Előfizetés

Orbán levelezése - Közel százmilliónkba került

Legalább 81 millió forintba került az adófizetőknek az a miniszterelnöki levelezés, amivel a nyugdíjasoknak „kedveskedett” a kormány a 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványok mellé. Ez derül ki a Miniszterelnöki Kabinetiroda által közzétett, részben ellenzéki képviselők írásbeli kérdéseire adott válaszokból- írja a Magyar Nemzet.

Ahogy korábban megírtuk, a levélben Orbán Viktor egyebek között azt üzente: soha nem szabad feledni, hogy a siker mögött évtizedes munka áll, amit azok végeztek el, akik ma már nyugdíjból élnek.

Mintegy 2,7 millió nyugdíjasnak küldtek karácsonyra 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt, amit Orbán Viktor ígért meg november végén. A levelet is el kellett vinni a nyugdíjasoknak, amiért végül külön kellett fizetni a postának.Ezt viszont nem a Fidesz állta, hanem az adófizetők. A jobbikos Sneider Tamás képviselő írásbeli kérdésére válaszolva Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára azt írta, hogy a miniszterelnöki levelek nyomdai költségeit a tárca fizette ki, a postai költséget pedig az „Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság viseli”. A konkrét számokról annyit árult el az államtitkár, hogy a kormányfői levelek belföldi postaköltsége nettó hét forint volt darabonként. Ez bruttó összeggel és 2,65 millió nyugdíjassal számolva 23 558 500 forintba került. Voltak azonban egyéb költségek is, például a külföldön (Ausztráliában) élő nyugdíjasoknak eljuttatandó utalványok. 

A teljes cikk itt olvasható.

Gyász - Budapesti gimnazisták haltak meg a buszbalesetben

Publikálás dátuma
2017.01.21. 08:49

16-an meghaltak, 26-an megsebesültek egy magyar középiskolásokat szállító autóbusz balesetében Olaszországban. A Franciaországból, Párizsból Budapestre tartó jármű az A4-es autópályán, a veronai kihajtónál oszlopnak ütközött, szétroncsolódott és kigyulladt péntek éjszaka. A - mint később kiderült - budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium harminchat diákja mellett volt tanulók, három tanár, valamint egyikük családja is a buszon utaztak.  A túlélők Veronában megkapnak minden segítséget, de pszichológusra van szükségük.  A gyerekek sírnak, egymást vigasztalják. Orbán Viktor miniszterelnök kezdeményezésére hétfőre nemzeti gyásznapot rendelt el a kormány. 

 

Forrás: Twitter

Forrás: Twitter

A Franciaországból hazafelé tartó magyar buszon 14 és 18 év közötti fiatalok utaztak.

Amíg nem rendelkezik a külügyminisztérium biztos adatokkal a sérültek és az áldozatok számát tekintve, illetve végleges névlistával sem rendelkezik, addig – mivel nem szeretnék a pánikot fokozni – nem tudnak részletes információkkal szolgálni – ezt mondta Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium sajtófőnöke  reggel az M1-en. Hozzátette: vannak súlyos és könnyebb sérültek, illetve olyan gyerekek is, akik egyáltalán nem sérültek meg.

Ketten vannak életveszélyben a sérültek közül

Két férfi van életveszélyes állapotban a veronai buszbaleset hat súlyos sérültje közül - tájékoztatott szombaton este a mentőszolgálat kommunikációs vezetője. Győrfi Pál, a helyszínről telefonon elmondta: két csapatra oszlottak, egyrészt a kórházban kezeltek állapotát mérik fel, másrészt a könnyű sérüléseket szenvedett, szállodában lévő magyarokét. Győrfi Pál kiemelte: meggyőződtek róla, hogy a legmagasabb szintű ellátást kapják a sérültek, akik jellemzően égési sérülések, törések, belső vérzés miatt szorulnak ellátásra. Hozzátette: egyeztetnek a kezelőorvosokkal, hogy kiket mikor lehet hazaszállítani. Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár szombaton reggel rendelte el a megsérült budapesti fiatalok olaszországi kórházi ellátását támogató és hazaszállítását szervező helyszíni operatív központ kialakítását.

A központot Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója, intenzív terápiás szakorvos irányítja, tagja Pék László, a szervezet orvosigazgatója, valamint Győrfi Pál kommunikációs vezető. Az egészségügyi államtitkárság közleményében hozzátette: az operatív mentési központtal kapcsolatos legfrissebb információk elérhetőek az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán.

A milánói magyar konzul már a helyszínen van, a kórházakat keresi fel, két konzul Budapestről is útnak indult, hogy a szükséges segítséget megadja. A külügyminisztérium igyekszik minden információt megadni a szülőknek. A milánói főkonzulátus ügyeleti száma:   00-39/339-62-19-517

Az első információk szerint az ütközés következtében, sokan kirepültek a buszból, míg többen bent maradtak a buszban mikor az kigyulladt. Az áldozatok megégtek így nehéz lesz azonosítani őket.

Szijjártó: egy sérült életveszélyes, kettő nagyon súlyos állapotban van

Tizenhat halottja, egy mesterséges kómában tartott, életveszélyes állapotú, két nagyon súlyos, tíz súlyos és tizenhárom könnyű sérültje van az éjfél előtt Olaszországban, Verona közelében történt buszbalesetnek, tizenketten sérülések nélkül élték túl a balesetet - közölte szombat délelőtt Budapesten, sajtótájékoztatón Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. Jelezte: nagyjából mostanra állt össze a sértetlenek listája, és "nagyjából végleges" a kórházban ápoltaké.  A magyar kormány nevében részvétét és együttérzését kifejezve Szijjártó Péter közölte: a kormányzat a hazajuttatás és a szülők kimenetelének minden költségét állja, és mindent megtesz, hogy a családok fájdalmát enyhíteni tudja.

Az MTI jelenése: 

Tizenhat súlyosan megégett holttestet emeltek ki a tűzoltók a Verona mellett balesetet szenvedett, magyar középiskolás diákokat szállító autóbusz roncsai közül - közölte szombat reggel az olasz rendőrség parancsnoka, Geralomo Lacquaniti. Közlése azt jelenti, hogy a 16 halálos áldozat mindegyike azok közül került ki, akik nem tudták időben elhagyni az ütközés után kigyulladt járművet. Olasz tévéhíradók felvételei szerint a jármű teljesen kiégett. A rendőrparancsnok azt is elmondta, hogy ismereteik szerint más jármű nem volt érintett a balesetben, és egyelőre vizsgálják, hogy az autóbusz miért szaladt le az útpályáról. Az MTI tudósítója, Sárközy Júlia értesülései szerint 39 sérültet veronai kórházakba vittek. Az olasz tűzoltóság korábban azt közölte, hogy 36 sérült el tudta hagyni a buszt.

Orbán Viktor: imáimmal a gyászolók mellett vagyok

Minden család, közösség, nemzet számára a fiatal életek, gyermekeink elvesztése a legnagyobb csapás. A gyász nehéz pillanataiban imáimmal a tragédiával sújtott családok, barátok mellett vagyok -  írta Orbán Viktor az éjszakai olaszországi buszbaleset kapcsán az MTI-nek elküldött nyilatkozatában.

MTI Fotó: Marjai János

MTI Fotó: Marjai János

A budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium harminchat diákja mellett volt tanulók, három tanár, valamint egyikük családja utazott azon a magyar buszon, amely balesetet szenvedett péntek éjjel Olaszországban, Verona közelében - mondta el az intézmény igazgatója.Tóth Gábor megerősítette, hogy a hivatalos utaslista szerint 54-en volt a buszon.   Az iskola évek óta a Pizolit Busz Kft.-vel utazik sítáborba, mindig ugyanarra a helyre Franciaországba. Az itthon maradt diákoknak osztályfőnökök, iskolapszichológus, és más pszichológusok közreműködésével segítenek abban, hogy feldolgozzák valamilyen módon a tragédiát - különösen azokban az osztályokban, ahol kiderül, hogy egy diák nem tér haza. 

MTI Fotó: Varga György

MTI Fotó: Varga György

Két főállású magyar sofőr vezette a péntek éjjel az olaszországi Verona közelében súlyos balesetet szenvedett buszt - informált  a járművet adó Pizolit Személyszállító Kft. egyik alkalmazottja. Jelezte: nem érti, miért merült fel, hogy a jármű kormánya mögött egy francia sofőr ült a baleset idején. Tudomása szerint a hazafelé tartó autóbuszt a sítábor ideje alatt végig kint tartózkodó két magyar sofőrjük vezette. A Setra márkájú, 57+2 személyes autóbusz jó műszaki állapotú volt, sofőrjei régóta vezető, gyakorlott szakembereknek számítanak - tette hozzá. 

A cég tulajdonos-ügyvezetőjét nem tudta elérni az MTI. 

A Corriere della Sera egy diákról ír, aki egy kalapáccsal kitörte az ablakot a lángoló buszon, hogy a társai menekülni tudjanak. A rekonstruált eset hősének holttestét az ablak közelében találták meg.

Megemlékezés miatt korlátozzák a forgalmat Budapest VI. kerületében, a Színyei Merse Pál Gimnáziumnál - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság hivatalos honlapján. A tájékoztatás szerint a megemlékezés idejére lezárták a Budapest VI. Kmety György utca és a Szinyei Merse utca kereszteződését, valamint a gimnázium előtti szakaszt. 

Népszava fotó/Molnár Ádám

Népszava fotó/Vajda József

Az egész ország osztozik a gyászban

Részvétet nyilvánított Áder János köztársasági elnök szombaton a péntek éjszakai olaszországi busztragédia áldozatai hozzátartozóinak, mint mondta: az egész ország osztozik a gyászban. Áder János mély megrendüléssel értesült a magyar gimnazistákat ért tragikus buszbalesetről. Az elhunytak szüleit, testvéreit, hozzátartozóit, osztálytársait és tanárait ért gyász ma mindannyiunké. A szomorú hír minden édesanyában és édesapában ugyanazokat a szorongató érzéseket hívja elő, mert senki sem adhatja vissza szeretteiknek azok életét, akiket örökre elragadott ez a tragikus baleset. Lélekben közösen reménykedünk a baleset túlélőinek mielőbbi és maradéktalan felépülésében - írta az államfő. Áder János megköszönte a mentésben résztvevők, valamint az olasz és a magyar szervek munkáját. 

Gyász - Budapesti gimnazisták haltak meg a buszbalesetben

Publikálás dátuma
2017.01.21. 08:49

16-an meghaltak, 26-an megsebesültek egy magyar középiskolásokat szállító autóbusz balesetében Olaszországban. A Franciaországból, Párizsból Budapestre tartó jármű az A4-es autópályán, a veronai kihajtónál oszlopnak ütközött, szétroncsolódott és kigyulladt péntek éjszaka. A - mint később kiderült - budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium harminchat diákja mellett volt tanulók, három tanár, valamint egyikük családja is a buszon utaztak.  A túlélők Veronában megkapnak minden segítséget, de pszichológusra van szükségük.  A gyerekek sírnak, egymást vigasztalják. Orbán Viktor miniszterelnök kezdeményezésére hétfőre nemzeti gyásznapot rendelt el a kormány. 

 

Forrás: Twitter

Forrás: Twitter

A Franciaországból hazafelé tartó magyar buszon 14 és 18 év közötti fiatalok utaztak.

Amíg nem rendelkezik a külügyminisztérium biztos adatokkal a sérültek és az áldozatok számát tekintve, illetve végleges névlistával sem rendelkezik, addig – mivel nem szeretnék a pánikot fokozni – nem tudnak részletes információkkal szolgálni – ezt mondta Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium sajtófőnöke  reggel az M1-en. Hozzátette: vannak súlyos és könnyebb sérültek, illetve olyan gyerekek is, akik egyáltalán nem sérültek meg.

Ketten vannak életveszélyben a sérültek közül

Két férfi van életveszélyes állapotban a veronai buszbaleset hat súlyos sérültje közül - tájékoztatott szombaton este a mentőszolgálat kommunikációs vezetője. Győrfi Pál, a helyszínről telefonon elmondta: két csapatra oszlottak, egyrészt a kórházban kezeltek állapotát mérik fel, másrészt a könnyű sérüléseket szenvedett, szállodában lévő magyarokét. Győrfi Pál kiemelte: meggyőződtek róla, hogy a legmagasabb szintű ellátást kapják a sérültek, akik jellemzően égési sérülések, törések, belső vérzés miatt szorulnak ellátásra. Hozzátette: egyeztetnek a kezelőorvosokkal, hogy kiket mikor lehet hazaszállítani. Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár szombaton reggel rendelte el a megsérült budapesti fiatalok olaszországi kórházi ellátását támogató és hazaszállítását szervező helyszíni operatív központ kialakítását.

A központot Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója, intenzív terápiás szakorvos irányítja, tagja Pék László, a szervezet orvosigazgatója, valamint Győrfi Pál kommunikációs vezető. Az egészségügyi államtitkárság közleményében hozzátette: az operatív mentési központtal kapcsolatos legfrissebb információk elérhetőek az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán.

A milánói magyar konzul már a helyszínen van, a kórházakat keresi fel, két konzul Budapestről is útnak indult, hogy a szükséges segítséget megadja. A külügyminisztérium igyekszik minden információt megadni a szülőknek. A milánói főkonzulátus ügyeleti száma:   00-39/339-62-19-517

Az első információk szerint az ütközés következtében, sokan kirepültek a buszból, míg többen bent maradtak a buszban mikor az kigyulladt. Az áldozatok megégtek így nehéz lesz azonosítani őket.

Szijjártó: egy sérült életveszélyes, kettő nagyon súlyos állapotban van

Tizenhat halottja, egy mesterséges kómában tartott, életveszélyes állapotú, két nagyon súlyos, tíz súlyos és tizenhárom könnyű sérültje van az éjfél előtt Olaszországban, Verona közelében történt buszbalesetnek, tizenketten sérülések nélkül élték túl a balesetet - közölte szombat délelőtt Budapesten, sajtótájékoztatón Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. Jelezte: nagyjából mostanra állt össze a sértetlenek listája, és "nagyjából végleges" a kórházban ápoltaké.  A magyar kormány nevében részvétét és együttérzését kifejezve Szijjártó Péter közölte: a kormányzat a hazajuttatás és a szülők kimenetelének minden költségét állja, és mindent megtesz, hogy a családok fájdalmát enyhíteni tudja.

Az MTI jelenése: 

Tizenhat súlyosan megégett holttestet emeltek ki a tűzoltók a Verona mellett balesetet szenvedett, magyar középiskolás diákokat szállító autóbusz roncsai közül - közölte szombat reggel az olasz rendőrség parancsnoka, Geralomo Lacquaniti. Közlése azt jelenti, hogy a 16 halálos áldozat mindegyike azok közül került ki, akik nem tudták időben elhagyni az ütközés után kigyulladt járművet. Olasz tévéhíradók felvételei szerint a jármű teljesen kiégett. A rendőrparancsnok azt is elmondta, hogy ismereteik szerint más jármű nem volt érintett a balesetben, és egyelőre vizsgálják, hogy az autóbusz miért szaladt le az útpályáról. Az MTI tudósítója, Sárközy Júlia értesülései szerint 39 sérültet veronai kórházakba vittek. Az olasz tűzoltóság korábban azt közölte, hogy 36 sérült el tudta hagyni a buszt.

Orbán Viktor: imáimmal a gyászolók mellett vagyok

Minden család, közösség, nemzet számára a fiatal életek, gyermekeink elvesztése a legnagyobb csapás. A gyász nehéz pillanataiban imáimmal a tragédiával sújtott családok, barátok mellett vagyok -  írta Orbán Viktor az éjszakai olaszországi buszbaleset kapcsán az MTI-nek elküldött nyilatkozatában.

MTI Fotó: Marjai János

MTI Fotó: Marjai János

A budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium harminchat diákja mellett volt tanulók, három tanár, valamint egyikük családja utazott azon a magyar buszon, amely balesetet szenvedett péntek éjjel Olaszországban, Verona közelében - mondta el az intézmény igazgatója.Tóth Gábor megerősítette, hogy a hivatalos utaslista szerint 54-en volt a buszon.   Az iskola évek óta a Pizolit Busz Kft.-vel utazik sítáborba, mindig ugyanarra a helyre Franciaországba. Az itthon maradt diákoknak osztályfőnökök, iskolapszichológus, és más pszichológusok közreműködésével segítenek abban, hogy feldolgozzák valamilyen módon a tragédiát - különösen azokban az osztályokban, ahol kiderül, hogy egy diák nem tér haza. 

MTI Fotó: Varga György

MTI Fotó: Varga György

Két főállású magyar sofőr vezette a péntek éjjel az olaszországi Verona közelében súlyos balesetet szenvedett buszt - informált  a járművet adó Pizolit Személyszállító Kft. egyik alkalmazottja. Jelezte: nem érti, miért merült fel, hogy a jármű kormánya mögött egy francia sofőr ült a baleset idején. Tudomása szerint a hazafelé tartó autóbuszt a sítábor ideje alatt végig kint tartózkodó két magyar sofőrjük vezette. A Setra márkájú, 57+2 személyes autóbusz jó műszaki állapotú volt, sofőrjei régóta vezető, gyakorlott szakembereknek számítanak - tette hozzá. 

A cég tulajdonos-ügyvezetőjét nem tudta elérni az MTI. 

A Corriere della Sera egy diákról ír, aki egy kalapáccsal kitörte az ablakot a lángoló buszon, hogy a társai menekülni tudjanak. A rekonstruált eset hősének holttestét az ablak közelében találták meg.

Megemlékezés miatt korlátozzák a forgalmat Budapest VI. kerületében, a Színyei Merse Pál Gimnáziumnál - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság hivatalos honlapján. A tájékoztatás szerint a megemlékezés idejére lezárták a Budapest VI. Kmety György utca és a Szinyei Merse utca kereszteződését, valamint a gimnázium előtti szakaszt. 

Népszava fotó/Molnár Ádám

Népszava fotó/Vajda József

Az egész ország osztozik a gyászban

Részvétet nyilvánított Áder János köztársasági elnök szombaton a péntek éjszakai olaszországi busztragédia áldozatai hozzátartozóinak, mint mondta: az egész ország osztozik a gyászban. Áder János mély megrendüléssel értesült a magyar gimnazistákat ért tragikus buszbalesetről. Az elhunytak szüleit, testvéreit, hozzátartozóit, osztálytársait és tanárait ért gyász ma mindannyiunké. A szomorú hír minden édesanyában és édesapában ugyanazokat a szorongató érzéseket hívja elő, mert senki sem adhatja vissza szeretteiknek azok életét, akiket örökre elragadott ez a tragikus baleset. Lélekben közösen reménykedünk a baleset túlélőinek mielőbbi és maradéktalan felépülésében - írta az államfő. Áder János megköszönte a mentésben résztvevők, valamint az olasz és a magyar szervek munkáját.