyan kiváló versenyzőknek, mint Lovassy Krisztián vagy Szalontay Sándor" - jegyezte meg a politikus, aki azt is megemlítette, hogy a kormány céljai között szerepel az óbudai gázgyár területén egy fedett, 250 méteres velodrom felépítése 2021-ig.

Xabi Alonso befejezi

Publikálás dátuma
2017.01.19. 06:53
Lahm és Alonso kergetik a labdát FOTÓ: EUROPRESS/GETTY IMAGES/ADAM PRETTY
Nem hosszabbítja meg nyáron lejáró szerződését Xabi Alonso a Bayern Münchennel. A Bild úgy tudja, hogy a 35 esztendős, világ- és Európa-bajnok középpályás felhagy a labdarúgással, lezárja sikerekben gazdag pályafutását. 

A német lap tudni véli, hogy a spanyolok 114-szeres válogatott játékosa döntését már a klub vezetőségével is közölte, noha Carlo Ancelotti, az együttes vezetőedzője korábban jelezte, szívesen hosszabbítana a csapattal kétszeres német bajnok, s egyszeres kupagyőztes játékossal.

A Bayern már korábban gondoskodott a pótlásáról, ugyanis nem régiben bejelentette, hogy a következő szezontól csatlakozik a csapathoz a Hoffenheim két válogatott futballistája, Sebastian Rudy és Niklas Süle is.

Egy másik kulcsjátékosát is elveszítheti a rekordbajnok. Noha a 33 esztendős Philipp Lahmot 2018 nyaráig köti szerződés Münchenbe, a klubikon Alonsóhoz hasonlóan már nyáron szögre akaszthatja cipőjét. Ő azonban biztosan maradna a bajorok alkalmazásában, a klub sportigazgatói posztját töltené be a jövőben.

Hanga Ádám a legjobb a posztján

Publikálás dátuma
2017.01.19. 06:52
Hanga Ádám FOTÓ: GETTY IMAGES/AYKUT AKICI
Hanga Ádámot választották meg holtversenyben a legjobb kiscsatárnak a kosárlabda Euroligában szereplő klubok vezetői.

A kezdő5.hu szaklap szerdai tájékoztatása szerint az igazgatók minden évben szavaznak az Euroliga-idény közben a különböző kategóriákban. A spanyol Baskonia Vitoria Gasteiz csapatkapitánya Will Clyburnnel (Darüssafaka Istanbul) és Darius Millerrel (Bamberg) együtt lett a legjobb a hármas - kiscsatár vagy bedobó - poszton.

A védőjátékosok között a magyar légiós a második helyen végzett, egy szavazattal lemaradva a török Fenerbahcét erősítő Ekpe Udoh-tól. A szavazáson az előző szezonban Euroliga-negyedik Vitoriát választották a legszórakoztatóbb csapatnak, a gárdát irányító spanyol Sito Alonsót pedig a harmadik legjobb vezetőedzőnek.